Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 
προστέθηκε από NICKLDKS ,ηλικία 61
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αττικής
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Το κλίμα του Πειραιά είναι τυπικό Μεσογειακό με ήπιους χειμώνες, μικρής διάρκειας ανοίξεις, ζεστά και ξηρά καλοκαίρια και φθινόπωρα διαρκείας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της περιοχής είναι ο καθαρός ουρανός, ένας μέσος όρος 250 ημερών ηλιοφάνειας ετησίως και η χαμηλή υγρασία. Ο χειμώνας με μια μέση τιμή θερμοκρασίας τους 10°C (50°F) μπορεί να φθάσει και στους 6°C (44°F) αν και αυτό συμβαίνει σπάνια, όπως σπάνιο είναι και το χιόνι στην πόλη που εμφανίζεται μια-δυο φορές στα δέκα χρόνια. Την άνοιξη οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από μία μέση τιμή των 12°C (54°F) τον Μάρτιο μέχρι μια ευχάριστη μέση θερμοκρασία των 19°C (67°F) τον Μάιο. Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες ποικίλλουν από τους 23°C (75°F) τον Ιούνιο μέχρι τους 27°C (81°F) τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με την θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας συχνά να υπερβαίνει τους 35°C (96°F). Το φθινόπωρο είναι πολύ ευχάριστο με μέσες θερμοκρασίες μεταξύ των 23°C (75°F) τον Σεπτέμβριο και 15°C (59°F) τον Νοέμβριο, αν και οι βροχοπτώσεις μπορεί να είναι συχνές, κυρίως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
  Τοποθεσία  
 
Ο Πειραιάς βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Αθήνας, στον νομό Αττικής. Αποτελώντας την διέξοδό της Αθήνας προς την θάλασσα, υπήρξε από τους αρχαίους χρόνους το λιμάνι της. Ευρισκόμενος κατά μήκος των υπέροχων ακτών της Αττικής, στην βορειοανατολική πλευρά του Αργοσαρωνικού κόλπου που ανοίγεται στο Αιγαίο πέλαγος, ο Πειραιάς απέχει μόλις 10 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Είναι επίσης σε κοντινή απόσταση και συνδέεται με συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με τα νησιά της Αίγινας, του Πόρου, της Ύδρας, των Σπετσών και τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου όπου υπάρχουν μερικοί πραγματικά ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Μονεμβασιά κ.λ.π.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Ο Πειραιάς απέχει 45 χλμ. από το αεροδρόμιο των Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος". Συνδέεται δε μ' αυτό με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο και το λεωφορείο Χ-96. Από το κέντρο της Αθήνας μπορείτε να έρθετε ή με το λεωφορείο 040 από το Σύνταγμα ή με το λεωφορείο 049 και/ή τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από την Ομόνοια. Επίσης από τις πόλεις τις βόρειας Ελλάδας και την Πελοπόνησο μπορείτε να έρθετε με τον σιδηρόδρομο του ΟΣΕ που κάνει τέρμα στο λιμάνι του Πειραιά. Τέλος με αυτοκίνητο οδηγήστε μέχρι το τέλος της λεωφόρου Κηφισού που συναντά την παραλιακή και στρίψτε δεξιά προς Πειραιά. Περάστε τα στάδια και μετά από 1 χλμ. στρίψτε αριστερά στην πινακίδα "Πειραιάς Κέντρο" στην μικρή γέφυρα πάνω από τις γραμμές του τραίνου. Μετά από 800 μ. περίπου θα φθάσετε στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στο κέντρο του Πειραιά.
  Μετακινήσεις  
 
Ο Πειραιάς συνδέεται με ευρύ δίκτυο συγκοινωνιών με το κέντρο και τις άλλες συνοικίες της Αθήνας. Τα περισσότερα λεωφορεία αναχωρούν από την πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι, την οδό Εθν. Αντιστάσεως και την Ακτή Ξαβερίου και περνάνε από την πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. Υπάρχουν επίσης γραμμές τρόλευ που συνδέουν τον Πειραιά με την Καστέλλα και το Μικρολίμανο αλλά και με τις άλλες συνοικίες του. Από το λιμάνι ξεκινάει η γραμμή 1 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου προς Κηφισιά αλλά και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Επίσης από το λιμάνι ξεκινούν και τα τραίνα του ΟΣΕ προς βόρειο Ελλάδα και Πελοπόννησο. Τέλος το λιμάνι του Πειραιά συνδέει ακτοπλοϊκώς την ηπειρωτική Ελλάδα με όλα τα νησιά του Αιγαίου πελάγους αλλά και τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου.
  Χρήμα  
 
Στον Πειραιά υπάρχουν πολλά υποκαταστήματα όλων των Ελληνικών τραπεζών αλλά και αρκετών ξένων. Σε όλες τις τράπεζες όπως επίσης στο λιμάνι και στους σταθμούς των τραίνων υπάρχουν ATMs. Τέλος υπάρχουν αρκετά ανταλλακτήρια συναλλάγματος κυρίως γύρω από το λιμάνι και τον σταθμό του ηλκετρικού σιδηροδρόμου.
  Υγεία  
 
Στον Πειραιά υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία και κλινικές με κυριώτερα το ΤΖΑΝΕΙΟ Γενικό Νομαρχειακό Νοσοκομείο Πειραιά, το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, το νοσοκομείο METROPOLITAN στο Νέο Φάληρο και την κλινική ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλά διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και ιατρεία κυρίως στους δρόμους γύρω από τις πλατείες Δημοτικού Θεάτρου και Τερψιθέας.
  Επικοινωνία  
 
Το κεντρικό ταχυδρομείο του Πειραιά βρίσκεται στην συμβολή των οδών Τσαμαδού και Φίλωνος και έχει υποκαταστήματα κοντά στο λιμάνι. Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρίες courier και εταιρίες μεταφοράς χρημάτων. Η κάλυψη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι άριστη και υπάρχουν πολλά Internet cafe στους κεντρικούς δρόμους και γύρω από το λιμάνι. Σε όλη την περίμετρο του λιμανιού μάλιστα ο Ο.Λ.Π. προσφέρει στους ταξιδιώτες δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες.
  Ιστορία  
 
Ο Πειραιάς υπήρξε το λιμάνι των Αθηνών από τα αρχαία χρόνια. Ο Θεμιστοκλής ήταν ο οξυδερκής πολιτικός εκείνος, ο οποίος όχι μόνο προσέβλεπε στην ναυτική υπεροχή των Αθηνών, αλλά κατάλαβε και την σημασία των λιμανιών του Πειραιά για την επίτευξή της. Με μια σειρά ιστορικής σημασίας αποφάσεων, αρχίζοντας από το 493 π.Χ. με την οχύρωση του λιμανιού και το κτίσιμο των νεώσοικων και των ναυπηγείων, κατάφερε να φτιάξει ένα στόλο που έθεσε τα θεμέλια αυτής της υπεροχής. Το 480 π.Χ. άρχισε το κτίσιμο των "Μακρών Τειχών" μεταξύ της Αθήνας και του Πειραιά για να προστατεύσει όχι μόνο τον δρόμο που συνέδεε τις δύο πόλεις αλλά και την ενδοχώρα της Αττικής. Εν τούτοις, αργότερα καταστράφηκαν μαζί με τον Πειραιά από τον Ρωμαίο Σύλλα το 86 π.Χ. και κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα ο Πειραιάς είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας λάμψης του. Από το 1834 νεοκλασικά κτήρια και μοντέρνα εργοστάσια άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι στον Πειραιά, που αναγεννήθηκε ξανά όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Αργότερα το 1923, εκατό χιλιάδες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία έφτασαν στον Πειραιά, φέρνοντας την κουλτούρα τους και συμβάλλοντας στο κοσμοπολίτικο άρωμα αυτού του σύγχρονου λιμανιού των ημερών μας.
  Αφού φτάσετε  
 
Στον Πειραιά υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία κυρίως Β' κατηγορίας (***) και Γ' κατηγορίας (**). Μια καλή επιλογή είναι το ξενοδοχείο SAVOY (***) προς το τέρμα της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, περίπου 400 μ. μετά την πλατεία Τερψιθέας. Από το λιμάνι θα το βρείτε πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ανεβαίνοντας την Χαριλάου Τρικούπη και στρίβοντας δεξιά στην Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου. Η θέση του στην καρδιά της περιοχής που δραστηριοποιούνται οι ναυτιλιακές εταιρίες και πολύ κοντά στα αξιοθέατα της πόλης και τους εμπορικούς της δρόμους, το κάνει ιδανικό μέρος διαμονής είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές. Επίσης στο λιμάνι αλλά και στο Πασαλιμάνι μπορεί να πάει κανείς με τα πόδια ενώ όλα τα ιστορικά αξιοθέατα του κέντρου των Αθηνών απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα. Το ξενοδοχείο είναι πλήρως ανακαινισμένο και προσφέρει όχι μόνο όλες τις σύγχρονες ευκολίες (όπως π.χ. δωρεάν πρόσβαση στο Internet με υψηλές ταχύτητες) αλλά και το ζεστό και φιλικό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για μια ευχάριστη διαμονή . Διαθέτει εξήντα οκτώ πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και τρεις ευρύχωρες σουίτες, πολυτελώς επιπλωμένους κοινόχρηστους χώρους, εστιατόριο και μπαρ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων εξοπλισμένες με τα τελειότερα οπτικοακουστικά συστήματα και δωρεάν πάρκινγκ.
  Φαγητό  
 
Ο Πειραιάς έχει πολλά ωραία εστιατόρια φημισμένα για την κουζίνα τους. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Πειραϊκής και στο Μικρολίμανο, προσφέροντας αφθονία φρέσκων ψαριών στους λάτρεις του καλού φαγητού. Άλλες μαγειρικές σπεσιαλιτέ της περιοχής συμπεριλαμβάνουν την αστακόμακαρονάδα, τα τηγανητά μύδια, το μυδοπίλαφο, το ψητό χταπόδι, τις καραβίδες και τις γαρίδες σαγανάκι (με τηγανητή φέτα και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας).
  Διασκέδαση  
 
Ο Πειραιάς δεν είναι γνωστός μόνο για τις ψαροταβέρνες του, αλλά και για τον "ρυθμό" της νυχτερινής του ζωής. Αναρίθμητα μοντέρνα κλαμπ και μπαρ, εγκατεστημένα στις παλιές αποθήκες και στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια γύρω από το λιμάνι, όπως είναι το "Hard Rock Cafe" και το "Shisa", προσφέρουν μπόλικα ντεσιμπέλ και διασκέδαση μέχρι πρωίας στους κατοίκους της πρωτεύουσας. Στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στο Πασαλιμάνι και στο Μικρολίμανο, νεανικά κλαμπ και μπαρ έχουν εγκατασταθεί στα ανακαινισμένα νεοκλασικά αρχοντικά της Καστέλας, που είναι η πιο in γειτονιά του Πειραιά. Επίσης στην ανατολική πλευρά του Μικρολίμανου βρίσκονται πολλά μοδάτα κλαμπ και μπαρ προσελκύοντας νέους ανθρώπους απ' όλες της περιοχές της Αθήνας και μετατρέποντάς το σε ένα δημοφιλές μέρος διασκέδασης και για τους τουρίστες. Τέλος ακόμη και στις μικρές οικογενειακές ταβέρνες του Πειραιά υπάρχει πάντοτε ένα μικρό συγκρότημα που παίζει Ελληνική μουσική για να κάνει το δείπνο πιο ευχάριστο.
  Παραλίες  
 
Τα "Βοτσαλάκια", η οργανωμένη δημόσια πλαζ του Πειραιά βρίσκεται στην Καστέλλα - ανάμεσα στο Πασαλιμάνι και στο Μικρολίμανο - δίνοντάς σας την δυνατότητα να κολυμπήσετε στα ήρεμα νερά του Σαρωνικού Κόλπου.
  Δραστηριότητες  
  Πολιτισμός  
 
Διάφορες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται κατά τους χειμερινούς μήνες στο Δημοτικό Θέατρο και στο Σ.Ε.Φ. και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στο Βεάκειο Θέατρο στον Προφήτη Ηλία, στην κορυφή της Καστέλλας και στο στάδιο Καραϊσκάκη.
  Αθλητικά γεγονότα  
 
Τα δύο μεγαλύτερα στάδια του Πειραιά - το Καραϊσκάκη και το Σ.Ε.Φ. - φιλοξενούν πολυάριθμους αγώνες καθ' όλη την διάρκεια του έτους με προεξέχοντες τους αγώνες του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και στο βόλευ αντίστοιχα. Επίσης σημαντικοί αγώνες κολύμβησης και πόλο γίνονται στο κολυμβητήριο Παπαστράτειο. Τέλος πολλοί Ελληνικοί αλλά και διεθνείς αγώνες ιστιοπλοϊκών και ταχυπλόων σκαφών γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στον Φαληρικό όρμο.
  Ψώνια  
 
Ο Πειραιάς έχει να επιδείξει μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα για αυτούς που ενδιαφέρονται για ψώνια. Από το παζάρι της Κυριακής και τα παλαιοπωλεία ως τις πιο εξεζητημένες μπουτίκ και τα στούντιο χειροτεχνίας. Μερικές από τις γνωστότερες διεθνείς φίρμες μπορούν να βρεθούν εδώ μαζί με τους πιο ονομαστούς Έλληνες σχεδιαστές μόδας, στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου. Οι κυριότεροι εμπορικοί δρόμοι της πόλης είναι οι: Σωτήρος Διός, Βασιλέως Γεωργίου, Κολοκοτρώνη και οι λεωφόροι Ηρώων Πολυτεχνείου και Γρηγορίου Λαμπράκη.
  Μνημεία  
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Αγίου Κωνσταντίνου 2, Τηλ. 210.41.22.339 / 210.41.21.732 / 210.41.94.583 / 210.41.94.550. Ώρες Λειτουργίας: Δευ, Τρι, Τετ, 16:00 - 20:00 / Πεμ, Παρ & αργίες 09:00 - 14:00, Κλειστά: Σαβ, Κυρ, Είσοδος: δωρεάν Οι νεοκλασικές προσόψεις αυτού του εντυπωσιακού κτηρίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του Πειραιά. Σχεδιασμένο από τον Ιωάννη Λαζαρίμο (1849-1913), ο οποίος βάσισε τα σχέδιά του στην Όπερα του Παρισιού, έχει χωρητικότητα 800 καθήμενων, που το κάνει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα θέατρα σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Χρειάσθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί και τελικά εγκαινιάσθηκε το 1895. Σήμερα το υπέροχο αυτό κτήριο αντανακλά την πολιτιστική, θεατρική και μουσική διάσταση της ζωής της πόλης. Παράλληλα φιλοξενεί το μουσείο σκηνικών του Πάνου Αραβαντινού. Το μουσείο περιέχει μια πλούσια συλλογή σκηνικών του σκηνογράφου Πάνου Αραβαντινού ο οποίος δούλεψε με την όπερα του Βερολίνου την δεκαετία του 1920.
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Ο Πειραιάς διαθέτει πολλές εντυπωσιακές εκκλησίες από τις αρχές του 19ου αιώνα με κυριώτερη την Μητρόπολη του Πειραιά, την Αγία Τριάδα. Άλλες σημαντικές εκκλησίες είναι ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Διονύσιος στην ανατολική και δυτική πλευρά του λιμανιού αντίστοιχα, ο Άγιος Σπυρίδων επίσης στο λιμάνι και ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου.
  Μουσεία  
 
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Χαριλάου Τρικούπη 31, Τηλ. 210.45.21.598, Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 08:30 - 15:00, Κλειστά: Δευτέρα, δημόσιες αργίες, Είσοδος: 3 € (2 € μαθητές και συνταξιούχοι). Αυτό το μουσείο φιλοξενεί μερικά θαυμάσια μπρούτζινα αγάλματα. Το μεγάλο άγαλμα της θεάς Αρτέμιδος με την φαρέτρα της, της θεάς Αθηνάς με το διακοσμημένο με κουκουβάγιες κράνος της και του Απόλλωνα, που ανακαλύφθηκαν από εργάτες το 1959, μας αποκαλύπτουν την μεγάλη εκφραστικότητα της Ελληνικής γλυπτικής. Ο Κούρος του Απόλλωνα του Πειραιά, που χρονολογείται από το 520 π.Χ. είναι το αρχαιότερο πλήρους μεγέθους μπρούτζινο άγαλμα που ανακαλύφθηκε ποτέ. Υπάρχει επίσης ένα λατρευτικό άγαλμα της θεάς της γης Κυβέλης καθημένης και μια υπέροχη συλλογή από Ελληνικές και Ρωμαϊκές επιτύμβιες στήλες και ταφόπλακες. Δίπλα στο μουσείο σώζονται από τον 2ο αιώνα π.Χ. τα ερείπια του θεάτρου της Ζέας, του οποίου η κυκλική ορχήστρα διατηρείται πολύ καλά. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ακτή Θεμιστοκλέους - Φρεαττύδα, Τηλ. 210.45.16.264 / 210.42.86.959, Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 09:00 - 14:00 / Σαββάτο 09:00 - 13:00, Κλειστά: Κυριακή, Δευτέρα, δημόσιες αργίες. Είσοδος: 2 € (1,5 € μαθητές) Στην προκυμαία της Μαρίνας Ζέας, ένα παλιό υποβρύχιο σηματοδοτεί την είσοδο σ' αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσείο. Ο πρώτος του όροφος είναι κτισμένος γύρω από ένα αυθεντικό τμήμα των Μακρών Τειχών του Θεμιστοκλή. Περισσότερα από 2.000 εκθέματα όπως μοντέλα από τριήρεις, αποκόμματα εφημερίδων από μάχες των πλοίων του πολεμικού ναυτικού και πίνακες από Ελληνικά τρεχαντήρια (ψαροκάικα), σκιαγραφούν τον κόσμο της Ελληνικής ναυτιλίας. Από τα πρώτα ταξίδια στην Μαύρη Θάλασσα με τριήρεις, μέχρι τον αποικισμό του Νέου Κόσμου τον 20ο αιώνα με υπερατλαντικά πλοία της γραμμής, το μουσείο αποκαλύπτει τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής ναυτικής ιστορίας. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν μοντέλα πλοίων, χάρτες, σημαίες, στολές και φωτογραφίες.
  Πινακοθήκες  
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ηρώων Πολυτεχνείου 91, Τηλ. 210.41.94.585 / 210.41.94.587, Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00 / Κυριακή 10:00 - 14:00, Κλειστά: Σαββάτο, Είσοδος: δωρεάν Δίπλα στο ξενοδοχείο Savoy, το νεοκλασικό κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης φιλοξενεί πολλές εκθέσεις κατά την διάρκεια του έτους. Διάσημοι Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι, μεγάλοι φωτογράφοι και ειδικά αφιερώματα σε γνωστούς δημιουργούς συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον παζλ για τους φιλότεχνους.
  Ρομαντισμός  
Στην κορυφή του λόφου της Καστέλλας βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και ακριβώς δίπλα η καφετέρια Bowling Center. Η θέα από το μπαλκόνι της προς τον Σαρωνικό κόλπο είναι μαγευτική ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες που ανατέλει ο ήλιος πίσω από τις κορυφές του Υμηττού. Αλλά και την νύχτα με τα φώτα ολόκληρης της Αθήνας να λαμπιρίζουν και την Ακρόπολη φωτισμένη η θέα από τον Προφήτη Ηλία είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.
  Διαδρομές  
  Εντός  
 
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Ευρίσκεται νοτίως του κεντρικού λιμανιού και είναι επίσης γνωστό σαν "Λιμάνι της Ζέας". Τα αρχαία χρόνια ήταν ένα από τα κύρια λιμάνια για τα πολεμικά πλοία του Θεμιστοκλή, με αποβάθρες για 196 τριήρεις. Πήρε το όνομά του τον 18ο αιώνα όταν χρησιμοποιούταν σαν λιμάνι του Οθωμανικού στόλου. Σήμερα είναι γεμάτο με πολυτελείς θαλαμηγούς και περιβάλλεται από πολυάριθμα καφέ και μπαρ. ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ Στην δυτική άκρη του Πασαλιμανιού, η Μαρίνα Ζέας είναι η προκυμαία όπου δένουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και πολυτελείς θαλαμηγούς, οι οποίες ανήκουν ως επί το πλείστον σε Ελλήνες εφοπλιστές. Γύρω από την προκυμαία βρίσκονται μερικά πολύ όμορφα καφέ και το Ελληνικό Ναυτικό Μουσείο. ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ Γνωστό επίσης και ως Τουρκολίμανο, είναι ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το Πασαλιμάνι, κοντά στο Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο του Νέου Φαλήρου. Αυτό το γραφικό μικρό λιμανάκι είναι το καταφύγιο για πολλά παραδοσιακά ψαροκάικα. Είναι γνωστό για τις ψαροταβέρνες του μπροστά στο κύμα και έχει μια πιο ήρεμη ατμόσφαιρα από τα μεγαλύτερα λιμάνια. Τα τελευταία χρόνια πολλά μοδάτα κλαμπ και μπαρ εγκαταστάθηκαν στην ανατολική πλευρά του Μικρολίμανου προσελκύοντας νέους ανθρώπους απ' όλες της περιοχές της Αθήνας και μετατρέποντάς το σε ένα δημοφιλές μέρος διασκέδασης για τους τουρίστες. ΠΑΡΑΛΙΑ Στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στο Πασαλιμάνι και στο Μικρολίμανο, νεανικά κλαμπ και μπαρ έχουν εγκατασταθεί στα ανακαινισμένα νεοκλασικά αρχοντικά της Καστέλας, που είναι η πιο in γειτονιά του Πειραιά. Τα "Βοτσαλάκια", η οργανωμένη δημόσια πλαζ του Πειραιά είναι επίσης εδώ, δίνοντάς σας την δυνατότητα να κολυμπήσετε στα ήρεμα νερά του Σαρωνικού Κόλπου. Στην άλλη πλευρά κατά μήκος της παραλιακής οδού που συνδέει την Μαρίνα Ζέας με το κεντρικό λιμάνι "ο παράδεισος των καλοφαγάδων" έχει ένα όνομα: Πειραϊκή. Πολυάριθμες ψαροταβέρνες και ουζερί βρίσκονται εδώ προσφέροντας θαυμάσια θέα στην θάλασσα και σερβίροντας μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια, μεζέδες και ούζο. ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Τα πρωινά των Κυριακών τα παλαιοπωλεία της πλατείας Ιπποδαμείας και οι δρόμοι παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές κατακλύζονται από τον κόσμο που έρχεται για το πολύχρωμο υπαίθριο παζάρι.
  Εκτός  
 
Σε κοντινή απόσταση και συνδεόμενα με συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τον Πειραιά βρίσκονται τα νησιά της Αίγινας, του Πόρου, της Ύδρας, των Σπετσών και οι ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου όπου υπάρχουν μερικοί πραγματικά ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί όπως το Ναύπλιο, η Μονεμβασιά κ.λ.π.
  Μην χάσετε  
Μην ξεχάσετε να επισκευθείτε: - Το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό μουσείο του Πειραιά - Το Δημοτικό Θέατρο - Το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο και την Πειραϊκή Και οπωσδήποτε - αν υπάρχει χρόνος - να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στα κοντινά νησιά της Αίγινας, του Πόρου, της Ύδρας και των Σπετσών.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007