Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 
προστέθηκε από guest ,ηλικία 44
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ουγγαρία
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Το χειμώνα έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες σχετικά με τιην Ελλάδα, αλλά η αίσθηση ψύχους είναι εντελώς διαφορετική. Για παράδειγμα μια θερμικρασία γύρω στο μηδέν, δημιουργεί αίσθηση 5-7 βαθμών κελσίου στο ελληνικό κλίμα
Διάβασε 16 ακόμα εμπειρίες
  Τοποθεσία  
 
Βρίσκεται στην Ευρώπη (Κέντρο Ανατολική Ευρώπη). Απέχει γύρω στα 250 - 300 χιλιόμετρα από την Βιέννη.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Η ουγγρικλη εταιρεία Malev έχει καθημερινές πτήσεις για βουδαπέστη. Προσοχή πάντα στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης φθάνει στο Terminal 2, επίσης οι αναχωρήσεις της εταιρείας είναι πάντα από το αυγκεκριμένο Terminal. Από το αεροδρόμιο υπάρχει το λεοφωρείο 200 ή 200Ε το οποίο κατευφύνεται στην στάση του μετρό Kispest (Γραμμή Μ3). Τα εισητήρια απεριορίστων διαδρομών ημέρας κοστίζουν 1550 ουγγρικά φιορίνια (UHF). Τα κόβετε tickets διότι οι έλεγχοι είναι πάρα μα πάρα πολύ συχνοί.
Διάβασε 13 ακόμα εμπειρίες
  Μετακινήσεις  
 
Το μετρό (Γραμμές Μ1, Μ2, Μ3) είναι αρκετά βολικές για την μετακίνηση. Όλες συνδέονται μεταξύ τους μέσω της στάσης Deak. Η κόκκινη γραμμή (Μ2) περνά απέναντι στη Βούδα. Η κίτρινη γραμμή είναι από τις παλαιότερες στην Ευρώπη. Εαν θέλετε να δείτε την φτώχεια να μετακινθείτε ορισμένες φορές με την Γραμμή Μ3 (μπλε). Επίσης είναι πολύ βολικά τα Τραμ 2, 19, 6, 4. Τα εισητήρια απεριορίστων διαδρομών κάνουν για όλα τα μέσα μεταφοράς. Το μετρό είναι από τις 04:30 έως και τις 23:00.
Διάβασε 14 ακόμα εμπειρίες
  Χρήμα  
 
Το ουγγρικό φιορίνι (UHF) είναι περίπου 1 προς 273 ευρώ. Στιε συναλλαγές δέχονται και ευρώ, αλλά να το γνωρίζεται ότι οι στρογγυλοποιήσεις σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ προς τα πάνω! Για το λόγο αυτό να χρησιμοποιήσετε τα ουγγρικά φιορίνια.
Διάβασε 13 ακόμα εμπειρίες
  Υγεία  
 
Ελάχιστα φαρμακεία στην περιοχή, εαν συμβεί κάτι περισσότερο συνεννοηθείτε με το ξενοδοχείο σας.
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Επικοινωνία  
 
Τα αγγλικά τους σε γενικές γραμμές είναι τραγικά, σε σημείο που είτε μιλάς ελληνικά είτε αγγλικά δεν σε καταλαβαίνουνε οπότε τότε με νοήματα υπάρχει κατανόηση. Προσοχή μεγάλη με το νερό τους!
Διάβασε 9 ακόμα εμπειρίες
  Ενημέρωση  
 
Στους σταθμούς του μετρό έχει Κέντρα ενημέρωσης Κοινού
  Αφού φτάσετε  
 
Έχει πάρα πολύ καλά ξενοδοχεία με αρκετά facilities. Να κρατήσετε ξενοδοχείο στην περιοχή της Πέστης διότι η Βούδα έχει ως αξιοθέτατα το παλάτι και την γύρω περιοχή και τίποτα άλλο. Όλη η υπόλοιπη ζωή είναι στην Πέστη. Καλή περίπτωση είναι το ξενοδοχείο K+K Opera Hotel (εκεί μέναμε) με την στάση δμετρό Όπερα στα 20 μέτρα, ήσυαχα, 4 αστέρων ξενοδοχείο με internet (έχει και υπολογιστές σε περίπτωση που δεν έχετε μαζί σας) δίπλα από την Όπερα και στα 2 λεπτά με τα πόδια είναι ο Άγιος Στέφανος και στα 8 λεπτά με τα πόδια η πλατεία Vorosmarty με τον πεζόδρομο Utca. Επίσης 5 λεπτά με τα πόδια η πλατεία Liszt που έχει καλά φαγάδικα και κάποια μπαράκια.
Διάβασε 10 ακόμα εμπειρίες
  Φαγητό  
 
Το φαγητό τους είναι απαράδεκτο, η πιο σίγουρη λύση είναι η ιταλική κουζίνα (πίτσες μακαρονάδες κλπ). Καλό φαγητό έχει το New York (είναι πολύ καλό και για καφέ) και το πρότελευταίο μαγαζί από αριστερά στην πλατεία Liszt (είναι κάθετη της Addrasy) ανάμεσα από στάση μετρό Opera και Oktogon. Να δοκιμάσετε εκεί την μακαρονάδα Renesiance νομίζω επίσης την μακαρονάγα με καπνιστό σολωμό. Τιμή για δυο άτομα φαγητού 7000 φιορίνια χωρίς κρασί. Επίσης πολύ καλό το καφέ στιατόρια δίπλα από την όπερα (στάση μετρό όπερα) τιμή φαγητού χωρίς κρασί 9000 φιορίνια. Υπάρχει το τοπικό γλυκότο Kοkush το οποίο το φτιάχνουν στο δρόμο (τιμή 1200 UHF) το οποίο είναι ζύμη με συρόπι, όταν είναι ζεστό είναι ψιλό καλό, αλλά μόλις κρυώσει είναι πολύ χάλια. Επειδή το δοκίμασα δεν το προτείνω να το δοκιμάσετε. Στην πλατεία Vorosmarty θα δείτε τα υπαίθρια μαγαζιά που έχουν φαγητό και ζεστό κρασί. Μην φάτε μόνο πιείτε το κρασί. Την σούπα με το μοσχάρι (Kulash) δεν την δοκίμασα διότι το φαγητό τους είναι γενικά πολύ χαμηλής ποιότητας οπότε δεν μπηκα στον κόπο. Πάντως να γνωρίζετε ότι έλληνες δεν θα ευχαριστηθείτε φαγητό διότι έχουμε πολύ καλή κουζίνα. Να δοκιμάσετε τα γλυκά Szamos Marzipan έχουν ζαχαροπλαστείο στην οδό Erzebeth μετακινούμενοι από την New York προς την Addrasy καθώς και σε μια κάθετη του πεζόδρομου Vaci Utca. Προσοχή υπάρχει και ο δρόμος Vaci που έχει το mall WestEnd City Centre.
Διάβασε 12 ακόμα εμπειρίες
  Διασκέδαση  
 
Έχει πολύ ωραία καφέ όπως το Gerbaud (στάση μετρό Vorosmarty) έχει καταπληκτικά γλυκά και πάρα πολύ καλή ζεστή σοκολάτα. Επίσης πολύ καλό και ιδιαίτερα σαν χώρος φανταστικός το καφέ New York (κοντά στην στάση μετρό Bhala νομίζω). Το κρουαζιερόπλοι είναι μια μ***** και μισή. Καλύτερα να πάρετε τα τραμ 2 και 19 (Πέστη και Βούδα αντίστοιχα ) και να κάνετε την ίδια διαδρομή. Πολύ καλό καφέ απέναντι από την εκκλησία του Ματίας στην Βούδα δεν θυμάμαι το όνομα. Ωραίο μπαράκι το μπαράκι του 4seasons. Οι μπύρες τους (τοπικές) είναι απαράδεκετες, γενικώς δεν έχουν και κάτι το ιδιαίτερο από ποτό και από κουζίνα.
Διάβασε 9 ακόμα εμπειρίες
  Παραλίες  
 
Να μετακινηθεότε στο νησί Μαργαρίτα είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό γίνεται με την βοήθεια του Τραμ 6, όπου έχει μια στάση στο νησί Μαργαρίτα (στην αντίστοιχη γέφυρα)
  Παιδιά  
 
Ωραία πάρκα και πάρα πολύ καλός ζωολογικός κήπος με είσοδο 1900UHF. Είναι στην κίτρινη γραμμή στη στάση μετρό Szezeni. Δεν υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας.
Διάβασε 4 ακόμα εμπειρίες
  Δραστηριότητες  
  Πολιτισμός  
 
Να πάτε στην Όπερα. Ο κόσμος εκεί έχει ως διασκέδαση την όπρεα και δύσκολα θα βρείτε θέση, αλλά αξίζει τον κόπο. Παραστάσεις νομίζω 18:00 με 21:00
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Ελεύθερος χρόνος  
 
Στο νησί Μαργαρίτα μπορείτε να κένετε πολλά πράγματα
Διάβασε 7 ακόμα εμπειρίες
  Ψώνια  
 
Οι τιμές των προιόντων είναι πάνω κάτω στις αντίστοιχες ελληνικές, δηλαδή δεν θεωρώ και πολύ λογικό κάποιος να ψωνίσει από την ουγγαρία ρούχα. Τα ρούχα τους μου φαινότανε μια σεζ'όν πίσω από την Ελληνική. Έχει όλες τις επώνυμες εταιρείες καθώς και κάτι δικές τους φίρμες. Η αγορά τους είναι φανταστικότατη για υαλικά, πορσελάνες και χειροποίητα. Με ψάξιμο βρίσκεις πραγματικό λαβράκι. Για ψώνια το WestEnd City Centre (στάση μετρό Nyaguati M3) είναι τεράστιο καμία σχέση με τα Αθηναικά αλλά και από τα περισσότερα ευρωπαικά, νομίζω είναι το 2ο στην ευρώπη ΤΗν λαική τους, δεν θυμάμαι σε ποια στάση μετρό είναι. Τον πεζόδρομα Vaci που ξεκινά από την πλατεία Vorosmarty (αντίστοιχη στάση μετρό). Πολύ καλή περίπτωση για ψώνια αλλά είναι αρκετά μακρυά (περίργη περιοχή μόνο πρωί να πέτε και όχι βράδυ) είναι το Ecseri Flea Market (στάση μετρό Ecseri γραμμή Μ3 και από εκεί πέρνετε Τραμ (δεν θυμάμαι νούμερο) και συνέχεια αλλάζετε λεοφωρείο (επίσης δεν θυμάμαι νούμερο) είναι αρκετά μακρυά)
Διάβασε 9 ακόμα εμπειρίες
  Αξιοθέατα  
  Φυσικά τοπία  
 
Το νησί Μαργαρίτα, ό λόφος του Gellert, ο Δούναβης (αν και βρώμικος)
Διάβασε 8 ακόμα εμπειρίες
  Μνημεία  
 
Το παλάτι στην Βούδα Ο προμαχώνας τον Ψαράδων και η γενικότερη περιοχή του Κάστρου. Μπορείτε να πάτε με την Μ2 μέχρι Βούδα και από εκεί 10 λεπτά περπάτημα. Αλλιώς από την στάση αυτή του μετρό έχει λεοφωρείο (δεν θυμάμαι νούμερο) που σε 2 λεπτά το πολύ πηγαίνει στην περιοχή του κάστρου. Καταπληκτική θέα. Επίσης μπορείτε να πάτε μετο Siklo (πολύ καλή φάση), δεν είναι σαν το τελεφερίκ στην Βαρκελώνη, αλλά αξίζει τον κόπο.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου (στάση μετρό η επόμενη μετά την όπερα με κατέυθυνση την Vorosmarty). Φανταστική με αρμόνιο για την λειτουργία. Να μπείτε την Κυριακή. Ο Ματίας που είναι στην Βούδα δίπλα από τον Προμαχώνα
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Μουσεία  
 
Ισχύει ότι και για τις πινακοθήκες. Απλώς εκεί που θα πρέπει σίγουρ να πάτε διότι κάτι αντίστοιχο δεν έχω δει αλλού, είναι το Μοθσείο Τρόμου (Terror Haza, στάση μετρό Oktogon). Τιμή εισόδου 1900 UHF
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Πινακοθήκες  
 
Εαν έχετε πάει στο Λονδίνο, Μαδρίτη, Μόσχα σε πινακοθήκες μην μπείτε στον κόπο να τις επισκεφθείτε.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Το κοινοβούλιο, φανταστικότατο (στάση μετρό Kosuth), για πάρετε ticket θέλει από το πρωί στην ουρά. Έχει μια ουρά να βγάλετε και μια ουρά στη συνέχεια για να μπείτε. Οι πολίτες της ΕΕ δωρεάν με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Η όπερα είναι στο στυλ της όπερας της Βιέννης Τα λουτρά του Szezeni (Στάση μετρί Szezeni furdo) Τα λουτρά του Gellert (απένταντι από την γέφυρα δεν θυμάμαι το όνομα) Αλυσιδωτή γέφυρα Η εβραική συναγωγή (είσοδος 1600UHF) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, είναι κοντά στην στάση μετρό Astoria και αξλιζει τον κόπο για κάτι το διαφορετικό προς εμάς. Η πλατεία των Ηρώων (μνημείο της χιλιετίας) στάση μετρό Hosek. Ο αετός είναι δπλα στο παλάτι στην Βούδα
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Ρομαντισμός  
Το βράδυ είναι πολύ καλή μια βόλτα στο κέντρο αλλά και παράλληλα από τον Δούναβη. Γενικά το βράδυ να απογεύγετε την περιοχή της Βούδας (είναι περισσότερο) underground.
Διάβασε 7 ακόμα εμπειρίες
  Διαδρομές  
  Εντός  
 
Διαδρομή των τραμ 2 και 19 (Πέστη και Βούδα αντίστοιχα) Διαδρομή του λεοφωρείου 75 στο νησί μαργαρίτα
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Εκτός  
 
Αρκετοί πηγαίνουν στα Παραδουνάβια χωριά (π.χ. Ertzcom) εμείς δεν πήγαμε οπότε δεν μπορώ να αναφέρω.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Τι να προσέξετε  
Το βράδυ η περιοχή της Βούδας δεν ήτανε και πολύ φιλική, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα αλλά πολύ άστεγοι, μεθυσμένοι και γενικότερα πολύ φτωχεια.
Διάβασε 4 ακόμα εμπειρίες
  Οικονομία  
Εαν είστε φοιτητές και έχετε την ευρωπαική κάρτα έχετε έκπτωση, για το λόγο αυτό να την πάρετε. Για συνάλλαγμα στο αεοδρόμιο της Βουδαπέστης (έχουν καλύτερη τιμή συναλάγματος από το Ελ. Βενιζέλος). Για δώρα (π.χ. σοκολάτες) να τις ψωνίσετε από το αεροδρόμιο, έχουν καλές τιμές.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Οικολογία  
Δεν υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και οι μετακινήσιες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι αρκετά καλή Νέφος δεν διαπίστωσα να υπάρχει
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μην χάσετε  
Άγιος Στέφανος Πλατεία Ηρώων Ζωολογικός Κήπος Όπερα Προμαχώνας Άγιος Ματτίας Παλάτι Αλυσιδωτή γέφυρα Νησί Μαργαρίτα Εβραική Συναγωγή Την καφετέρεια New York Το Μουσείο Τρόμου Βόλτα στις γέφυρες το βράδυ
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Θα ήθελα να έχει  
Καλύτερο φαγητό. Νερό. Να ξέρανε περισσότερα Αγγλικά.
Διάβασε 4 ακόμα εμπειρίες
  Εντυπώσεις  
Είναι ένας πάρα πολύ καλός προορισμός τον οποίο προτείνω. Τον χειμώνα να γνωρίζετε ότι ξημερώνει αργά (γύρω στις 07:40) και νυχτώνει νωρίς 16:30 οπότε έχετε λιγότερο χρονικό διάστημα για βόλτες. Είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι είναι πάρα πολύ ωραία. Είναι στο στυλ της Πράγας. Είναι πιο γραφική από την Πράγα έχει όμως λιγότερη νυχτερινή ζωή από την Πράγα.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007