Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη anrew
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΠΑΤΡΑ

 
προστέθηκε από anrew ,ηλικία 42
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αχαΐας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Το κλίμα της Πάτρας έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι πόλεις στην Δυτική Ελλάδα. Σχετικά ήπιους χειμώνες με τη θερμοκασία σπάνια να είναι χαμηλότερη από 10 βαθμούς και αρκετή ζέστη το καλοκαίρι (χωρίς πολλούς καύσωνες αφού είναι παραλιακή πόλη). Επίσης βρέχει αρκετά συχνά και έχει μεγάλη υγρασία.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Τοποθεσία  
 
Η Πάτρα βρίσκεται στη δυτική Πελοπόνησσο, και απέχει 215χμ από την Αθήνα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με πληθυσμό γύρω στις 250000. Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους "Παναχαϊκό". Το λιμάνι της Πάτρας συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία και αποτελεί το δυτικό πέρασμα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Τέλος ο νομός συνορεύει ανατολικά με το νομό Κορινθίας, νότια με το νομό Αρκαδίας, νοτιοδυτικά με το νομό Ηλείας και βόρεια βρέχεται από τον Πατραϊκό και από τον Κορινθιακό κόλπο.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Αχαΐας
 
Από Αθήνα υπάρχουν συχνά (καθε μισή ώρα σχεδόν) δρομολόγια για Πάτρα με λεωφορείο. (από το κτελ στον Κηφισσό). Επίσης λεοφωρείο για Πάτρα υπάρχει σίγουρα από Βόλο,Λάρισα,Θεσσαλονίκη,Καλαμάτα και Τρίπολη. Μπορείτε να επισκεφτείτε την Πάτρα και με τρένο , αλλά έχετε υπόψιν σας ότι το ταξίδι διαρκεί αρκετά παραπάνω σε σχέση με το λεοφωρείο.
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Μετακινήσεις  
 
Στην πόλη της Πάτρας μπορείς εύκολα να μετακινειθείς άνετα με τα αστικά λεωφορεία όπου τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά. Η τιμή του ολόκληρου εισιτηρίου είναι 0,80 ευρώ. Για φοιτητές και μαθητές υπάρχει μειωμένο εισιτήριο. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά , σπάνια θα περιμένετε στη στάση του λεοφωρείο παραπάνω από 20 λεπτά. Αν έρθεις με αυτοκίνητο στην Πάτρα , σου προτείνω να αποφύγεις να το χρησιμοποιήσεις τις ώρες αιχμής (όταν είναι άνοιχτα τα μαγαζιά). Το κέντρο της πόλης έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και οι θέσεις παρκαρίσματος είναι δυσεύρετες. Για το λόγο αυτό ο δήμος της Πάτρας έχει βάλει παρκόμετρο (από Δευτέρα εώς Σάββατο μέχρι το μεσημέρι , Τρίτη Πεμπτη και Παρασκευή απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 9) στο κέντρο της πόλης χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα. Τέλος αν χρειαστείτε ραδιοταξί καλέστε στα 13800 και 2610346700
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Υγεία  
 
Η Πάτρα έχει δυο μεγάλα νοσοκομεία, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ριο και τον Αγιο Ανδρέα. Και τα δυο νοσοκομεία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ειδικά το πανεπιστημιακό στο Ριο μπορεί άνετα να συγκριθεί με τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Όλα τα έκτακτα περιστατικά στην Πελοπόννησο προωθούνται στο νοσοκομείο του Ρίου.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Ιστορία  
 
Η Αχαΐα πρωτοκατοικήθηκε την Παλαιολιθική Εποχή, όπως έδειξαν οι ανασκαφές στο ΒΔ τμήμα της περιοχής κοντά στον Άραξο. Πρώτοι κάτοικοί της θεωρούνται οι , Ίωνες. Κατοικημένη ήταν και στα Μυκηναϊκά Χρόνια, στο τέλος των οποίων, με την εισβολή των Δωριέων (1100 π.Χ.), Αχαιοί από διάφορες περιοχές της Αργολίδας εγκαταστάθηκαν εδώ και ίδρυσαν δώδεκα σημαντικές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν το Αίγιο και η Πάτρα. Η περιοχή ονομάστηκε Αχαΐα, ενώ οι παλαιότεροι κάτοικοί της μετανάστευσαν στην Αττική και από κει στις ακτές της Μικράς Ασίας, η οποία από αυτούς ονομάστηκε Ιωνία. Παρ' όλο που οι Αχαιοί πήραν μέρος στην ίδρυση αποικιών στην Κάτω Ιταλία (700 π.Χ.) δεν συμμετείχαν στις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις και τα πολιτικά γεγονότα του 5ου π.Χ. αι. Το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της περιοχής αποτελεί η ίδρυση της Αχαϊκής Συμπολιτείας το 280 π.Χ., η αναδιοργάνωση δηλαδή της ομοσπονδίας των αχαϊκών πόλεων με αφορμή την εγκατάσταση σ’ αυτές μακεδονικών φρουρών. Εσωτερικές διαφορές, καθώς και η μεροληπτική στάση της Ρώμης υπέρ της Σπάρτης, είχαν αποτέλεσμα να διαλυθεί η Συμπολιτεία και η Αχαΐα, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, να υποταχθεί στους Ρωμαίους (146 π.Χ.). Από τα σημαντικότερα γεγονότα των ύστερων Ρωμαϊκών Χρόνων αποτελεί η διάδοση του χριστιανισμού στην περιοχή και το μαρτύριο του Απόστολου Ανδρέα (68 μ.Χ.) στην Πάτρα, όπου και δίδαξε. Τη Βυζαντινή Εποχή η Αχαΐα ήταν πλούσια και εύφορη, γι' αυτό δέχτηκε επανειλημμένες βαρβαρικές επιδρομές (Σλάβων Αράβων κ.ά.). Το 1205 περιήλθε στους Φράγκους και χωρίστηκε σε βαρονίες, που ανήκαν στο Πριγκιπάτο της Αχαΐας ή του Μορέως. Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης κατακτήθηκε από τους Τούρκους (1460), οι οποίοι παρέμειναν (εκτός από μικρά διαστήματα που την περιοχή κατείχαν οι Βενετοί) μέχρι την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, στην οποία η Αχαΐα πρωτοστάτησε. Στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, κοντά στα Καλάβρυτα, υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης, ενώ το κάστρο της Πάτρας ήταν από τα πρώτα που πολιόρκησαν οι επαναστατημένοι Έλληνες. Η Πάτρα απελευθερώθηκε το 1828 από το γαλλικό απελευθερωτικό στράτευμα με επικεφαλής το στρατηγό Μεζόν και έκτοτε η περιοχή ακολούθησε τις τύχες της υπόλοιπης Ελλάδας. Μεγάλες καταστροφές γνώρισε και στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Αφού φτάσετε  
 
Στην Πάτρα υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, τα οποία όμως είναι σχετικά ακριβά σε σύγκριση με άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Οι τιμές κυμαίνονται περίπου μεταξύ 60 και 120 ευρώ. Ένα καλό ξενοδοχείο που προτείνω σε όσους επισκεφθούν την Πάτρα είναι το Τζάκι(παραλία Προαστείου). Γύρω στα 90 ευρώ κοστίζει το δίκλινο, τα δωμάτια είναι καθαρά, άνετα με πολλές ανέσεις, ενώ κάποια από αυτά έχουν καταπληκτική θέα στη θάλασσα και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Το ξενοδοχείο διαθέτει και πολύ καλό εστιατόριο. Μία οικονομικότερη λύση και πιο κοντά στο κέντρο είναι το ξενοδοχείο Δελφίνι (περιοχή Μαρίνα), με τιμή γύρω στα 55 ευρώ το δίκλινο. Τα δωμάτια είναι καθαρά και διαθέτουν τηλεόραση, ψυγείο και κλιματιστικό. Κάποια από τα δωμάτια έχουν θέα θάλασσα. Φυσικά υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και στο κέντρο της πόλης. (π.χ.στην Αγίου Νικολάου). Τέλος αν θέλεις να επισκεφτείς την Πάτρα την περίοδο του Καρναβαλιού , φρόντισε να κλείσεις από νωρίς δωμάτιο.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Φαγητό  
 
Μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία εστιατορίων στην Πάτρα,από το κέντρο μέχρι την πλατεία Τριων Ναυάρχων κάτω από τα Ψηλά Αλώνια, και προς την περιοχή του Ρίου, ή στα Βραχναίικα (στην νότια πλευρά της Πάτρας, γύρω στα 10 λεπτά με αυτοκίνητο) . Προσωπικά προτείνω τα παρακάτω : Ναύτικος στο Ριο ( πολύ καλο φάγητο με βάση το κρέας, ευχάριστο περιβάλλον , γύρω στα 15 ευρώ το άτομο ), Beer Society στο κέντρο ( όλα τα πιάτα είναι πολύ γευστικά ειδικά η σαλάτα ζυμαρικών, 20-25 ευρώ το άτομο – έχει ακριβήνει τώρα τελευταία, λειτουργεί και σαν μπαράκι το βράδυ με ηλικίες γύρω στα 30 ), BaraRara στην πλατεία Ψηλά Αλώνια ( 20 ευρώ το άτομο επίσης λειτουργεί και σαν μπαράκι ) και το Μεζεδοτεχνείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (πιο οικονομική λύση , μέχρι 15 ευρώ το άτομο αλλά και με πολύ καλό φαγητό). Επίσης αν προτιμάς ψαροταβέρνα πήγαινε στην περιοχή Μαρίνα ή αλλιώς Πελεκάνος και δοκίμασε τις ψαροταβέρνες Ναυτάκια και Ναυπηγείο (10-15 ευρώ). Τέλος το πιο φτηνό μαγαζί της Πάτρας ίσως είναι το ψητοπωλείο "Το Γεύμα που Μαγεύει". Βρίσκεται κάτω από το Βασιλόπουλο, στο πρότο δρόμο αριστερά καθώς κατεβαίνεις την Αμερικής. Από περιβάλλον δεν λέει και πολλά, μπορεί και τα ρούχα σου να μυρίσουν λίγο τσίκνα αλλά θα φας πολύ ωραίο κοτόπουλο παϊδάκι και θα πληρώσεις όχι παραπάνω από 10 ευρώ.
Διάβασε 4 ακόμα εμπειρίες
  Διασκέδαση  
 
Η Πάτρα είναι αρκετά ζωντανή πόλη λόγω και των πολλών φοιτητών που ζουν εδώ. Έχει πολλά καφέ, μπαράκια κ εστιατόρια, κυρίως στο κέντρο: πεζόδρομος Αγίου Νικολάου, πλατεία Γεωργίου, οδός Γεροκωστοπούλου (όπου συνήθως συχνάζουν φοιτητές ) και στην πλατεία Ψηλά αλώνια. Μία από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες περιοχές είναι η Μαρίνα με αρκετά καφέ δίπλα στη θάλασσα. Γνωστά είναι τα « W», «Cielo», «Pas Mal», «το Θεατράκι». Αν πάτε στην Πάτρα καλοκαίρι τότε αξίζει να πάτε στο Ρίο ή στα Βραχναίικα όπου κ έχει πολλά μαγαζιά δίπλα στη θάλασσα για φαγητό ή ποτό. Σε περίπτωση που σου αρέσει η ξέφρενη διασκέδαση τότε επισκέψου την Πάτρα την περίοδο του καρναβαλιού. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, το καρναβάλι της Πάτρας είναι πασίγνωστο και η πόλη στην κυριολεξία αλλάζει πρόσωπο.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Παραλίες  
 
Αν και η Πάτρα είναι παραλιακή πόλη, οι παραλίες κοντά στην πόλη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση πάντα με τις παραλίες που υπάρχουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι πιο κοντινές παραλίες είναι στο Ριο και στον Αγιο Βασίλη (αμέσως μετά το Ριο). Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες παραλίες κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού προς Κόρινθο καθώς και στην εθνική οδό προς Πύργο. Μια πολύ καλή παραλία περίπου 40km στον δρόμο προς Πύργο είναι η «Καλογριά» την οποία όμως καλό είναι να την αποφύγεις το Σαββατοκύριακο γιατί επικρατεί συνωστισμός. Επίσης σε εκείνη την περιοχή έχω ακούσει και για μια πραγματικά όμορφη παραλία που ονομάζεται «Γιανισκάρη», η οποία όμως έχει πολύ άσχημο δρόμο (αν έχεις τζιπ ή δεν σε νοιάζει για το αυτοκίνητο σου πρέπει να αξίζει τον κόπο). Τέλος πολύ καλες παραλίες αλλά σχετικά μακριά είναι στην περιοχή της Κυλλήνης (εθνική οδό προς Πύργο, μια με μιαμιση ώρα ταξίδι με το αυτοκίνητο)
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Δραστηριότητες  
  Ελεύθερος χρόνος  
 
Αν σου αρέσει το σκι τότε μπορείς να επισκεφθείς το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα. Απέχει γύρω στα 75 λεπτα από την Πάτρα και μπορείς να συνδυάσεις το σκι με μια ευχάριστη εκδρομη στο γραφικό χωριό των Καλαβρύτων.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Ψώνια  
 
Η Πάτρα έχει μια από τις καλύτερες αγορές στην Ελλάδα εκτός από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά είναι στο κέντρο της πόλης και ειδικά στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Ρήγα Φεραίου, στη Μαιζώνος και στην Κορίνθου. Από μαγαζία με stock , ξέρω μόνο ένα με ρούχα Nautica που βρίσκεται στην είσοδο της Πάτρας από Αθήνα στο αριστερό σας χέρι.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Φυσικά τοπία  
 
Η διαδρομή προς τα Καλάβρυτα είναι αρκετά όμορφη αν και είναι εμφανή τα σημάδια από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Μια πολύ όμορφη διαδρομή είναι αν ακολουθήσεις την εθνική όδο Πάτρα-Τρίπολης γνωστή και ως 111. Γύρω στα 50 χιλιόμετρα από την Πάτρα υπάρχει το δάσος της Φολόης που είναι πραγματικά φανταστικό ειδικά την άνοιξη ή το φθινόπωρο που τα φύλλα των δέντρων αλλάζουν χρώμα.
  Μνημεία  
 
Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάτρας στο πάνω μέρος της πόλης. Χτίστηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό στο δεύτερο μισό του 6ου αιώνα μ.χ για να προστατέψει τους κατοίκους της πόλης. Είναι ανοιχτό από 8π.μ. εώς 6μ.μ όλες τις ημέρες εκτός Δευτέρας. Το ρωμαικό ωδείο της Πάτρας που μπορεί να χωρέσει μέχρι και 2300 θεατές και φιλοξενεί κατα καιρούς πολλες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα που είναι και ο πολιούχος της πόλης. Η εκκλησία θεωρείται η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μουσεία  
 
Το αρχαιλογικό μουσείο της Πάτρας που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως αν και σύντομα όλα τα εκθέματα θα μετακομίσουν σε ένα κτίριο στην είσοδο της Πάτρας από Αθήνα.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Πινακοθήκες  
 
Το μουσείο λαικής τέχνης που ιδρύθηκε το 1977 και φιλοξενεί πολλές εκθέσεις έργων καθώς και διαλέξεις. Περιέχει επίσης μια σημαντική συλλογή από φωτογραφίες καθώς και μια βιβλιοθήκη.
  Ρομαντισμός  
Περπατήστε το απόγευμα στην περιοχή της Μαρίνας ( δίπλα στο λιμάνι με κατεύθυνση προς το Ριο ) και απολαύστε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Διαδρομές  
  Εντός  
 
Κατέβα στην Αγίου Νικολάου για ψώνια, πιες τον κάφε σου στην πλατεία Γεωργίου και για μεσημεριανό πήγαινε στα Ψηλά Αλώνια.Το απογευματάκι πήγαινε στο Δασύλλιο και πιες τον καφέ σου στη καφετέρια που υπάρχει εκεί, απολαμβάνωντας την θέα σε όλην την Πάτρα.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Εκτός  
 
Εκτός από τα Καλάβρυτα και το δάσος της Φολόης που έχω αναφέρει σε άλλες ενότητες, μπορείς να επισκεφθείς και το χωριό Καλέντζι, γενέτειρα του Γεωργίου Παπανδρέου. Είναι ένα ορεινό χωρίο με πολλές πηγές, χτισμένο στα έλατα. Στο Καλέντζι αξίζουν προσοχής το σπίτι που μεγάλωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου , το μικρό φαράγγι "Πόρος" και το μοναστήρι των Αγίων Πάντων 6χλμ από το χώριο. Για να πας στο Καλέντζι ( 49χλμ ) ακολούθησε την εθνική οδό Πάτρας - Τρίπολης και πρόσεχε για τις σχετικές ενδείξεις.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Τι να προσέξετε  
Αν προτιμάς την ησυχία μην επισκεφτείς την Πάτρα στο Καρναβάλι, πραγματικά θα το μετανιώσεις. Επίσης το κυκλοφοριακό και το parking αποτελούν τα δυο σημαντικότερα προβλήματα της Πάτρας στη σημερινή εποχή.
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Μην χάσετε  
Το καρναβάλι της Πάτρας αν σου αρέσει ο χορός, το ποτό και το ξεφάντωμα. Τη θέα στην γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου το βράδυ που η γέφυρα είναι φωτισμένη.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Θα ήθελα να έχει  
Μεγαλύτερους δρόμους, πιο πολλές θέσεις παρκαρίσματος και μεγαλύτερος σεβασμός στους πεζούς (όπως και σε κάθε ελληνική πόλη).
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007