Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΕΛΑΣΣΟΝΑ

 
προστέθηκε από guest ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Λάρισας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Το κλίμα στην ελασσόνα δεν διαφέρει απο τον υπόλοιπο νομό λαρίσσης αν και είναι αρκετά βόρεια. Πολύ ζέστη το καλοκαίρι και αρκετή υγρασία. Η καλύτερη περίοδος για να την επισκευτείς είναι η περίοδος κοντά στο Πάσχα.
  Τοποθεσία  
 
Η Ελασσόνα βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νομού Λαρίσσης, χτισμένη αμφιθεατρικά σε μία σειρά λόφων στη νότια πλευρά του Ολύμπου.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Λάρισας
 
Η Ελασσόνα απέχει περίπου 400χιλιόμετρα απο την Αθήνα. Αφου ο επισκέπτης μπεί στην Λάρισσα ακολουθάει τις ταμπέλες προς Κοζάνη. Βγαίνοντας απο την Λάρισσα θα διασχίσει το χωριό Γίαννουλη, θα περάσει έξω απο τον Τύρναβο, την Τσαριτσάνη πριν μπεί στην Ελασσόνα.
  Μετακινήσεις  
 
Ο δήμος Ελασσόνας χρησιμοποιεί τα ΚΤΕΛ Λαρίσσης και για τη σύνδεση με τα γειτονικά χωριά. Οι υπηρεσίες που παρέχουν δεν είναι και οι καλύτερες οπότε καλό θα είναι να υπάρχει ιδιόκτητο όχημα.
  Χρήμα  
 
Το κόστος ζωής δέν είναι ιδιαίτερα ακριβό, ενώ υπάρχουν και αρκετές τράπεζες με ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Επίσης υπάρχουν αρκετά εμπορικά καταστήματα.
  Υγεία  
 
Αχρείαστο να είναι η ελασσόνα διαθέτει Κένρτο Υγείας ενώ τα σοβαρότερα περιστατικά διακομίζονται στα νοσοκομεία της Λάρισσας
  Θα ήθελα να έχει  
θα ήθελα να ολοκληρωθεί η περιφερειακή οδός παράκαμψης της πόλης ώστε όταν είμαι για καφέ ή ποτό στο λιμανάκι να μην περνάνε σε απόσταση αναπνοής τα φορτηγα!! καλό θα ήταν, αφού πρόκειται για καλοκαιρινό προορισμό, να υπήρχαν ανοιχτά καλοκαιρινά cafe-bar ή club στα κοντινά παραλιακά χωριά ώστε το βραδυνό ποτό να μην το απολαμβάνουμε σε κλειστούς χώρους με air condition!
  Εντυπώσεις  
εξαιρετικό μέρος και πολύ γραφική πόλη. συνδυάζει βουνό και θάλλασα ενώ παράλληλα βρίσκεται κοντά σε χειμερινούς (άνω χώρα, πλάτανος) και καλοκαιρινούς προορισμούς (μοναστηράκι, σκάλωμα).

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007