Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη nikarv
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΜΑΔΡΙΤΗ

 
προστέθηκε από nikarv ,ηλικία 41
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ισπανία
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Πήγαμε αρχές Ιανουαρίου και η θερμοκρασία ήταν 2-3 C πιο χαμηλή από την Ελλάδα αλλά είχε λιγότερη υγρασία.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Πήγαμε με απευθείας πτήση με την Aegean και η διάρκεια ήταν 3 ώρες με τιμή γύρω στα 300 euro με επιστροφή.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Μετακινήσεις  
 
Μετακινηθήκαμε μόνο με το metro αφού διαθέτει 12 γραμμές και υπάρχει στάση σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος. Αποφύγαμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο μέσο (π.χ. λεωφορείο) γιατί δεν βρήκαμε χάρτες με τις διαδρομές αλλά και οι δρόμοι της Μαδρίτης είχαν αρκετή κίνηση. Οι τιμές των ειιτηρίων ήταν 1 euro αλλά υπήρχε και 3ημερο τουριστικό εισιτήριο για όλα τα μεσα.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Επικοινωνία  
 
Εδώ τα πράγματα ήταν δύσκολα γιατί οι Ισπανοί δε γνωρίζουν αγγλικά,ούτε καν στα τουριστικά μαγαζιά. Πάντως είναι προθυμοι να βοηθήσουν.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Αφού φτάσετε  
 
Μείναμε στο Egido Via Lusitana 3 αστέρων και κοντά στη στάση San Francisco του metro. Η τιμή στο δίκλινο ήταν 65 euro με πρωινό και μείναμε ευχαριστιμένοι απο τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως είναι μακριά από το κέντρο και για να φτάσεις εκεί πρέπει να χρησιμοποιήσεις 3 γραμμές του metro.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Φαγητό  
 
Απέναντι από το ξενοδοχείο ήταν ένα εστιατόριο - tapas bar με πολύ καλό φαγητό και σε καλές τιμές. Για πρόχεριο φαγητό υπάρχει το bocadillo (σαντουϊτς με καλαμάρι τηγανιτό). καλή επιλογή είναι τα tapas bar καντά στη στάση La Latina του Metro. Παντώς αξίδει να δοκιμάσετε και την paella. Καλό είναι να αποφύγετε το φαγητό στις πολύ τουριστικές περιοχές (plaza mayor, puerta del sol κτλ)
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Δραστηριότητες  
  Πολιτισμός  
 
Πάρα πολά μουσεία και αξιοθέτα, τόσα ώστε να μην προλαβαίνεις να τα δεις όλα. Εμείς επιλέξαμε το μουσείο El Prado (περιέχει πίνακες) και το μουσείο Αμερικής (εκθέματα που μετέφεραν η Ισπανοί από τους αμερικάνικους πολιτισμούς).
  Αθλητικά γεγονότα  
 
Αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη και ξενάγηση στο γήπεδο της Real. Στο τέλος θα διαπιστώσετε πως η Real είναι η πιο οργανωμένη επιχείρηση που υπάρχει στη Μαδρίτη!
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Πολύ κοντά στη Μαδρίτη είναι το Τολέδο (η παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας). Εμείς δεν καταφέραμε να πάμε εξαιτίας της κακής οργάνωσης των σιδηροδρομικών γραμμών της Ισπανίας. Αν και το Τολέδο απέχει λιγότερο από 100 km από τη Μαδρίτη, δεν υπάρχουν συχνά δρομολόγια και πρέπει να περιμένεις πολλές ώρες στο σταθμό ώστε να βγάλεις εισιτήριο.
  Μην χάσετε  
Περπατήστε οσο μπορείτε στο κέντρο (είναι κουραστικό βέβαια) αλλά αξίδει, ειδικά η διαδρομή από το παλάτι μέχρι την plaza mayor και τη la latina.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Θα ήθελα να έχει  
Μεγάλο πρόβλημα είναι η επικοινωνία και η κακή οργάνωση των Ισπανών (μαλλόν η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη σε αυτό τον τομέα).

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007