Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη lpap
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ

 
προστέθηκε από lpap ,ηλικία 55
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Ευβοίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Αμάρυνθος (ή Βάθεια όπως ονομάζεται από τους ντόπιους) είναι παραλιακή κωμόπολη της κεντρικής Εύβοιας, στο Νότιο Ευβοϊκό, περίπου 30 χλμ. από τη Χαλκίδα και 9 χλμ. από την Ερέτρια, απέναντι απο τον Κάλαμο της Αττικής. Ουσιαστικά αποτελεί την παραλιακή συνοικία της Άνω Βάθειας, χωριού που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, βορειοανατολικά της Αμαρύνθου. Είναι χτισμένη στον κάμπο μεταξύ των βουνών Όλυμπος και Κοτύλαια και έχει πληθυσμό 4.141 κατοίκους, ενώ είναι η πρωτεύουσα του δήμου Αμαρυνθίων, ο πληθυσμός του οποίου ανέρχεται στις 7.356 ενώ έχει έκταση 109,9 τ.χλμ.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Εύβοιας
 
Με αυτοκίνητο Για να φτάσετε στην Αμάρυνθο από Αθήνα με αυτοκίνητο θα κινηθείτε στην Εθνική Οδό Αθηνών (ΕΟ) Λαμίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Στα δεύτερα διόδια, στο Σχηματάρι, θα ακολουθήσετε δεξιά την έξοδο προς Χαλκίδα. Ο νέος δρόμος από την έξοδο της ΕΟ μέχρι τη Χαλκίδα έχει πλήρως αναβαθμισθεί, είναι πολύ πιο ξεκούραστος σε σχέση με τον παλαιότερο, οι ταχύτητες που μπορούν να αναπτυχθούν είναι σχετικά υψηλές και εύκολα μπορείτε να φτάσετε στη Χαλκίδα. Μετά το πέρασμα της κρεμαστής γέφυρας και περιμετρικά της Χαλκίδας θα πάρετε το δρόμο δεξιά, κατεύθυνση Νότια Εύβοια. Εκεί ο δρόμος στενεύει. Θα κατευθυνθείτε νότια, θα περάσετε την πόλη της Ερέτριας (υπάρχει διασταύρωση έξω από την πόλη ή αν επιλέξετε τη δεξιά στροφή για να μπείτε στην πόλη) και έπειτα από συνολικά 33 χιλιόμετρα φτάνετε στην Αμάρυνθο. Ο δρόμος Ερέτριας Αμαρύνθου δεν είναι και ότι καλύτερο αν και η διαδρομή την ημέρα είναι ευχάριστη, δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα σε σπίτια τα οποία κλείνουν τη θάλασσα. Με Ferry Boat Εναλλακτικά ενώ είσαστε στην Εθνική Οδό Αθηνών (ΕΟ) Λαμίας με κατεύθυνση προς Λαμία, αμέσως μετά τα πρώτα διόδια στο Καπανδρίτι, θα στρίψετε δεξιά στο δρόμο που σας οδηγεί στον Ωρωπό. Ο δρόμος είναι κατηφορικός, με σχετικές στροφές οι οποίες έχουν καλή ορατότητα μέχρι την μεγάλη κατηφορική πριν μπείτε στην πόλη του Ωρωπού. Όταν φτάσετε στην παραλία θα κατευθυνθείτε αριστερά προς το λιμάνι και με κάποιο από τα πλοία που πηγαινοέρχονται στην Ερέτρια θα αποβιβαστείτε στην απέναντι πλευρά, Από εκεί με κατεύθυνση Νότια, δεξιά από το λιμάνι και την πλατεία του Λούνα Παρκ στα 10 χιλιόμετρα είναι η πόλη της Αμαρύνθου.
  Μετακινήσεις  
 
Ο κεντρικό δρόμος, ο οποίος ξεκινάει από τη Χαλκίδα, διασχίζει την πόλη και συνεχίζει μέχρι το τέλος της Ευβοίας. Από πλευράς φαγητού ή διασκέδασης, στα αμέσως ορατά, όλα είναι πάνω σε αυτό το δρόμο και βλέπουν τη θάλασσα. Υπάρχει και το πεζοδρόμιο, η βόλτα της πόλης η οποία το βράδυ μαζεύει σχεδόν όλους τους επισκέπτες. Ευτυχώς που έχει γίνει πρόβλεψη για δημοτικό parking το οποίο είναι δωρεάν αν και δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο μποτιλιαρίσματος εξαιτίας της άναρχης στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο. Με εφαλτήριο την Αμάρυνθο μπορείτε να κατευθυνθείτε νότια, κοντά η μακριά, σε πολύ όμορφες παραλίες και στις δύο πλευρές της Εύβοιας, δηλαδή στον Ευβοϊκό ή στο Αιγαίο.
  Αφού φτάσετε  
 
Επισκεφθήκαμε την Αμάρυνθο το ΠΣΚ της 15.08.2010. Η περίοδος ήταν τέτοια που λογικά μετά από πολλά τηλεφωνήματα δεν βρίσκαμε κατάλυμα διαμονής. Η διαφορά μεταξύ εκείνων που έχουν διαθεσιμότητα και θέλουν να εξυπηρετήσουν με εκείνους που έχουν και δεν θέλουν (για τους δικούς τους λόγους) ή δεν έχουν είναι παραπάνω από εμφανής σε σημείο ενοχλητικό. Μετά από άκαρπες προσπάθειες επικοινωνήσαμε με το κατάλυμα του κυρίου και της κυρίας Παπαδάκη, σε αυτή την ιστοσελίδα: http://www.papadakisrooms.com/evia-rooms-gr.html Πολύ ευγενικά μας είπαν πως είχαν ένα τελευταίο δωμάτιο και μας ρώτησαν πόσα βράδια επιθυμούσαμε να διανυκτερεύσουμε ώστε να προβούν και εκείνοι σε ανάλογες ενέργειες. Αν και θα θέλαμε να μείνουμε τρία βράδια αντί δύο που μείναμε τελικά (λόγω υποχρεώσεων) μας έκανε μεγάλη εντύπωση που η τιμή των 50€ ανά ημέρα δεν άλλαξε. Ήμασταν και εμείς συνεπείς, τους ενημερώσαμε έγκαιρα πως τελικά δεν θα διανυκτερεύαμε την Κυριακή, κάτι που κατά την ταπεινή μας άποψη οι άνθρωποι το εκτίμησαν. Τα δωμάτια βρίσκονται σε ένα πολύ όμορφο κτήμα, με θέα στον Ευβοϊκό και σχεδόν ιδιωτική παραλία. Θα τα βρείτε μετά το τέλος της πόλης, περίπου 500 μέτρα από την εκκλησία, με κατεύθυνση προς Αλιβέρι. Σε κάποιο σημείο υπάρχει ταμπέλα, θα στρίψετε δεξιά προς τη θάλασσα. Η ιστοσελίδα των δωματίων είναι πολύ κατατοπιστική. Μας άρεσε πολύ το κεντρικό κτίσμα των δωματίων στο μεγάλο οικόπεδο, το οποίο είναι φροντισμένο και στο πνεύμα διακοπών οικογένειας με παιδιά. Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά όπως το γρασίδι με το φτάνεις, οι εξωτερικές ντουζιέρες για δροσιά πριν ή μετά τη θάλασσα και πριν μπείτε στο δωμάτιο, ο χώρος στάθμευσης μακριά από το κεντρικό κτίριο και με πλούσια σκιά και τέλος το γήπεδο ποδοσφαίρου για τους μικρούς ενοικιαστές. Σίγουρα υπήρχαν και άλλα τα οποία λόγω διαμονής μόλις 2 ημέρες δεν προλάβαμε να δούμε. Μείναμε σε πάνω δωμάτιο, με θέα τον Ευβοϊκό και ευρύχωρο μπαλκόνι. Το δωμάτιο είναι απλό, καθαρό, διαθέτει ξεχωριστή τουαλέτα με φυσικό εξαερισμό, μικρή κουζίνα με τα βασικά για ένα σύντομο μαγείρεμα ή ετοιμασία καφέ, ψυγείο, κλιματιστικό έξυπνα τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την κύρια είσοδο και βέβαια ησυχία. Αν και τα δωμάτια ήταν πλήρη δεν αισθανθήκαμε φασαρία από παιδιά ή τις οικογένειες. Να σημειωθεί πως τόσο η κυρία όσο και ο κύριος Παπαδάκης είναι άνθρωποι φιλόξενοι, σοβαροί και από αυτά που είδαμε με πολύ μεράκι.
  Φαγητό  
 
Τις ημέρες που μείναμε στην Αμάρυνθο φάγαμε μόνο σε ένα εστιατόριο, «Το Λιμανάκι». Είναι στην είσοδο της πόλης, δεξιά κατεβαίνοντας στην παραλία. Ο λόγος που επιλέξαμε το εστιατόριο είναι η θέση του. Στην κυριολεξία μακριά από το πολύβουο μελίσσι του κεντρικού δρόμου και πάνω στη θάλασσα. Μάλιστα αν πάτε σχετικά νωρίς θα καθίσετε στα τραπέζια τα οποία σχεδόν βρέχονται από τη θάλασσα. Το μαγαζί είναι καθαρό, το προσωπικό που σερβίρει χαμογελαστό περιποιημένο και επίσης καθαρό και βέβαια σερβίρει παγωμένη ελληνική μπύρα ποτήρι – βαρελίσια. Η κουζίνα του περιλαμβάνει κυρίως θαλασσινά, φρέσκα εκτός αν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά. Στα πρώτα υπάρχουν πολλές επιλογές, καλές ποσότητες, πολύ καλή ποιότητα που την καταλαβαίνεις από το εξαιρετικό λάδι της σαλάτας και το ψωμί. Για εκείνους που εκτιμούν τις έντονες γεύσεις σερβίρεται λαβράκι καπνιστό αν και είναι ακριβό. Οι τιμές είναι όπως της Αθήνας με ελάχιστες διαφορές προς τα κάτω. Κατά την άποψη μας αξίζει ο κόπος εφόσον είσαστε εκεί.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007