Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη eki
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ

 
προστέθηκε από eki ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Πρέβεζας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε είναι η Άνοιξη ή το καλοκαίρι όπου το τοπίο πρέπει να είναι μαγευτικό.
  Τοποθεσία  
 
Βρίσκετε στην Ήπειρο, πολύ κοντά στην Φιλιππιάδα και στην Άρτα.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Πρέβεζας
 
Στην εθνική οδό Πρέβεζας – Άρτας μετά το χωριό Λούρος επιλέγετε την έξοδο για την Φιλιππιάδα. Μετά την Φιλιππιάδα υπάρχει μια διασταύρωση με πινακίδα. Δεξιά πάς για την Παντάνασσα Άρτας και αριστερά για την Λίμνη Ζηρού. Τα τελευταία 100 με 200 μέτρα είναι χωματόδρομος αλλά πας άνετα με κανονικό αυτοκίνητο. Υπάρχει άπλετος χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητο σας εκτός και αν υπάρχει κάποια εκδήλωση στην περιοχή. Εμείς πήγαμε την Καθαρή Δευτέρα και υπήρχε άπειρος κόσμος. Ευτυχώς που ήταν και η τροχαία και μας καθοδήγησε.
  Ιστορία  
 
Στις όχθες της λίμνη θα δείτε πολλά παραμελήμενα κτίρια τα οποία είναι σχεδόν ετοιμόρροπα. Αυτά κτίστηκαν το 1955 για να φιλοξενήσουν ορφανά παιδιά από τον εμφύλιο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το σύνολο των κτιρίων ονομάστηκε «Παιδόπολη Ζηρού».
  Αφού φτάσετε  
  Φαγητό  
 
Στην πίσω πλευρά της λίμνης είδαμε ένα καφέ – εστιατόριο, δεν είχαμε χρόνο να κάτσουμε όμως για να σας πω παραπάνω. Για φαγητό η πιο κοντινή πόλη είναι η Φιλιππιάδα ενώ αρκετά κοντά είναι και η Άρτα.
  Φυσικά τοπία  
 
Η Λίμνη Ζηρού είναι ένα φανταστικό φυσικό τοπίο ( δείτε τις φωτογραφίες ). Είναι μια πολύ μικρή φυσική λίμνη με διάμετρο που δεν ξεπερνάει τα χίλια μέτρα , ενώ γύρω από τη λίμνη υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση. Δυστυχώς το μέρος είναι εντελώς παραμελημένο και αναξιοποίητο. Για παράδειγμα την Καθαρή Δευτέρα που πήγαμε εμείς υπήρχε άπειρος κόσμος που γιόρταζε στο πάρκο δίπλα στην Λίμνη με αποτέλεσμα ο τόπος να είχε γεμίσει σκουπίδια. Πραγματικά είναι κρίμα τόσο όμορφα μέρη και να είναι τόσο παραμελημένα.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007