Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Περιγραφή: Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος (ATH), ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 και εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 16 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης των Αθηνών και απέχει 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Οι τριγύρω περιοχές είναι το Μαρκόπουλο, το Κορωπί, τα Σπάτα και η Λούτσα. Η πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας και από τα λιμάνια της Αττικής προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) είναι δυνατή με μέσα μαζικής μεταφοράς που λειτουργούν σε 24ωρη βάση και εξασφαλίζουν αποτελεσματική μεταφορά και διασύνδεση με συγκοινωνιακές γραμμές που οδηγούν σε κομβικά σημεία του Λεκανοπεδίου ή εξυπηρετούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος φτάνουν 6 express γραμμές λεωφορείων ΟΑΣΑ, η γραμμή 3 του μετρό και 1 γραμμή προαστιακού σιδηρόδρομου. Οδικώς επίσης μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο μέσω της Αττικής Οδού.

Τα λεωφορεία που συνδέονται με το αεροδρόμιο είναι το Χ92 από την Κηφισιά, το Χ93 από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ στον Κηφισό, το Χ94 από την λεωφόρο Μεσογείων (αφετηρία Εθνική Άμυνα), το Χ95 από την Πλατεία Συντάγματος, το Χ96 από τον Πειραιά και τέλος το Χ97 από το Σταθμό του μετρό στη Δάφνη. Με τον προαστιακό σιδηρόδρομο υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν το αεροδρόμιο με τον Σταθμό Λαρίσης, αλλά και το λιμάνι του Πειραιά. Και οι 6 λεωφορειακές γραμμές κυκλοφορούν 24/7.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διαθέτει συνολικά 7.160 θέσεις για στάθμευση Μικρής και Μακράς Διάρκειας. Επιπλέον διατίθεται Υπηρεσία Διακεκριμένης Στάθμευσης.
Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με παιδιά ενδείκνυται ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που λειτουργεί στο επίπεδο των αναχωρήσεων καθημερινά 09:00 με 21:00. Έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού'' και εποπτεύεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που φροντίζει για την ασφάλεια των παιδιών, διευκολύνοντας τους γονείς να διεκπεραιώσουν τις ταξιδιωτικές τους διαδικασίες. Θα βρείτε τον χώρο αυτό δίπλα στις εξόδους αναχώρησης Β1-2.

Άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου είναι τραπεζικές υπηρεσίες και συνάλλαγμα, κιόσκι τουριστικών πληροφοριών και έξι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, ταχυδρομείο, 24ωρη υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, Ad Hoc Service και VIP Service για μεταφορά των αποσκευών σας, wireless internet zone για 45 λεπτά, μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στον Ελευθέριο Βενιζέλο καθώς και έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών υπάρχει Επιχειρηματικό Κέντρο που βρίσκεται στο επίπεδο των αφίξεων. Είναι ένας χώρος σχεδιασμένος να καλύπτει τις επαγγελματικές ανάγκες των ταξιδιωτών, παρέχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, τηλέφωνο, φαξ, εκτυπωτή, αίθουσα συσκέψεων 6 ατόμων, projector και εξοπλισμό teleconference

Τηλεφωνικό κέντρο αεροδρομίου: +30 210 3530000

Ιστοσελίδα: http://www.aia.gr

Πηγή:  olympicair
Κατάλογος Αεροδρομίων


 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007