Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΠΕΤΡΑ

 
προστέθηκε από jk ,ηλικία 37
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Χαλκιδικής
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε  
 
Επισκεφτήκαμε το μέρος την τρίτη μέρα του 2008, δηλαδή καταχείμωνο!! Την προηγούμενη νύχτα μας είπαν οτι χιόνιζε ασταμάτητα με αποτέλεσμα το πρωί που πήγαμε να είναι όλα κατάλευκα (δείτε τις φωτογραφίες που έχω ανεβάσει για να καταλάβετε τι εννοώ)! Ευτυχώς ο ουρανός είχε καθαρίσει και ένας φανταστικός ήλιος έριχνε το φως του στο χιόνι. Η θερμοκρασία όμως ήταν χαμηλή (-5C το μεσημέρι!) ενώ από το μεσημέρι και μετά που σηκώθηκε αέρας, η αίσθηση του κρύου ήταν πολύ πιο έντονη. Από οτι μας είπαν οι άνθρωποι του συγκροτήματος, το κρύο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονο. Ακόμα και το καλοκαίρι χρειάζεσαι ένα μπουφανάκι για το βράδυ και οπωσδήποτε ελαφριά κουβέρτα για τον ύπνο.
  Τοποθεσία  
 
Στο νομό Χαλκιδικής στην κορυφή του Χολωμόντα και πολύ κοντά στο χωριό Ταξιάρχες, αλλά και στην Αρναία.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Χαλκιδικής
 
Βρίκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη (περίπου 70-80 χμλ). Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη ακολουθήστε το δρόμο για Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα για Πολύγυρο. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής θα βρείτε στα αριστερά σας διασταύρωση με πινακίδα προς Παλαιόκαστρο. Ακολουθήστε την πινακίδα η οποία σας οδηγεί στο Παλαιόκαστρο. Από εκεί συνεχίστε όλο ευθεία προς Ταξιάρχη. Σε κάποιο σημείο (πάνω σε μια στροφή) θα βρείτε πινακίδα που λέει προς Ταξιάρχη. Μην την ακολουθήσετε αλλά συνεχίστε κανονικά όπως σας πάει ο δρόμος. Μετά από λίγο θα βρείτε πινακίδα που σας λέει να στρίψετε αριστερά για την Απολυμένη Πέτρα. Μετά από καμιά 100αριά ανηφορικα μέτρα θα δείτε μπροστά σας τα σπιτάκια της Απολυμένης Πέτρας.
  Μετακινήσεις  
 
Από τη στιγμή που θα αρχίσετε την ανάβαση στο Χολωμόντα, ο δρόμος έχει πάρα πολλές στροφές. Ευτυχώς που η ποιότητα της ασφάλτου είναι πολύ καλή (φαίνεται πρόσφατη) και παντού υπάρχουν μπαριέρες και κολωνάκια για την ομίχλη. Μοναδικό πρόβλημα το χιόνι αν πάτε χειμώνα όπως εμείς. Δυστυχώς ο δρόμος δεν ήταν πολύ καλά καθαρισμένος με αποτέλεσμα μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας να είναι σχετικά καθαρό. Αλυσίδες δεν χρειάστηκε να βάλουμε, παρά μόνο στα τελευταία 100 μέτρα στο δρομάκι που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο στην Απολυμένη Πέτρα επειδή δεν είχε περάσει καθόλου εκχιονιστικό, αλλά μάλλον σε αυτό βοήθησε οτι όταν αρχίσαμε να ανεβαίνουμε ηταν ήδη 11:00 η ώρα το μεσημέρι. Μεγάλη προσοχή στον πάγο αν πάτε νωρίς το πρωί ή αφού πέσει ο ήλιος (δεν θα το συνιστούσα...).
  Αφού φτάσετε  
 
Δυστυχώς δεν είχαμε κάνει κάποια κράτηση για να μείνουμε. Για να πώ την αλήθεια, πιο πολύ πήγαμε διερευνητικά. Φύγαμε πάντως λέγοντας πότε θα κανονίσουμε να ξαναπάμε και να μείνουμε! Τα σπιτάκια είναι πανέμορφα, πετρόκτιστα και πολύ γραφικά. Από οτι μας είπαν διατίθενται δίκλινα στα 70 ευρώ και τετράκλινα στα 100 ευρώ. Φυσικά με τζάκι μέσα, τηλεόραση και πολλά άλλα...
  Φαγητό  
 
Δίπλα στην καφετέρεια υπάρχει το εστιατόριο. Πολύ γραφικό και ζεστό περιβάλλον σε ένα πετρίκτιστο οίκημα. Ζητήστε να καθίσετε κοντά στο τζάκι εάν έχει κάποιο τραπέζι ελέυθερο. Όσο για το τι θα παραγγείλετε, οτιδήποτε σε κρέας είναι πεντανόμιστο! Ντόπια κρέατα βλέπετε...Εαν πάτε για ημερήσια βόλτα όπως εμείς, φροντίστε με το που θα φτάσετε να κάνετε μια κράτηση για φαγητό για να μην χρειαστεί να περιμένετε καθόλου. Αλλιώς ίσως χρειαστεί να περιμένετε για λίγο στο μπάρ μέχρι να αδειάσει κάτι (εξαρτάται βέβαια και από την ημέρα).
  Διασκέδαση  
 
Το cafe-μπάρ είναι υπέροχο για να απολαύσετε τον ζεστό καφέ σας ή το ποτό σας. Προτιμήστε να καθήσετε είτε κοντά στο τζάκι είτε δίπλα στη μεγάλη τζαμαρία με θέα το χιονισμένο (αν πάτε χειμώνα) δάσος!
  Τι να προσέξετε  
Προσοχή στο δρόμο και κυρίως το χειμώνα! Αν δεν έχετε αλυσίδες καλύτερα μην ξεκινήσετε καθόλου. Δεν είναι σίγουρο οτι θα τις χρειαστείτε αλλά καλύτερα να τις έχετε. Όταν φτάσαμε εμείς το πρωί υπήρχαν εγκλωβισμένοι από το προηγούμενο βράδυ που δεν είχαν μαζί τους αλυσίδες...
  Εντυπώσεις  
Φανταστικό μέρος που προσφέρεται για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης! Πολύ περιποιημένο και προσεγμένο με φιλικό προσωπικό. Και το κυριότερο, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη!

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007