Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 

Ποιοι είμαστε
To site αυτό βασίστηκε στο κοινό πάθος μιας ομάδας νέων ανθρώπων να ταξιδεύουν. Μας αρέσει να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε καινούρια μέρη και να γνωρίζουμε ανθρώπους από την Ελλάδα αλλά και από τον κόσμο ολόκληρο. Για εμάς τα ταξίδια δεν είναι απλά μια συνήθεια ή ένας τρόπος ξεκούρασης. Είναι ένας τρόπος ζωής. Για το λόγο αυτό αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το internet για να βελτιώσουμε την ποιότητα των ταξιδιών μας.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά site σχετικά με ταξίδια για προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μοιράζονται ωστόσο τα ίδια μειονεκτήματα ως προς το περιεχόμενο, την κατηγοριοποίηση και τον τρόπο που αυτό προβάλλεται. Τις περισσότερες των περιπτώσεων το περιεχόμενο είναι αναξιόπιστο, οι κατηγορίες που το απαρτίζουν είναι ελλιπείς ή συγκεχυμένες και ο τρόπος παρουσίασης δεν είναι λειτουργικός. Ειδικότερα όσον αφορά το περιεχόμενο, οι πληροφορίες που περιέχουν για κάποιο προορισμό προέρχονται συνήθως αποκλειστικά και μόνο από αυτούς που ανέπτυξαν τα συγκεκριμένα site, οι οποίοι τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν καν επισκεφτεί οι ίδιοι το εν λόγω μέρος. Για να μην αναφέρουμε την πρακτική προώθησης συγκεκριμένων ξενοδοχείων, εστιατορίων αξιοθέατων κτλ που πολλές φορές ακολουθείται. Πόσες φορές δεν επισκέφτηκες κάποιο μέρος ακολουθώντας τις οδηγίες που διάβασες σε κάποιο ταξιωδιτικό site ή σε κάποιο ταξιδιωτικό οδηγό που αγόρασες από το βιβλιοπωλείο, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα ή από τα ενδιαφέροντα σου; Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους καταχωρήσεις είναι κατά κάποιο τρόπο αναξιόπιστες. Άλλωστε ότι αξίζει κάποιος να δεί σύμφωνα με το συγγραφέα ενός οδηγού, δεν σημαίνει ότι θα έχει την ίδια αξία και για εσένα.
Επομένως ποια είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που αναζητά αξιόπιστες ταξιδιωτικές οδηγίες που να ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του; Είστε όλοι εσείς που σας αρέσει επίσης να ταξιδεύετε!! Σκέψου ένα site όπου ο καθένας θα μπορούσε να γράψει τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του σε μια μορφή ταξιδιωτικού οδηγού για όποιο μέρος επιθυμούσε και που κανένας, εκτός από τον ίδιο, δε θα μπορούσε να τροποποιήσει. Έτσι ο καθένας που αναζητά πληροφορίες για κάποιο προορισμό θα μπορεί να δεί όλες τις διαθέσιμες καταγραφές για αυτόν και να αποφασίζει ποιες ταιριάζουν καλύτερα με τα ενδιαφέροντα του. Με τον τρόπο αυτό θα είναι σαν να ρωτά ταυτόχρονα όλους τους ταξιδιώτες που έχουν επισκεφτεί το μέρος αυτό να του πουν τη γνώμη τους. Επιπλέον την ίδια στιγμή θα μπορεί να δει, εφόσον το επιθυμείς, το προφίλ σου (ηλικία, χώρα και όνομα), κάτι το οποίο θα τον διευκολύνει να καταλάβει με μια πρώτη γρήγορη ματιά εάν οι καταγραφές σου ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του. Έτσι θα γλιτώνει χρόνο και θα εξασφαλίζει αξιόπιστες ταξιδιωτικές οδηγίες για το μέρος που τον ενδιαφέρει από κάποιον που το έχει πράγματι επισκεφτεί. Επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να γράψει σχόλια και να αξιολογήσει τις παρερχόμενες πληροφορίες.
Είναι επίσης ευρέως γνωστό ανάμεσα σε αυτούς που τους αρέσει να ταξιδεύουν ότι τα πραγματικά όμορφα μέρη δεν είναι ευρέως γνωστά στον πολύ κόσμο. Αναρωτηθήκαμε πώς θα γίνει δυνατό να τα ανακαλύψουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε πολύ χρήμα και χρόνο. Βρήκαμε δύο τρόπους. Ο πρώτος παρουσιάστηκε ήδη στις προηγούμενες παραγράφους και είναι εάν εσύ που έχεις επισκεφτεί κάποιο από αυτά μας το περιγράψεις μέσω του ταξιδιωτικού οδηγού που θα γράψεις. Ο δεύτερος τρόπος έχει να κάνει με τους κατοίκους κάθε μέρους. Εάν πιστεύεις ότι το μέρος στο οποίο μένεις έχει κάτι αξιόλογο να επιδείξει ή αξίζει να γίνει ένας ταξιδιωτικός προορισμός, τότε κάνε το γνωστό γράφοντας έναν οδηγό γι’ αυτό!!
Σε όλα τα προηγούμενα ήρθε να προστεθεί η έλλειψη ενός αξιόλογου ταξιδιωτικού site με αντικείμενο την Ελλάδα που να απευθύνεται αποκλειστικά στους Έλληνες. Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και δυστυχώς γνωρίζουμε ελάχιστα για αυτή. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι ξένοι τουρίστες αποδεικνύεται ότι γνωρίζουν περισσότερα για τις ομορφιές της χώρας μας από εμάς. Ο λόγος; Δεν υπάρχει μια έγκυρη και απλή πηγή ενημέρωσης που να απευθύνεται στους Έλληνες. Υπάρχουν αρκετά μεμονωμένα site για συγκεκριμένους προορισμούς, συνήθως τους πιο δημοφιλείς, τα οποία ή θα τα παρουσιάζουν όλα τέλεια, ή θα στερούνται πρόσφατης ενημέρωσης. Φυσικά κανένας λόγος για μεταξύ τους επικοινωνία. Αποτέλεσμα είναι η έρευνα στο internet για κάποιο ελληνικό προορισμό να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη με αμφίβολα αποτελέσματα. Αλήθεια, πόσες φορές ξεκίνησες για κάποιο μέρος χωρίς προηγουμένως να ρωτήσεις τους φίλους και τους γνωστούς σου εάν κάποιος το είχε ποτέ επισκεφτεί;
Συνδυάζοντας όλες τις παραπάνω ιδέες φτιάξαμε το Travelplorer. Ελπίζουμε πραγματικά να βοηθήσει τους απανταχού Έλληνες ταξιδιώτες και να γίνει ο τόπος συνάντησής τους, ένας παγκόσμιος ταξιδιωτικός οδηγός για σένα, από εσένα!!
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή ιδέα μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Μη ξεχνάς άλλωστε ότι είσαι εσύ που συνεχώς αναπτύσσεις το Travelplorer!


 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007