Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη eki
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΔΡΑΚΕΙΑ

 
προστέθηκε από eki ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Μαγνησίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Βρίσκεται στο Πήλιο σε υψόμετρο 500 μέτρων μεταξύ Αγριάς και Χανίων. Απέχει 17χλμ από το Bόλο, μόλις 6 χλμ. από το χιονοδρομικό και 8 χλμ. από την παραλία της Αγριάς. Το χωριό έχει 600 μόνιμους κατοίκους.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Μαγνησίας
 
Από τον Βολο ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο προς την Αγριά. Στην Αγριά θα δείτε την σχετική πινακίδα προς Δράκεια. Από την Αγριά ο δρόμος είναι αρκετά στενός και χρειάζεται προσοχή ειδικά αν συναντήσετε άλλο αυτοκίνητο. Από το Βόλο είναι συνόλικα γύρω στα 35 λεπτά δρόμος.
  Χρήμα  
 
Αν ξεμείνετε από λεφτά θα πρέπει να πάτε στην Αγριά ή καλύτερα στον Βόλο όπου έχουν υποκαταστήματα όλες οι τράπεζες.
  Επικοινωνία  
 
Cosmote και Vodafone έχουν τέλειο σήμα, για Telestet δεν ξέρω (δυστυχώς δεν έχει έρθει ποτέ κάποιος φίλος που να έχει Telestet)
  Ιστορία  
 
Η Δράκεια κτίσθηκε στο 1655 από Ηπειρώτες μαστόρους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Είναι μαρτυρικό χωριό και πρίν την κατοχή είχε 1200 κατοίκους από τους οποίους τους 600 τους εκτέλεσαν οι Γερμανοί. Από την Δράκεια είναι και ο πατέρας του Κώστα Σημίτη. Οι χωριανοί εκεί λένε ότι το επίθετό του το πήρε επιδή φορούσε ένα μεγάλο καπέλο σαν κουλούρι (Σημίτη).
  Αφού φτάσετε  
 
Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία παρά μόνο τρεις παραδοσιακούς ξενώνες. Και τρεις είναι αρκετά περιποιημένοι με τιμές αρκετά χαμηλότερες από άλλα χωριά του Πηλίου.
  Φαγητό  
 
Στην Δράκεια αξίζει να φάει κανείς στον Μεταξογέννη που βρίσκεται λίγο κάτω από την κεντρική πλατεία. Όλα τα φαγητά είναι υπέροχα η δε μοσχαρίσια μπριζόλα είναι τεράστια. Από γλυκά να ζητήσετε γλυκό καρυδάκι είναι άπαικτο.
  Διασκέδαση  
 
Μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας στο παραδοσιακό καφενείο ή στην καφετέρια στην κάτω πλατεία.
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Οπωσδήποτε μία βόλτα στις 2 πλατείες της Δράκειας που λέγεται ότι είναι από τις παλαιότερες του Πηλίου, καθώς και στα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού με τα τρεχούμενα νερά και την πλούσια βλάστηση. Από τις δύο πλατείες η κάτω πλατεία μαζεύει περισσότερο κόσμο αφού έχει περισσότερα μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Επίσης στο χωριό γιορτάζουν τον πυρίδωνα στις 11 Αυγούστου. Αξίζει να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα για την φανταστική διαδρομή μέχρι εκεί καθώς και την θέα που έχει εκεί. Τέλος το αρχοντικό του Τριανταφύλλου, με τοιχογραφίες του 18oυ αι., σκαλιστές πόρτες και ξυλόγλυπτα ταβάνια, συγκαταλέγεται στα καλύτερα του είδους του.
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Τα τελευταία χρόνια με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει φτιαχτεί καινούριος δρόμος που συνδέει τη Δράκεια με το Χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια Πηλίου, ένα από τα αρτιότερα και πιο οργανωμένα χιονοδρομικά στην Ελλάδα. Ο δρόμος είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών , πολύ φάρδυς και ξεκούραστος. Λέγεται ότι υπάρχουν σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνθεδεί η Δράκεια με το χιονοδρονικό με τελεφερίκ. Αν πραγματοποιηθεί αυτό το έργο ,τότε η Δράκεια θα γίνει ένας από τους top προορισμούς του Πηλίου.
  Οικονομία  
Ο χαρακτηρισμός Value For Money ταιριάζει απόλυτα στη Δράκεια. Οι τιμές δεν έχουν καμμία σχέση σε σύγκριση με άλλα φημισμένα χωριά του Πηλίου.
  Μην χάσετε  
Την απολαυστική θέα στο Παγασητικό κόλπο, το γλυκό καρυδάκι στον Μεταξογένη και τη φανταστική διαδρομή μέχρι το εκκλησάκι του Αγιου Σπυρίδωνα.
  Εντυπώσεις  
Ένα από τα λίγα όμορφα χωριά του Πηλίου που δεν τα έχουν ακόμα εκμεταλλευτεί τουριστικά. Τέλειος προορισμός για ξεκούραση και απομόνωση μέσα στη φύση. Αλλά ακόμα και αν βαρεθείτε μέσα σε μισή ώρα είστε στο Βολο , στο χιονοδρομικό αλλά και σε πολλά όμορφα και πολυσύχναστα μέρη του Πηλίου.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007