Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΠΡΑΓΑ

 
προστέθηκε από guest
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Τσεχία
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Ο πιο κοινός τρόπος είναι με αεροπλάνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύντομος και πρακτικός τρόπος αλλά δεν συγκρίνεται με τίποτα με τις εμπειρίες που προσφέρει το ταξίδι με αυτοκίνητο! Μπορεί να χρειάζεστε πολύ περισσότερο χρόνο αλλά η διαδρομή καλοκαίρι μέσω Ιταλίας και Αυστρίας είναι το κάτι άλλο. Αν επιλέξετε το αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζεται ότι στα σύνορα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε το διαβατήριο σας (τουλάχιστον το 2005 έτσι ήταν). Οι αρχές της χώρας κάνουν ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων. Εμάς μας είχανε σταματημένους περίπου μισή ώρα μέσα στο αυτοκίνητο ενώ μας είχανε πάρει τα διαβατήρια για να κάνουν έλεγχο! Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά όλες οι άλλες εθνικότητες περνούσαν κανονικά. Ειδικά όσοι είχαν γερμανικές πινακίδες δεν σταματούσαν καθόλου! Και να φανταστείτε ότι η Τσεχία είναι και αυτή μέλος της Ε.Ε και μάλιστα πολύ πιο νέο από την Ελλάδα…Τα συμπεράσματα δικά σας για την υπόληψή μας στο εξωτερικό…
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Μετακινήσεις  
 
Το κύριο οδικό δίκτυο της χώρας αποτελείται από αυτοκινητόδρομο, ωστόσο αν αποκλίνετε από την πορεία του θα συναντήσετε επαρχιακό δίκτυο στα πρότυπα της Ελλάδας. Μάλιστα σε πολλά σημεία υπάρχον και πινακίδες για προσοχή στα κάρα (να και κάτι που εμείς δεν έχουμε!). Ένα σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε όσοι επιλέξετε να πάτε με αυτοκίνητο είναι ότι θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα ποσό (όχι κάτι το σημαντικό) στα σύνορα για τη χρήση του οδικού δικτύου της χώρας. Κάτι σαν τα τέλη κυκλοφορίας εδώ.
Διάβασε 8 ακόμα εμπειρίες
  Χρήμα  
 
Η Τσεχία αν και μέλος της Ε.Ε, δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, δηλαδή δεν έχει ως νόμισμα της το ευρώ. Θα χρειαστείτε επομένως συνάλλαγμα το οποίο μπορείτε να κάνετε από την Ελλάδα ή σε ένα από τα πολλά ανταλλακτήρια συναλλάγματος που υπάρχουν στο κέντρο της Πράγας. Αν επιλέξετε την πρώτη λύση, καλύτερα να πάτε σε κάποιο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία έχει τη μικρότερη προμήθεια. Ωστόσο πολλά τουριστικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης και εστιατόρια δέχονται και ευρώ στις συναλλαγές τους. Τα ρέστα σας όμως μπορεί να είναι σε τσέχικες κορόνες. Όσο τώρα για τις τιμές, εδώ κερδίζουμε από το ισχυρό ευρώ! Πολύ καλές σε σχέση με την πανάκριβη Ελλάδα.
Διάβασε 7 ακόμα εμπειρίες
  Αφού φτάσετε  
 
Οι περισσότεροι επιλέγουν τη λύση κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου από την Ελλάδα και την αγορά κάποιου ολοκληρωμένου πακέτου. Είναι μια πρακτική λύση για όσους δεν θέλουν να ψάχνουν μόνοι τους σε μια ξένη χώρα. Εμείς πήγαμε χωρίς να έχουμε κλείσει και ακολουθήσαμε την τακτική του ρωτάμε στο πρώτο ξενοδοχείο που θα βρούμε και μας αρέσει. Δεν μπορώ να πω ότι δεν δυσκολευτήκαμε καθώς η Πράγα είναι μια πολύ τουριστική πόλη, ωστόσο βρήκαμε ένα πολύ αξιοπρεπές ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο. Τιμή 30 ευρώ το άτομο.
Διάβασε 6 ακόμα εμπειρίες
  Διασκέδαση  
 
Στο κέντρο της πόλης και ιδίως στην πλατεία που βρίσκεται το Αστρονομικό Ρολόι υπάρχουν πολλά καταστήματα για ένα ποτό ή καφέ με θέα το Ρολόι και την πλατεία. Ωστόσο είναι πάρα πολύ «τουριστικά». Ξέρετε, σαν αυτά που συναντούμε στις πολύ τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Αν θέλετε κάτι πιο ποιοτικό δοκιμάστε να κινηθείτε λίγο στα σοκάκια γύρω από την πλατεία του Ρολογιού και κυρίως γύρω από το πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί στην πλατεία πάνω από την πλατεία της Παλιάς Πόλης. Εκεί υπάρχει ένα πολύ όμορφο μπαράκι στα δυτικά πρότυπα όπου η ποιότητα του κόσμου, κατά κύριο λόγο ντόπιοι, ήταν το κάτι άλλο!!! Αν τώρα κινηθείτε λίγο περισσότερο στην πλατεία πάνω από το Ρολόι που σας ανέφερα, εκεί θα συναντήσετε πιο παρακμιακά μπαρ και κλαμπ με τους πορτιέρηδες να προσπαθούν να σας δελεάσουν να μπείτε μέσα. Ότι σας φαίνεται παρακμή από έξω μην δοκιμάσετε να μπείτε καθώς είναι πολύ χειρότερο μέσα. Πολλά μάλιστα στην εμφάνιση παραπέμπουν σε strip show καταστήματα διασκέδασης.
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Δραστηριότητες  
  Ψώνια  
 
Στο κέντρο της Πράγας θα βρείτε πολλά τουριστικά καταστήματα με τους ιδιοκτήτες τους να σας παρακαλάνε να μπείτε μέσα. Τι θα αγοράσετε; Τα περίφημα κρύσταλλα Βοημίας τα οποία προσφέρονται σε απίστευτη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων!
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Αξιοθέατα  
  Μνημεία  
 
Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης και την Παλιά Πόλη θα βρείτε το Αστρονομικό Ρολόι που κοσμεί το γοτθικό πύργο του Παλιού Δημαρχείου. Πρόκειται για ένα σημείο που μαζεύει πολύ κόσμο με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας η οποία φαίνεται μεγαλόπρεπη από την πλατεία. Ωστόσο αυτό που δεν θα πρέπει με τίποτα να παραλείψετε είναι μια επίσκεψη στο Κάστρο της Πράγας. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κάστρο γοτθικού ρυθμού που καλύπτει μια ευρύτερη διατηρητέα περιοχή. Το Κάστρο από μόνο του σου κόβει την ανάσα. Το Κάστρο είναι ανοικτό για επίσκεψη ενώ σήμερα μέρος του χρησιμοποιείται ως Προεδρική Κατοικία. Αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε και κανένα τελετουργικό της Προεδρικής Φρουράς. Στο εσωτερικό του Κάστρου λειτουργεί κατάστημα με αναμνηστικά ενώ στο γύρω χώρο λειτουργούν μερικά πολύ καλά εστιατόρια (δέχονται και ευρώ!).
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Ένα ακόμα αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε είναι η πολύ-φωτογραφημένη Γέφυρα του Καρόλου. Η Γέφυρα χρονολογείται από το 15ο αιώνα και σήμερα είναι προσιτή μόνο στους πεζούς. Κατά μήκος της Γέφυρας υπάρχουν αγάλματα διαφόρων Αγίων που την κοσμούν, τα αυθεντικά ωστόσο εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Ρομαντισμός  
Περπατήστε οπωσδήποτε στην Γέφυρα του Καρόλου θαυμάζοντας τη θέα της πόλης στις όχθες του ποταμού που διασχίζει την πόλη!
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες
  Τι να προσέξετε  
Οι περισσότεροι στο μυαλό τους έχουν μια ειδυλλιακή εικόνα για την Πράγα. Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά εγώ κάτι τέτοιο δεν είδα. Ίσως γιατί κυκλοφορήσαμε περισσότερο μόνοι μας μακριά από τις πεπατημένες διαδρομές των τουριστικών γκρουπ. Την πρώτη φορά που βγήκαμε στην πόλη, μόλις παρκάραμε το αυτοκίνητο και πριν σβήσουμε τη μηχανή μας πλησίασε ένας τύπος χτυπώντας το τζάμι του αυτοκινήτου και προσφέροντάς μας «πληροφορίες» με το αζημίωτο φυσικά. Περπατώντας στην πλατεία πάνω από το Ρολόι μας σταμάτησαν πολλές φορές διάφοροι τύποι προσφέροντάς μας ναρκωτικά (κόκα συγκεκριμένα!). Και όλα αυτά ενώ η αστυνομία (δύο συγκεκριμένα αστυνομικοί) ήταν λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα. Δεν ξέρω, ίσως να φταίει όπως σας είπα το γεγονός ότι κινηθήκαμε μόνοι μας ψάχνοντας και όχι κατευθυνόμενοι από κάποιο γκρουπ, αλλά αυτό που είδα με τα μάτια μου να συμβαίνει στο κέντρο της πόλης δεν μου άρεσε καθόλου. Καμία σχέση με το ρομαντικό χαρακτήρα για τον οποίο τόσο φημίζεται η Πράγα!
Διάβασε 5 ακόμα εμπειρίες

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007