Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 
προστέθηκε από guest
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αχαΐας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Ο Άγιος Βασίλειος συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο το καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν κτίσει στην περιοχή τα εξοχικά τους με αποτέλεσμα το καλοκαίρι το χωριό να γεμίζει. Η αρχή ξεκινάει να γίνεται από το τέλος της Άνοιξης και κρατάει μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου. Αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο, όποτε ο καιρός το επιτρέπει, πολλοί είναι αυτοί από την Πάτρα που κάνουν μια βόλτα στην παραλία και μετά κάθονται για φαγητό ή καφέ. Όσο για το κλίμα, η υγρασία κυριαρχεί αλλά η θάλασσα το καλοκαίρι σε αποζημιώνει!
  Τοποθεσία  
 
Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι στη Βόρεια Πελοπόννησο, στο Νομό Αχαΐας. Βρίσκεται λίγο μετά το Ρίο, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Με τον Καποδίστρια ανήκει πλέον στο Δήμο Ρίου.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Αχαΐας
 
Για να πάτε στον Άγιο Βασίλειο θα πρέπει να ακολουθήσετε την παλιά εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Ξεκινώντας από το ύψος των διοδιών, μετά από λίγα μόλις λεπτά μπαίνετε στο χωριό. Εκεί θα συναντήσετε πινακίδα που θα δείχνει Άγιος Βασίλειος αριστερά, την οποία αν ακολουθήσετε θα βρεθείτε στην παραλία του χωριού όπου βρίσκονται όλα τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια και γενικά όλη η κίνηση την περίοδο του καλοκαιριού. Για όσους γνωρίζουν την περιοχή, υπάρχει και άλλος τρόπος πρόσβασης από τον παραλιακό δρόμο που συνεχίζει από την ανατολική προβλήτα των ferry-boat και πηγαίνει προς το Ακταίο. Αμέσως μετά το Ακταίο βρίσκεται ο Άγιος Βασίλειος.
  Μετακινήσεις  
 
Οι μετακινήσεις στον Άγιο Βασίλειο την καλοκαιρινή περίοδο έχουν ένα πρόβλημα. Οι δρόμοι της περιοχής σε πολλά σημεία είναι στενοί και χωρίς λογική. Μπορεί να ακολουθήσεις ένα δρόμο πιστεύοντας ότι θα σε βγάλει στην παραλία ή στην παλιά εθνική οδό και να βρεθείς σε αδιέξοδο, στην αυλή κάποιου σπιτιού. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που στενεύουν ακόμα περισσότερο τους δρόμους, ιδίως στην παραλία. Γενικά η περιοχή προσφέρει ελάχιστες θέσεις για παρκάρισμα, κυρίως στον παραλιακό δρόμο. Στους κάθετους στην παραλιακή δρόμους θα πρέπει να προσέξετε να μην κλείσετε την έξοδο κάποιου παραθεριστικού. Αν θέλετε να αποφύγετε όλη αυτήν την ταλαιπωρία, μπορείτε να πάτε με την αστική συγκοινωνία από την πόλη της Πάτρας. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, από ότι όμως έχω δει τα λεωφορεία είναι πάντα γεμάτα!
  Αφού φτάσετε  
  Διασκέδαση  
 
Τα μπαράκια της παραλίας δουλεύουν και τη νύχτα τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύοντας κόσμο. Βέβαια έχουν να ανταγωνιστούν τα μπαράκια του Ρίου που τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει σημαντικά θυμίζοντας παλαιότερες καλές εποχές, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να φύγουν λίγο πιο μακριά.
  Παραλίες  
 
Μην περιμένετε να δείτε καμία τεράστια παραλία στρωμένη με άμμο. Αντίθετα είναι μικρή σε πλάτος και στρωμένη με χαλίκι. Η θάλασσα είναι πολύ καθαρή, ίσως από τις πιο καθαρές της ευρύτερης περιοχής, και σχετικά κρύα λόγω των υπόγειων ρευμάτων του Πατραϊκού κόλπου. Επίσης βαθαίνει γρήγορα οπότε καλό είναι να ξέρετε μπάνιο! Στην ακτή υπάρχουν δωρεάν ξαπλώστρες που εκμεταλλεύονται τα παρακείμενα cafe-bar προσφέροντας καφέ και αναψυκτικά. Ωστόσο δεν είναι πολλές και γρήγορα γεμίζουν με αποτέλεσμα πολλοί να επιλέγουν την παραδοσιακή λύση της πετσέτας στην ακτή. Γενικά η παραλία του Αγίου Βασιλείου είναι μια μικρή παραλία που γεμίζει από νέο κόσμο το καλοκαίρι. Eίναι το σημείο συνάντησης της νεολαίας της Πάτρας, ιδίως τις καθημερινές ημέρες, λόγω της μικρής απόστασης από την Πάτρα. Αν βρεθείτε καλοκαιριάτικα καθημερινή στην Πάτρα, ξέρετε που θα τους βρείτε όλους! Προσέξτε μόνο αν έρχεστε από τον παραλιακό δρόμο του Ρίου μην μπερδευτείτε και σταματήσετε στην παραλία στο Ακταίο. Και αυτή η περιοχή μαζεύει κόσμο, όμως η θάλασσα δεν είναι και πολύ καλή!
  Τι να προσέξετε  
Αν και οι περισσότεροι θέλουν να πηγαίνουν στην παραλία από τις 15:00 και μετά, θα σας έλεγα αν μπορείτε να πάτε λίγο πιο νωρίς για να βρείτε πιο εύκολα να παρκάρετε. Μετά τις τρεις επικρατεί το αδιαχώρητο και το πιο πιθανό είναι να κάνετε πολλές βόλτες μέχρι να βρείτε θέση ελεύθερη. Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάστε στους κάθετους στον παραλιακό δρόμο.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007