Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 
προστέθηκε από guest ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Θεσπρωτίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος την Ηγουμενίτσα είναι φυσικά το καλοκαίρι αφού έχει πλέον υποχωρήσει το λονδρέζικο τοπίο της ασταμάτητης και μελαγχολικής βροχής.
  Τοποθεσία  
 
Η Ηγουμενίτσα είναι πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας της περιφέρειας Ηπείρου στην βορειοδυτική μεριά της Ελλάδας. Αποτελεί πύλη εισόδου στην χώρα διαθέτοντας το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας που συνεχώς αναβαθμίζεται. Ο πληθυσμός της το 2011 υπολογίζεται στους 25.000 κατοίκους περίπου ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται κατακόρυφα.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας
 
Στην πόλη μπορείτε να φθάσετε οδικώς ή ακτοπλοϊκώς. Από την βόρεια Ελλάδα μέσω της εγνατίας οδού (σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου) από την νότια μέσω της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας. Ακτπλοϊκώς από Πάτρα, Βενετία, Μπάρι, Ανκόνα, Πρίντεζι.
  Μετακινήσεις  
 
Στην πόλη λειτουργούν δύο γραμμές αστικής συγκοινωνίας. Επίσης μια τρίτη προστίθεται τους καλοκαιρινούς μήνες προς τις παραλίες του Δρεπάνου. Υπάρχουν αρκετά ταξι και ένα σωματείο ραδιοταξι για την εξυπηρέτηση σας.
  Χρήμα  
 
Στην Ηγουμενίτσα θα βρείτε ΑΤΜς όλων σχεδόν των τραπεζών στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης αρκετά και στους επιβατικούς σταθμούς του λιμένα εξωτερικού. Το κόστος ζωής στην πόλη δεν είναι πολύ ακριβό.
  Υγεία  
 
Στην πόλη υπάρχει κέντρο υγείας στην βόρεια πλευρά και αναμένεται η λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών. Το νοσοκομείο βρίσκεται περίπου 18 χλμ μακρυά στην κωμόπολη των Φιλιατών. 22 Φαρμακεία θα καλύψουν τις ανάγκες σας σε φάρμακα. Επίσης υπάρχουν Ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων και ένα υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο.
  Αφού φτάσετε  

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007