Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΣΚΑΛΩΜΑ

 
προστέθηκε από guest
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Φωκίδας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Το Σκάλωμα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στο νομό Φωκίδας. Βρίσκεται πολύ κοντά στη Ναύπακτο, περίπου 20 λεπτά στο δρόμο προς την Ιτέα.
  Αφού φτάσετε  
  Διασκέδαση  
 
Στον παραλιακό δρόμο που περνάει μπροστά από την παραλία υπάρχουν κάποια καταστήματα για φαγητό ή καφέ. Μην περιμένετε όμως να δείτε τραπέζια στο κύμα…Δεν χωράνε να μπούνε άλλωστε και πάλι καλά γιατί εάν έμπαιναν και τραπέζια στην μικρή παραλία, δεν θα έμενε ούτε τετραγωνικό ελεύθερο!
  Παραλίες  
 
Το χωριό είναι χτισμένο γύρω από το μικρό κολπίσκο που σχηματίζει μια μικρή αλλά πολύ όμορφη παραλία. Η θάλασσα είναι πολύ καθαρή αν και πολύ κρύα. Επίσης βαθαίνει πολύ γρήγορα και απότομα, οπότε να είστε προσεκτικοί αν δεν ξέρετε καλό κολύμπι ή αν έχετε μαζί σας μικρά παιδιά. Στα 4-5μ από την ακτή δεν βλέπεις το βυθό. Όπως σας είπα η θάλασσα είναι κρύα αλλά συνηθίζεται γρήγορα και σύντομα απολαμβάνεις τη δροσιά της. Το δέρμα σφίγγει και αναζωογονείται. Η ακτή δεν είναι μεγάλη, μόλις μερικά μέτρα σε πλάτος ενώ ακριβώς από πάνω περνάει ο κεντρικός παραλιακός δρόμος του χωριού. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, ιδίως τα σαββατοκύριακα αιχμής του καλοκαιριού, όπου τα αυτοκίνητα είναι πολλά και ο δρόμος αριστερά και δεξιά μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο παρκινγκ. Το Σκάλωμα είναι μια καλή λύση για το καλοκαιρινό μπάνιο αν βρεθείτε στην περιοχή, ιδίως τις καθημερινές μέρες που ο κόσμος είναι λιγότερος. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το σαββατοκύριακο, καλύτερα να επιλέξετε να πάτε νωρίς, πριν ξεκινήσει ο πολύς κόσμος. Τόσο για να παρκάρετε πιο άνετα όσο και για να εξασφαλίσετε μια καλή θέση στη μικρή παραλία.
  Τι να προσέξετε  
Όπως σας είπα η θάλασσα βαθαίνει πολύ γρήγορα και απότομα. Προσοχή λοιπόν, κυρίως στα μικρά παιδιά γιατί δεν υπάρχει και ναυαγοσώστης…Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό να αλλάξει!

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007