Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη rea
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

 
προστέθηκε από rea ,ηλικία 41
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Θεσπρωτίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Βρίσκονται στο χωριό Γλυκή που ανήκει στον Νομό Θεσπρωτίας.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας
 
Εμείς πήγαμε από την Παραμυθιά από την οποία η Γλυκή απέχει 18 χλμ. Διαφορετικά στην εθνική οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Αθήνα - Πάτρα – Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Βόνιτσα - Πρέβεζα ) θα ακολουθήσετε την έξοδο για «Πηγές Αχέροντα» (20χλμ) .
  Αφού φτάσετε  
  Φαγητό  
 
Το καλοκαίρι λειτουργούν ταβέρνες δίπλα στο ποτάμι και πρέπει να είναι πολύ ωραία. Υπάρχουν ακόμα πολλές ταβέρνες στο κεντρικό δρόμο που διασχίζει την Γλυκή. Εμείς πάντως βρεθήκαμε στην Γλυκή την Κυριακή των Αποκριών και στις 5 το απόγευμα που θέλαμε να φάμε ήταν όλα κλειστά.
  Δραστηριότητες  
  Ελεύθερος χρόνος  
 
Από την Άνοιξη και μετά διοργανώνονται δραστηριότητες για rafting αλλά και για ιππασία μέσα στο ποτάμι. Το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να κάνετε μπάνιο ενώ διοργανώνονται και βαρκάδες. Δυστυχώς την εποχή ( τέλη Φεβρουαρίου ) που επισκεφτήκαμε εμείς τον Αχέροντα δεν υπήρχε η δυνατότητα για τις παραπάνω δραστηριότητες.
  Φυσικά τοπία  
 
Η περιοχή είναι ένα πολύ όμορφο φυσικό τοπίο που με λίγη περιποίηση και προσοχή θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο όμορφο. Είναι το κατάλληλο μέρος για πεζοπορίες ( βλέπε διαδρομές )μέσα στην φύση.
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Στο χωριό Κυψέλη μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Από την Γλυκή θα ακολουθήστε τις πινακίδες για το χωριό Κυψέλη που απέχει 5 χλμ. Όταν μπείτε στην Κυψέλη υπάρχουν πινακίδες για το μοναστήρι της Αγίας-Μαύρας και για τον Άγιο Δημήτριο. Τα τελευταία 500 μέτρα είναι χωματόδρομος αλλά πάει άνετα και συμβατικό αυτοκίνητο. Το μοναστήρι είναι αρκετά ενδιαφέρον αν και ο περιβάλλον χώρος είναι λίγο παρατημένος.
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Δέκα με δεκαπέντε χλμ από την Γλυκή βρίσκεται το Νεκρομαντείο του Αχέροντα στο χωριό Μεσοπόταμος. Το νεκρομαντείο είναι ανοιχτό από τις 8:30 μέχρι τις 15:00 και η είσοδος μας κόστισε 2 ευρώ. Από την Γλυκή πήγαμε προς την Κυψέλη και εκεί υπάρχουν πινακίδες για το νεκρομαντείο. Προσοχή μόνο στην επόμενη μεγάλη διασταύρωση μετά την Κυψέλη όπου θα πρέπει να συνεχίσετε ευθεία. Αν και η ιστορία του νεκρομαντείου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, δεν θα σας το πρότεινα να το επισκεφτείτε εκτός και αν περνάτε από την περιοχή. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι τελείως παρατημένος και πέρα από κάποιες πληροφορίες που υπάρχουν στο φυλλάδιο που μας έδωσαν μαζί με το εισιτήριο δεν υπάρχει καθόλου επιπλέον πληροφόρηση. Επίσης μόλις περάσετε την Γλυκή με κατεύθυνση προς Παραμυθιά υπάρχει πινακίδα που θα σας οδηγήσει στον ιστορικό χώρο του Σουλίου (18 χλμ).
  Διαδρομές  
  Εντός  
 
Υπάρχουν αρκετές διαδρομές για να απολαύσετε τις φυσικές ομορφιές των πηγών του Αχέροντα. Η πιο ξεκούραστη επιλογή ειδικά αν έχετε παιδιά μαζί σας είναι να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στην ταμπέλα πηγές και στη συνέχεια να περπατήσετε απλώς δίπλα στο ποτάμι. Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και περπατιέται πολύ εύκολα , βολεύει και για πικ-νικ αλλά σε μερικά σημεία ήταν αρκετά βρώμικος. Μια άλλη επιλογή για πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι είναι να διασχίσετε την γέφυρα στο τέλος του χωριού , μετά να στρίψετε δεξιά και στην επόμενη διχάλα πάτε αριστερά. Θα βρεθείτε στην απέναντι όχθη του ποταμού όπου υπάρχει ένα σύντομο μονοπατάκι δίπλα στο ποτάμι. Το must όμως της περιοχής είναι να περπατήσετε το μονοπάτι για την «Σκάλα της Τζαβέλαινας». Στην διχάλα που ανέφερα παραπάνω θα πάτε δεξιά και μόλις δείτε ένα πλάτωμα θα παρκάρετε το αυτοκίνητο σας. Αρχίζετε να ανεβαίνετε ένα χωματόδρομο και μετά από 300 περίπου μέτρα λίγο πριν φτάσετε σε ένα τούνελ ακολουθήστε το μονοπάτι στο αριστερό σας χέρι. Θα βρεθείτε στην «Σκάλα της Τζαβέλαινας» με απίστευτη θέα στο ποτάμι αλλά και στα γύρω βουνά. Η διαδρομή είναι μέσα στη φύση και φτάνει μέχρι την γέφυρα της Ντάλλας. Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας και φτάσαμε μέχρι ένα ξέφωτο σε πολύ ψηλό σημείο με απίστευτη θέα. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη απλώς το μονοπάτι είναι αρκετά στενό και σε κάποια σημεία χρειάζεται λίγο προσοχή. Από κάποια σημεία είναι ευδιάκριτο και το κάστρο του Καϊάφα.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007