Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες

Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Μαγνησίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 60 στις 10/06/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Ο Πλατανιάς βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Νοτίου Πηλίου.
  Ιστορία  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 60 στις 10/06/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Γνωστό φυσικό λιμάνι από την αρχαιότητα όπου ανάμεσα στον Πλατανιά και την Εύβοια (Αρτεμήσιο) εξελίχτηκε η γνωστή ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Ελλήνων και Περσών, καθοριστικής σημασίας διότι εξουθένωσε τους Πέρσες και είχε σαν αποτέλεσμα την νίκη των Ελλήνων στην ναυμαχία της Σαλαμίνος.Ο Ηρόδοτος αναφέρεται στον Πλατανιά με το τοπονύμιο "Αρχαίες Αφέτες",όπου σταμάτισαν οι Αργοναύτες της Αργοναυτικής εκστρατείας για να ξεκουραστούν για λίγο και για να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό.
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 60 στις 10/06/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Μείναμε στο Ξενοδοχείο "Των Ρόδων" που είναι το πρώτο Ξενοδοχείο που χτίστηκε στον Πλατανιά το 1966 και που ανακαινήστηικε το 2005. Το Ξενοδοχείο αυτό αναπτύσει ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες στην διαφύλαξη του περιβάλοντος παράγει κομπόστ από τα οργανικά περισσεύματα της κουζίνας του και οργανώνει ένα μοναδικό πραγματικά πρόγραμμα με πολλές και πολύ ενδιαφέρουσε οικοτουριστικές δραστηριότητες. Όπως δηλαδή ελαφρές πεζοπορίες, που οδηγός είναι ο ιδιοκτήτης ο κος Νίκος, που συνδυάζονται με επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία (αρχαίος ναός της Αρτέμιδος), θρησκευτικά μνημεία (Παναγία Μούσγιες) με εξαιρετικές αγιογραφίες, και φυσικά μνημεία όπως στις θερμές πηγές (Χλιός) και στα θαλάσσια σπήλαια της Θέτιδας, όπου εγκαταβιώνουν οι φώκιες monachus- monachus κ.λ.π.Διαθέτει παραδοσιακό αργαλειό,με τον οποίο μπορεί να ασχοληθεί ο επισκέπτης του Ξενοδοχείου και να πάρει μαζί του φεύγοντας το υφαντό που έφτιαξε.Ο κος Νίκος παρασκευάζει επίσης ντόπιο χωριάτικο σαπούνι από αγνό ελαιόλαδο και ιαματικά βότανα με την συμμετοχή των επισκεπτών. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει το ντόπιο τσάϊ της αρεσκίας του στο πρωϊνό το οποίο είναι πλούσιο και συνοδεύεται με παραδοσιακές πίττες που κάνει η συζυγός του κα Γιάννα. Η κουζίνα του Ξενοδοχείο υποστηρίζεται από προϊόνται φυσικά και βιολογικά αφού στον λαχανόκηπο χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά λιπάσματα.
  Εντυπώσεις  
Προστέθηκε από: markonst, ηλικία 48 στις 30/07/2011
Ο Πλατανιάς στο νομό Μαγνησίας βρίσκεται στο νότιο Πήλιο. Πρόκειται για ένα παραλιακό χωριό, ιδανικό για ήσυχες διακοπές, με πολύ καθαρά νερά και φρέσκο ψάρι που αλιεύεται από τη γύρω περιοχή. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο επιλογής στις ψαροταβέρνες. Τα δυο μικρά σουπερ μάρκετ λειτουργούν τουλάχιστον έως τις 2 πμ. Υπάρχει πληθώρα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Από την προσωπική μας εμπειρία- κακή παρένθεση στο ωραιότατο κατά τα αλλά μέρος- το ξενοδοχείο «Πλατανιάς» και η ταβέρνα το «Στέκι», του ιδίου ιδιοκτήτη, όπου συναντήσαμε εκμετάλλευση και διαφορετικές παροχές αλλά κει τιμές από αυτές που περιγράφονταν στο site του. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο καταλύσαμε τον Ιούλιο του 2011 και δεν ήμασταν οι μόνοι που μείναμε δυσαρεστημένοι. Οι εμπειρίες μας σε σχέση με άλλους επαγγελματίες της περιοχής ήταν πολύ καλές (ιδιοκτήτες ψαροταβέρνας, μπαρ, μίνι μάρκετ) και σε συνδυασμό με τον πολύ καλό κατά τα αλλά προορισμό μιας και συνδυάζει τις ήσυχες διακοπές με ένα υπέροχο τοπίο, καθιστά την εμπειρία μας ως προς το ξενοδοχείο «Πλατανιάς» μια άσχημη ανάμνηση αλλά και υποχρέωση μας να το επικοινωνήσουμε και σε άλλους διότι είναι άδικο για τον υπέροχο προορισμό και για τους υπόλοιπους επαγγελματίες.
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 60 στις 10/06/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Σήμερα ο Πλατανιάς είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με πολύ φρέσκο ψάρι πεντακάθαρη και προσβάσιμη θάλασσα ιδιαίτερα για τα παιδιά με δανδελωτές παραλίες Μικρό, Καστρί, Λύρι, Μουρτιάς. Διαθέτει συγχρονές τουριστικές υποδομές που όλες όμως κρατούν το παροδοσιακό χρώμα της περιοχής του Πηλίου.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007