Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη eki
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

 
προστέθηκε από eki ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αρκαδίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Βρίσκεται στον νομό Αρκαδίας , 45 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Είναι χτισμένη στον βουνό Μαίναλος σε υψόμετρο 1080 μέτρων. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Αρκαδίας
 
Πήγαμε στην Στεμνίτσα από την Δημητσάνα από την οποία απέχει μόλις 10 λεπτά. Για το πώς θα φτάσετε στην ευρύτερη περιοχή διαβάστε τον οδηγό για Δημητσάνα του ίδιου συγγραφέα.
  Χρήμα  
 
Δεν είδαμε τράπεζα ούτε ΑΤΜ. Στην κοντινή Δημητσάνα θα βρείτε όμως Εθνική και Αγροτική.
  Ενημέρωση  
 
Θα βρείτε εφημερίδες και περιοδικά στον περίπτερο της κεντρικής πλατείας.
  Ιστορία  
 
Στην επανάσταση του 1821 διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο αφού ήταν η έδρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι του στον κοντινό χωριό Λιμποβίτσι το οποίο λειτουργεί σαν μουσείο.
  Αφού φτάσετε  
 
Στο χωριό υπάρχουν αρκετοί παραδοσιακοί ξενώνες , δυστυχώς δεν διανυκτερεύσαμε για να σας προτείνω κάποιο συγκεκριμένο ξενώνα.
  Διασκέδαση  
 
Στην κεντρική πλατεία της Στεμνίτσας ( Πλατεία Ά Πελλοπονησιακής Γερουσίας ) θα βρείτε καφενεία, καφέ και δυο ταβέρνες. Εμείς ήπιαμε καφέ στο «Καθολικό» που δεν βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Θα δείτε πινακίδα για το καφέ στα 100 μέτρα από την πλατεία στον κεντρικό δρόμο προς το Λαογραφικό μουσείο. Αν έχει καλή μέρα σας προτείνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο καφέ. Έχει πολύ ωραίο εξωτερικό χώρο με φοβερή θέα στην γύρω περιοχή. Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες αν και ήταν πολύ ευγενικοί και έχουν κάνει καλή δουλειά μας απογοήτευσαν στο θέμα του καφέ που ήταν μέτριος.
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Στην Στεμνίτσα θα βρείτε πολλές ωραίες εκκλησίες (νομίζω είναι 18) , κάποιες από αυτές είναι πολύ παλιές. Κοντά στην Στεμνίτσα μπορείτε να επισκεφτείτε και τα μοναστήρια Φιλοσόφου και Προδρόμου.
  Μουσεία  
 
Επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό μουσείο Στεμνίτσας που είναι στον κεντρικό δρόμο του χωριού στην έξοδο προς Λιμποβίτσι. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον μουσείο που αξίζει να το επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο χωριό. Από Οκτώβριο έως Ιούνιο είναι ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα από 11 – 2 και τις καθημερινές από 11 – 1 εκτός Τρίτης που είναι κλειστό. Από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο είναι ανοιχτό Δευτέρα – Κυριακή 11-1 , Τετάρτη – Πέμπτη 11-1 και 6-8 και Παρασκευή 6-8. Υπάρχει και συμβολικό εισιτήριο του 1 ευρώ. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1985. Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι το υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης στην Δημητσάνα.
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Το χωριό είναι γεμάτο από όμορφα παραδοσιακά πέτρινα κτίρια, ξεχωρίζει η σχολή αργυροχρυσοχοίας ( η Στεμνίτσα έχει μεγάλη παράδοση στην αργυροχρυσοχοία ) που είναι απέναντι από το Λαογραφικό μουσείο. Πολύ όμορφο είναι και το καμπαναριό - ρολόι του χωριού στην κεντρική πλατεία.
  Εντυπώσεις  
Πολύ όμορφο χωριό , ίσως το καλύτερο στην περιοχή. Να το επισκεφτείτε οπωσδήποτε αν τύχει και βρεθείτε ποτέ στην όμορφη ορεινή Αρκαδία. Κρίμα που δεν είχαμε πολλές μέρες στην διάθεση μας για να το γνωρίσουμε καλύτερα. Για περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό που έχω γράψει για την Δημητσάνα.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007