Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΠΡΑΓΑ

 
προστέθηκε από guest
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Τσεχία
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Κάθε εποχή στην Πράγα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Εάν φοβάστε το κρύο η καλύτερη εποχή είναι από Μάιο εως Σεπτέμβριο τότε όμως πρέπει να αντιμετωπίσετε τις ορδές των τουριστών από όλα τα σημεία του ορίζοντα που κατακλύζουν την πόλη και τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος (Αστρονομικό Ρολόι, Γέφυρα Καρόλου κ.α). Τον χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό και μπορεί να καθηλωθείτε στο ξενοδοχείο από τις βροχές ή το χιόνι.Κατά την γνώμη μου οι καλύτεροι μήνες είναι οι Οκτώβριος και Απρίλιος.
Διάβασε 8 ακόμα εμπειρίες
  Τοποθεσία  
 
Η Πράγα βρίσκεται στο κέντρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας η οποία συνορεύει Βορειοανατολικά με την Πολωνία, Βορειοδυτικά με την Γερμανία, Νότια με την Αυστρία, και Νοτιοανατολικά με την Ουγγαρία.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Η εταιρία η οποία έχει απευθείας πτήσεις για Πράγα από Αθήνα είναι η Czech Airlines. Με ανταπόκριση μπορείτε να βρείτε και εισιτήρια με Lufthansa. Για αυτούς που θέλουν κάτι πιο οικονομικό η Easy Jet πετάει για Πράγα μέσω Μιλάνου. Τα δρομολόγια τους όμως απαιτούν διανυκτέρευση στο Μιλάνο.Για τους πιο τολμηρούς, οδικώς υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις: Μέσω Βαλκανίων διασχίζοντας Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία και Σλοβακία κάνοντας περίπου 2000χλμ, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική μέσω Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας κάνοντας περίπου 2500 χλμ.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Μετακινήσεις  
 
Η Πράγα έχει εξαιρετικό δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, χρησιμοποιώντας τραμ, μετρό αλλά και τα αστικά λεωφορεία μπορείς να φτάσεις σχεδόν παντού. Ειδικά το τραμ της πράγας εκτός ότι έχει παντού προτεραιότητα, παρέχει και νυχτερινά δρομολόγια. Για τις μετακινήσεις εκτός Πράγας καλό θα ήταν να ενοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο καθώς το Ελληνικό δίπλωμα οδήγησης ισχύει στην Πράγα. Προσοχή όμως γιατί οι Τσέχοι είναι αυστηροί με τα όρια ταχύτητας αλλά και γενικά με τον Κ.Ο.Κ.
Διάβασε 8 ακόμα εμπειρίες
  Χρήμα  
 
Το επίσημο νόμισμα της Τσεχίας είναι η Κουρούνα (CZK). Καλό είναι να ενημερωθείτε για την τιμή του Ευρώ πριν την αναχώρηση και αφού φτάσετε να ψάξετε καλά στα ανταλλακτήρια γιατί μπορείτε να βρείτε αρκετά μεγάλη διαφορά στις τιμές. Επιπλέον μπορείτε είτε να πληρώσετε με κάρτα, είτε αφού ρωτήσετε την προμήθεια της τράπεζας σας να σηκώσετε κατευθείαν χρήματα με την κάρτα αναλήψεων σας. Προσοχή όμως να χρησιμοποιήσετε μηχανήματα τραπεζών και όχι μηχανήματα συναλλάγματος τα οποία μοιάζουν αρκετά.
Διάβασε 7 ακόμα εμπειρίες
  Επικοινωνία  
 
Η κύρια γλώσσα είναι τα Τσέχικα. Σε μεγάλο ποσοστό οι Τσέχοι καταλαβαίνουν Αγγλικά αλλά χρειάζεται αρκετή προσπάθεια αν χρειαστεί να εμβαθύνετε σε λεπτομέρειες.
Διάβασε 4 ακόμα εμπειρίες

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007