Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΖΑΧΑΡΩ

 
προστέθηκε από guest ,ηλικία 52
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Ηλείας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Ηλείας
 
Στην Ζαχάρω, μπορεί κάποιος να πάει οδικώς μέσω Πάτρας - Πύργου - Ζαχάρω, αλλά είναι πιο μακριά και ο δρόμος, τόσο Κορίνθου-Πατρών, όσο και Πατρών - Πύργου είναι πολύ επικύνδυνος, χωρίς δαχωριστικό διάζωμα, και με πολλά αγροτικά οχήματα που κινούνται αργά, ή πετάγονται ξαφνικά στον Εθνικό δρόμο. Εναλλακτικά, η διαδρομή από Τρίπολη - Μεγαλόπολη - Αλλαγή Μεσσηνίας - Καλό Νερό - Ζαχάρω είναι και πιο κοντινή, και περισσότερο ασφαλής στο μεγαλύτερο της μέρος (μέχρι Τρίπολη). Μετά υπάρχουν οι στροφές, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι πρόβλημα, εκτός αν έχετε την ατυχία να πέσετε πίσω από κονβόι νταλικών, που αναγκαστικά πάνε αργά και δημιουργούν ουρές πίσω τους. Υπάρχει ΚΤΕΛ και μέσω Πύργου, και μέσω Καλού Νερού. Επίσης, τρένο μέσω Πάτρας - Πύργου, που κάνει στάση στον σιδηροδρομικό σταθμό Ζαχάρως, αλλά και σε πολλά χωριά γύρω από την Ζαχάρω.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μετακινήσεις  
 
Υπάρχει ΚΤΕΛ λεωφορείο που συνδέει τα χωριά με την Ζαχάρω, αλλά δεν είναι και τόσο συχνό. Μεταξύ Ζαχάρω - Πύργου υπάρχει τακτικό ΚΤΕΛ. Για τις λοιπές μετακινήσεις, από χωριό σε χωριό, παραλία κλπ, υπάρχουν ΤΑΧΙ. Σε γενικές γραμμές, χρειάζεται αυτοκίνητο για να μπορέσει κάποιος να γνωρίσει την περιοχή, τις παραλίες και να μπορεί να ψωνίσει τα απαραίτητα, αφού καταστήματα σε γενικές γραμμές υπάρχουν μόνο στην Ζαχάρω. Σε κάποια χωριά, όπως ο Κακόβατος, υπάρχουν Μινι μαρκετ, Μανάβικο, Φούρνος.
  Χρήμα  
 
Το φαγητό είναι καλό και σχετικά φθηνό (σε σχέση με Αθήνα ή άλλους τουριστικούς προορισμούς). Η διαμονή όμως είναι πολύ ακριβή για τις παροχές που δίνει στον επισκέπτη, αφού τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κοστίζουν όσο και στα μεγάλα Κυκλαδονήσια, χωρίς να έχουν την κατάλληλη υποδομή (στην πλειοψηφία τους).
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Υγεία  
 
Υπάρχουν πολλά φαρμακεία (και πάντα κάποιο είναι ανοικτό και Κυριακές και αργίες και βράδυ), καθώς και ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Επικοινωνία  
 
Υπάρχει ΟΤΕ κατάστημα, Intenet cafe , ΕΛΤΑ, γραφεία κούριερ κλπ
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Ενημέρωση  
 
στην ιστοσελίδου του Δήμου Ζαχάρως www.zacharo.gr μπορείτε να δείτε όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα, καθώς και πολλές πληροφορίες για την πόλη
  Αφού φτάσετε  
 
Η διαμονή είναι πολύ ακριβή για τις παροχές που δίνει στον επισκέπτη, αφού τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κοστίζουν όσο και στα μεγάλα Κυκλαδονήσια, χωρίς να έχουν την κατάλληλη υποδομή (στην πλειοψηφία τους). Τα 2-3 ξενοδοχεία της Ζαχάρως είναι στο κέντρο και έχουν πολλή φασαρία, ειδικά το απόγευμα και το βράδυ, αφού είναι στην κεντρική πλατεία / βόλτα της πόλης. Υπάρχουν σε μικρότερα χωριουδάκια (γύρω στα 4 - 6 χλμ από την Ζαχάρω) ήσυχα ενοικιαζόμενα, σε κήπους με δροσιά. Αξίζει να τα ψάξει κανείς!
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Φαγητό  
 
Δεν υπάρχει ποικιλία στις ταβέρνες / εστιατόρια, αφού (α) είναι λίγα στην περιοχή και (β) δεν υπάρχει παράδοση στα ψαρικά, ή κάποια τοπική κουζίνα. Βρίσκει κανείς εύκολα μπριζόλες, παιδάκια, και από ψάρια καμμια κουτσομούρα φρέσκια. Οι τράτες είναι ελάχιστες στην περιοχή, και όπως είναι φυσικό δεν φτάνει ούτε για τους ντόπιους το φρέσκο τοπικό ψάρι (ειδικά το καλοκαίρι). Υπάρχει μια κρεπερί στο κέντρο της Ζαχάρως με καλή πιότητα και γέυσεις, το ιταλικό appuntamento στο δρόμο προς την παραλία Ζαχάρως, και κάποια σουβλατζίδικα.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007