Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη pan27
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΛΑΡΙΣΑ

 
προστέθηκε από pan27 ,ηλικία 39
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Λάρισας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Αν και ήταν το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, είχε αρκετή ζέστη. Το μεσημέρι κυκλοφορούσες μόνο με ένα μπλουζάκι ενώ το βράδυ που η θερμοκρασία έπεφτε, χρειαζόσουν οπωσδήποτε κάτι παραπάνω. Βέβαια ο καιρός αυτός δεν είναι ο τυπικός για τη συγκεκριμένη εποχή. Πρόκειται περισσότερο για μια εξαίρεση.
  Τοποθεσία  
 
Στην κεντρική Ελλάδα στο νομό Λάρισας. Αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Λάρισας
 
Οδικώς από Αθήνα θα χρειαστείτε περίπου 3-3,5 ώρες για να καλύψετε τα 350 περίπου χιλιόμετρα της διαδρομής. Ο δρόμος σχεδόν στο σύνολό του είναι αυτοκινητόδρομος εκτός των σημεία όπου γίνονται τα έργα στο Μαλιακό. Έχετε υπόψη σας ότι Παρασκευή και Κυριακή θα συναντήσετε κίνηση και καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Υπομονή και μην βιάζεστε. Μετά από λίγο ο δρόμος ανοίγει. Για να μπείτε στη Λάρισα βγείτε στην έξοδο Λάρισα 1 που θα βρείτε.
  Αφού φτάσετε  
 
Η πόλη διαθέτει πάρα πολλά ξενοδοχεία. Προσωπικά έμεινα στο Μετροπόλ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Ταχυδρομείου. Πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να είστε κοντά σε όλα και να μην χρειάζεται να μετακινήστε. Στα πολύ θετικά το γεγονός ότι διαθέτει δικό του διώροφο υπόγειο πάρκινγκ, πράγμα πολύ σημαντικό για το έντονο κυκλοφοριακό της πόλης. Το ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω σε πεζόδρομο αλλά μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο. Δεν μου άρεσε η μοκέτα με την οποία ήταν στρωμένο το δωμάτιο. Κανείς δεν τους έχει πει ότι είναι ανθυγιεινή; Τιμή 50 ευρώ το δίκλινο. 40 το μονόκλινο.
  Διασκέδαση  
 
Λόγω περιορισμένου χρόνου κινήθηκα μόνο στο κέντρο της πόλης. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ γινόταν ένας χαμός από νέο κόσμο έξω. Η πόλη βλέπετε διαθέτει πολλούς φοιτητές…Πολλά μπαράκια θα βρείτε γύρω από την πλατεία Ταχυδρομείου τα οποία κρατάνε κόσμο μέχρι αργά. Μια άλλη καλή επιλογή είναι το PR στο διπλανή κεντρική πλατεία της πόλης, αν και είχε ένα πολύ δήθεν ύφος. Για καφέ τώρα το μεσημέρι όλος ο κόσμος πηγαίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου. Πολύς ο κόσμος, τα τραπεζάκια δεν φτάνουν και καταλήγει να είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Αν εξαιρέσεις τις ωραίες παρουσίες που βλέπεις δεν μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα τον καφέ μου.
  Δραστηριότητες  
  Ψώνια  
 
Η πόλη διαθέτει μια από τις καλύτερες αγορές που έχω δει ποτέ σε επαρχιακή πόλη. Πλήθος καταστημάτων με τα πιο γνωστά ονόματα να δίνουν το παρόν. Η αγορά είναι συγκεντρωμένη και στο μεγαλύτερο μέρος της πεζοδρομημένη. Μοναδικό μειονέκτημα η πρόσβαση αφού αν πας με αυτοκίνητο, θα δυσκολευτείς να παρκάρεις στους τριγύρω δρόμους.
  Τι να προσέξετε  
Η πόλη έχει έντονο κυκλοφοριακό. Όταν είναι ανοιχτή η αγορά παρκάρεις δυσκολότερα και από το κέντρο της Αθήνας. Και μην παρκάρετε όπου να είναι γιατί οι κλήσεις πέφτουν βροχή. Επίσης έχει πολλούς μονόδρομους, οπότε πολύ εύκολα αν δεν στρίψεις εκεί που πρέπει μπορεί να καταλήξεις πολλά μέτρα εκτός μέχρι να ξαναστρίψεις και να επιστρέψεις. Ίσως το καλύτερο θα ήταν ένα φορητό GPS.
  Οικολογία  
Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι καθαροί πεζόδρομοι του κέντρου. Πράγμα λίγο σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα…
  Μην χάσετε  
Κάντε μια βόλτα στην αγορά. Η αγορά της πόλης στο μεγαλύτερο μέρος της είναι πεζοδρομημένη και πραγματικά χαίρεσαι να κυκλοφορείς. Καταλήξτε για καφέ στην πλατεία Ταχυδρομείου.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007