Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη MARLEN
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΠΡΑΓΑ

 
προστέθηκε από MARLEN ,ηλικία 35
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Τσεχία
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Η Πράγα έχει ηπειρωτικό κλίμα με κρύους χειμώνες. Την Πράγα μπορείτε να την επισκεφθείτε όλο το χρόνο, αν και η περίοδος αιχμής της είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Ωστόσο, πολλοί Έλληνες την επιλέγουν ως χειμερινό προορισμό. Αν θέλετε να νιώσετε το κλίμα των χριστουγέννων, αυτή η πόλη θα σας παρασύρει στους γιορτινούς ρυθμούς της. Κάντε περιπάτους στους στολισμένους δρόμους, θαυμάστε το παραμυθένιο τοπίο και παίξτε με το χιόνι σαν τα μικρά παιδιά. Μπορεί το κρύο να είναι έντονο και η θερμοκρασία να πέφτει κατω απ’το μήδεν (όταν πήγα εγώ κυμαινόταν στους -5 ), αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο. Εφοδιαστείτε οπωσδήποτε με γάντια, κασκόλ και σκούφο που να καλύπτει τα αυτιά...
Διάβασε 8 ακόμα εμπειρίες
  Τοποθεσία  
 
Η Πράγα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και παράλληλα το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Είναι χτισμένη στην κεντρική Βοημία και διασχίζεται από τον ποταμό Μολδάβα, χωρίζοντας έτσι την πόλη σε δύο μέρη. Στην αριστερή όχθη του ποταμού βρίσκεται η περιοχή του Κάστρου και η Malá strana ενώ στην δεξιά πλευρά βρίσκεται η Παλιά Πόλη, η Νέα Πόλη και η Εβραϊκή συνοικία. Το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες εκτελούν δρομολόγια ( με ενδιάμεση στάση) για την Πράγα όπως η Lufthansa, η Swiss, η Czech, η Alitalia κ.α. H πιο οικονομική (εκτός αν πετύχετε κάποια πολύ καλή προσφορά από τις άλλες εταιρείες) αλλά εξίσου αξιοπρεπής στις παροχές της είναι η Μalev της οποίας η πτήση φτάνει στην Πράγα με ανταπόκριση τη Βουδαπέστη. Αν η αναμονή εκεί είναι μεγάλη μη στεναχωριέστε! Ίσως τότε έχετε χρόνο για να πάρετε μια γεύση και από την ουγγρική πρωτεύουσα.. Το εισιτήριο κυμαίνεται στα 150€ περίπου με επιστροφή. Το αεροπλάνο προσγειώνεται στον Τerminal 2 του αεροδρομίου Ruzyně της Πράγας, το οποίο βρίσκεται 15 km βορειο-δυτικά από το κέντρο της πόλης. Από εκεί η μεταφορά είναι πολύ εύκολη αφού υπάρχει στάση των δημοτικών λεωφορείων που σας πηγαίνουν στο κέντρο ακριβώς απ’ έξω.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Μετακινήσεις  
 
Η Πράγα είναι μια πόλη που περπατιέται πολύ εύκολα και ευχάριστα. Ταξί δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε γιατί όλα ειναι μαζεμένα γύρω από το κέντρο της πόλης, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι πεζοδρομημένο. Περιπλανηθείτε λοιπόν στους δρόμους της και τα γραφικά σοκάκια, θαυμάστε τη μεγαλοπρέπεια των ιστορικών μνημείων και χαζέψτε τις βιτρίνες των μικρομάγαζων. Μόνο έτσι, μπορείς να ανακαλύψεις την ομορφιά της...Αν παρόλα αυτά θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι αξιόπιστα και θα σας πάνε παντού, χωρίς καθυστερήσεις. Το μετρό της Πράγας αποτελείται από τρεις γραμμές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) και είναι γρήγορο και βολικό ενώ εξίσου αποτελεσματική είναι και η διαδρομή με τα τραμ που διασχίζουν ολόκληρη την πόλη.Για μια πρώτη και ατμοσφαιρική γνωριμία με την πόλη μπορείτε να πάρετε το καραβάκι από τη γέφυρα Cechuv ή τη Palackeho και να κάνετε την κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα.
Διάβασε 8 ακόμα εμπειρίες
  Χρήμα  
 
Παρόλο που η Τσεχία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει γίνει ακόμα μέλος της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό το λόγο το επίσημο νόμισμα της Τσεχίας είναι η Κορώνα, η οποία υποδιαιρείται σε 100 χέλερ. Πάντως στα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία ακόμα και σε μερικά supermarkets δέχονται το ευρώ σε αρκετά καλή τιμή. Ανταλλακτήρια θα βρείτε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους. Συγκρίνετε όμως πρώτα τις ισοτιμίες τους γιατί διαφέρουν μεταξύ τους και μετά επιλέξτε ένα που να συμφέρει την τσέπη σας.
Διάβασε 7 ακόμα εμπειρίες
  Επικοινωνία  
 
Η επίσημη γλώσσα είναι τα Τσέχικα. Σχεδόν παντού όμως μιλούν αγγλικά και έτσι δε θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στο να συνεννοηθείτε.
Διάβασε 4 ακόμα εμπειρίες
  Ενημέρωση  
 
Το πιο κεντρικό κατάστημα τουριστικών πληροφοριών (PIS) είναι ακριβώς αριστερά από το αστρονομικό ρολόι. Εκεί θα βρείτε τα πάντα: χάρτες, διαφημιστικά φυλλάδια και ανθρώπους πρόθυμους να σας παρέχουν τις πληροφορίες και το υλικό που χρειάζεστε. Κυκλοφορούν επίσης πολλά περιοδικά με πληροφορίες για τη νυχτερινή ζωή αλλά και για τις τρέχουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης. Το πιο γνωστό και αξιόπιστο έντυπο είναι η εφημερίδα Prague Post. Ακόμα και στους δρόμους όμως, καθημερινώς διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια για νυχτερινά μαγαζιά, θεατρικές παραστάσεις και κυρίως για το πρόγραμμα των κονσέρτων εκκλησιαστικής μουσικής που διοργανώνονται στους ναούς τους.
  Ιστορία  
 
Η πόλη άνθισε το 14ο αιώνα, κατά τη βασιλεία του Καρόλου του 4ου, ο οποίος κατάφερε να ανέβει στο θρόνο της Βοημίας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τότε κατασκευάστηκε η Νέα Πόλη αλλά και η Γέφυρα του Καρόλου, η οποία συνέδεε τη νέα περιοχή με τη Μάλα Στράνα. Την ίδια περίοδο η Πράγα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας αλλά και αρχιεπισκοπική έδρα ενώ ιδρύθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο στην κεντρική Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο Καρόλου. Ο Γιαν Χους, του οποίου το μνημείο κοσμεί την πλατεία στην παλιά πόλη, διακήρυττε τις ιδέες του για τη διαφθορά της εκκλησίας και κάηκε στην πυρά ως αιρετικός το 1415. Στις 23 Μαΐου 1618, η γνωστή Εκπαραθύρωση της Πράγας οδήγησε στον Τριακονταετή Πόλεμο, όταν οι προτεστάντες ηγέτες πέταξαν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Με τη λήξη του πολέμου, η Τσεχία επανήλθε στη σφαίρα επιρροής της καθολικής εκκλησίας. Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με την ήττα της Αυστροουγγαρίας και τη δημιουργία της Τσεχοσλοβακίας, με πρωτεύουσα την Πράγα. Το1938, πριν προλάβει να ανακηρυχθεί η ανεξαρτησία της Τσεχοσλοβακίας, με το Σύμφωνο του Μονάχου προσαρτήθηκε στη ναζιστική Γερμανία. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κυριάρχησε απολυταρχικό καθεστώς. Το 1945 ο Κόκκινος στρατός ελευθέρωσε την Πράγα και στις εκλογές του 1948 πλειοψήφησε το κομμουνιστικό κόμμα. Το 1968, ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ εισηγήθηκε μεταρρυθμίσεις που δυσαρέστησαν τη Σοβιετική Ένωσης και προκάλεσαν την «Άνοιξη της Πράγας». Τα στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας κατέλαβαν τη Τσεχοσλοβακία και την πρωτεύουσα καταπνίγοντας την εξέγερση. Το 1989, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τη Βελούδινη Επανάσταση στους δρόμους της Πράγας κατά τη διάρκεια της οποίας όμως δεν έσπασε ούτε τζάμι, κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς. Το 1993, η Πράγα έγινε η πρωτεύουσα της νεοσύστατης Τσέχικης Δημοκρατίας.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Αφού φτάσετε  
 
Στην Πράγα υπάρχουν ξενοδοχεία για όλα τα γούστα και για όλα τα πορτοφόλια. Από πολυτελή ξενοδοχεία γνωστών αλυσίδων μέχρι πανσιόν και διαμερίσματα. Εγώ που έμεινα στην παλιά πόλη έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με την περιοχή. Το ξενοδοχείο Buddha-barz ήταν άψογο από όλες τις απόψεις. Κεντρικό σημείο τοποθεσίας, άριστη εξυπηρέτηση, πλούσιο πρωινό, καθαρά, ευρύχωρα και με εκπληκτικές ανέσεις δωμάτια. Οι παροχές του περιελάμβαναν king size κρεββάτι, θερμαινόμενα πατώματα, αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικοί διακόπτες για φώτα και παράθυρα, ξεχωριστό δωμάτια μπάνιου και τουαλέτας, τηλεόραση στη μπανιέρα μέχρι και καθημερινή ενημέρωση της πρόγνωσης του καιρού. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Ωστόσο, κάντε και εσείς μια αναζήτηση σε κάποιο site ξενοδοχείων και σίγουρα θα βρείτε κάποιο που θα σας γοητεύσει.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Φαγητό  
 
Η Τσεχική κουζίνα είναι αρκετά βαριά για τα δικά μας δεδομένα με κύριο συστατικό της το κρέας και τις έντονες σάλτσες. Τα περισσότερα εστιατόρια προσφέρουν καλής ποιότητας φαγητό σε λογικές τιμές. Πολλά μάλιστα έχουν και ζωντανή μουσική υπόκρουση, συνήθως τζαζ. Υπάρχουν επίσης οικονομικές μπυραρίες όπου θα συνοδέψετε τη διάσημη Pilsner ή όποια άλλη τσέχικη μπύρα εσείς επιλέξετε με παραδοσιακούς μεζέδες. Τα κλασσικά πιάτα της τσέχικης κουζίνας είναι τα ζυμαρικά knedliky, τα smazeny syr που είναι τηγανιτά στικς μοτσαρέλας και φυσικά τo περίφημο gulas. Μην παραλείψετε να πάρετε στο χέρι χοτ ντογκ από τις καντίνες που θα βρείτε στο δρόμο σας. Στις χριστουγεννιάτικες γιορτές θα δείτε να ψήνουν μπροστά στα μάτια σας αγριογούρουνα ενώ δοκιμάστε οπωσδήποτε το σπειροειδές γλυκό που μοιάζει με τσουρέκι και βουτάνε στη ζάχαρη...Είναι πεντανόστιμο!
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Διασκέδαση  
 
Υπάρχουν πολλά νυχτερινά στέκια και στην Παλιά αλλά και στη Νέα Πόλη. Κάποια ενδείκνυνται για ένα χαλαρό ποτό με μια πληθώρα κοκτέιλ στον κατάλογό τους (“Τretter’s” και τα γύρω στην Εβραϊκή συνοικία), άλλα προσφέρουν ζωντανή τζαζ μουσική (“Bily Konicek”) και άλλα μπύρα μέχρι τελικής πτώσεως (“U Zlateho tygra”). Σημείωση: Πολλά από αυτά τα μαγαζιά είναι υπόγεια αλλά με πέτρινη διακόσμηση που δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Τέλος, υπάρχουν και μεγάλα club που γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα και σε παρασύρουν με το ρυθμό τους. Ενδεικτικά αναφέρω το “Karlovy Lazne”, το “Roxy” και το “Chapeau Rouge” στην Παλιά Πόλη ενώ στη Νέα Πόλη υπάρχουν το “Duplex”, το “Radost” και το “Ν11”. Να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου γιατί θα σας εντυπωσιάσει. Υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά κατά τη γνώμη μου προτιμήστε το “Ιmage” γιατί στην παράσταση παρεμβάλλει και θεατρικά σκετσάκια παντομίμας κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον. Τέλος, μη χάσετε να απολαύσετε εκκλησιαστική μουσική κλασσικού ρεπερτορίου με ένα πρωτόγνωρο αίσθημα κατάνυξης που δημιουργεί ο εκάστοτε ναός όπου πραγματοποιείται η παράσταση.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Παιδιά  
 
Η Πράγα είναι μια ειδυλλιακή πόλη που μεταμορφώνει μικρά και μεγάλα παιδιά σε ήρωες παραμυθιού. Κάντε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα ή μείνετε στην όχθη του στην οδό Strelecky Ostrov και ταίστε τους κύκνους. Στο κάστρο της Πράγας δείτε την αλλαγή φρουράς και αφήστε τα παιδιά σας να γίνουν οι ιππότες του Λευκού Πύργου. Στον εκθεσιακό χώρο της Πράγας απολαύστε το πολύχρωμο θέαμα της Κρήνης Krizik και διασκεδάστε στο λούνα παρκ. Στο λόφο Πέρτζιν χαθείτε στο λαβύρινθο με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες. Τέλος στο κέντρο της πόλης, παίξτε ένα παιχνίδι όλη η οικογένεια εντοπίζοντας τα αγάλματα και τα οικόσημα που στολίζουν κάθε γωνιά του δρόμου και μπείτε στα μαγαζιά για να αγοράσετε χειροποίητες μαριονέτες.
  Δραστηριότητες  
  Πολιτισμός  
 
Κάθε χρόνο διοργανώνονται από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ποικίλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ συγγραφέων, το διεθνές μουσικό φεστιβάλ άνοιξης που κλείνει πάντα με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, το διεθνές φεστιβάλ χορού Tanec Praha, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, το φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου με τους ξυλοπόδαρους να κατακλύζουν τις πλατείες και τις ιπποδρομίες Pardubice, από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη.
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Ψώνια  
 
Πολλά μαγαζιά πουλούν γυάλινα και κρυστάλλινα διακοσμητικά για το σπίτι (τα περίφημα κρύσταλλα Βοημίας), αντίκες αλλά και ξύλινες, παραδοσιακές κούκλες ζωγραφισμένες στο χέρι. Οι γυναίκες θα κολλήσετε στις βιτρίνες με τα κοσμήματα. Στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με ρούχα και παππούτσια, οι τιμές είναι αντίστοιχες με τις δικές μας.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Αξιοθέατα  
  Μνημεία  
 
Το σημείο ορόσημο της Πράγας είναι η Γέφυρα του Καρόλου που κοσμείται από αγάλματα αγίων και θρησκευτικών ηγετών και συνδέει την Παλιά και Νέα Πόλη με τη Μάλα Στράνα. Από ψηλά, δεσπόζει επιβλητικά στην πόλη το Κάστρο της Πράγας. Εξερευνήστε τα ανάκτορα, τις εκκλησίες, τις γκαλερί, τους υπέροχους κήπους και φυσικά το στολίδι του κάστρου, τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου. Στη γύρω περιοχή είναι κτισμένο το Λορέτο, ένα μνημείο που σκοπό είχε να ενισχύσει την πίστη στον καθολικισμό και είναι το αντίγραφο της οικίας όπου έγινε η άμωμος σύλληψη του Ιησού. Από την άλλη πλευρά του Μολδάβα, θαυμάστε τα μπαρόκ κτίρια της πλατείας της Παλιάς Πόλης, όπως το Μέγαρο της Πέτρινης Καμπάνας, την εκκλησία της Παναγίας του Τιν και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Εδώ βρίσκεται και το δημαρχείο με το περίφημο αστρονομικό ρολόι που αναγγέλει την ώρα και εμφανίζονται οι 12 απόστολοι αλλά και το ογκώδες μνημείο του Γιαν Χους. Στη Νέα Πόλη, στην πλατεία Βέντσεσλας, ξεχωρίζει το αναγεννησιακό κτίριο του Εθνικού Μουσείου. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε στην Εβραϊκή συνοικία τη συναγωγή και το Παλιό Εβραϊκό κοιμητήριο.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Ρομαντισμός  
Ολόκληρη η πόλη με την μπαρόκ και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της αποπνέει έναν ρομαντισμό ώστε ακόμα και οι απλοί περίπατοι στα σοκάκια της να εξάπτουν τις αισθήσεις και τα συναισθήματά σας. Κάντε την κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα ή πάρτε το τελεφερίκ και ανεβείτε στον καταπράσινο λόφο του Πέρτζιν όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Επισκεφθείτε το νησί Κάμπα με το γνωστό ρέμα Τσερτόβσκα ή αλλιώς “ ρέμα του διαβόλου” ενώ το καλοκαίρι αφεθείτε στη μαγεία της χρωματικής παλέτας της κρήνης Krizik.
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Οι περισσότεροι συνδυάζουν την Πράγα με μια εκδρομή στη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ που βρίσκεται 140 χμ από την Πράγα και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Διασχίστε τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, τον ίδιο δρόμο που έχουν περπατήσει ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ και ο Σοπέν και θαυμάστε τα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης. Μια άλλη εξόρμηση είναι στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό Τσέσκυ Κρούμβλοβ με τα μπαρόκ κτίσματα, 170 χμ νότια της Πράγας.
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Τι να προσέξετε  
Να προσέχετε ιδιαίτερα στη Νέα Πόλη, ιδίως αργά το βράδυ. Στην περιοχή της πλατείας Βέντσεσλας υπάρχει μια πληθώρα καζίνων αλλά και κάποια κακόφημα μαγαζιά με αποτέλεσμα στους γύρω δρόμους, παρόλο που υπάρχει αστυνόμευση, να κυκλοφορούν τζογαδόροι και διάφοροι άλλοι περίεργοι τύποι. Επίσης, έχετε το νου σας στους πορτοφολάδες.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007