Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΧΑΛΚΗ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Δωδεκανήσου
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Αν είναι στο χέρι σας, προσπαθήστε να είστε εκεί τέλος Αυγούστου (28 ή 29 δε θυμάμαι ακριβώς..) που γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού, σε ένα υπέροχο μοναστήρι, τον Άϊ Γιάννη.
  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Βρίσκεται στα Δωδεκάνησα στα δύτικα της Ρόδου. Έχει έκταση 28 τετρ.χιλ και μόνιμο πλυθησμό λίγο περισσότερους από 400 κατοίκους. Η πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι το Νημπορειό που είναι σήμερα η μόνη κατοικημένη περιοχή της Χάλκης.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Προσπαθήστε να πάτε μέσω του κεντρικού λιμανιού της Ρόδου με κάποιο ταχύπλοο της DODEKANISOS SEAWAYS. Περνάνε δύο φορές την εβδομάδα από Χάλκη (21 ευρω το εισιτήριο για καλοκαίρι 2011), άρα προγραμματίστε ημέρα άφιξης και αναχώρησης αυτές τις ημέρες. Ειδάλως θα πρέπει να μετακινηθείτε μέσω Καμείρου Σκάλας, ένα πολύ μικρο λιμανάκι στην δυτική πλευρά της Ρόδου. Υπάρχουν δύο μικρά πλοιάρια που πηγαίνουν εκεί και το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση με λεωφορείο από κάμειρο προς λιμάνι Ρόδου ή αεροδρόμιο. Έτσι αναγκάστηκα να καλέσω ταξί το οποίο θέλει 60 ευρώ μέχρι το αεροδρόμιο ή 80 ευρώ μέχρι το λιμάνι.. Μην εμπιστευθείτε εύκολα κάποιο από τα καράβια που περνάνε από το νησί αφού πρώτα έχουν περάσει από πολλά άλλα νησιά. Χαρακτηριστικά όταν ήμουν εκεί τον Αύγουστο, το "Πρέβελης" έφτασε με 5 ώρες καθυστέρηση και δημιούργησε πολύ μεγάλο πρόβλημα σε αρκετούς που έπρεπε να φύγουν έγκαιρα ώστε να προλάβουν αεροπλάνο ή άλλο καράβι από Ρόδο.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά μέσω Κρήτης και άλλων νησιών στα Δωδεκάνησα. Το αρνητικό είναι ότι το πλοίο πρώτα πιάνει Κρήτη και μετά ανεβαίνει προς τα Δωδεκάνησα με αποτέλεσμα το ταξίδι να έχει συνολική διάρκεια 24 ώρες. Ένας άλλος τρόπος είναι να πάτε στη Ρόδο με πλοίο ( 15 ώρες ) και από εκεί στη Χάλκη με καϊκι από το λιμάνι της Ρόδου «Κάμειρο Σκάλα» ( καθημερινά ), η με πλοίο από το λιμάνι της Ρόδου τρεις φορές την εβδομάδα . Η Κάμειρος Σκάλα απέχει από το λιμάνι της Ρόδου 1 ώρα και 20 λεπτά με λεοφωρείο , ενώ το ταξίδι με το καϊκι μέχρι τη Χάλκη είναι γύρω στη μιάμιση ώρα. Επίσης υπολογίστε ότι θα χρειαστεί να περιμένετε δυο με τρεις ώρες στην Κάμειρο Σκάλα αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση με τα πλοία που φτάνουν στο λιμάνι της Ρόδου. Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν αν φτάσετε στη Ρόδο με αεροπλάνο, η Κάμειρο Σκάλα είναι αρκετά μακριά και δεν υπάρχει ανταπόκριση με τις πτήσεις. Τέλος τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και τουριστικά δρομολόγια από το λιμάνι της Ρόδου με ταχύπλοα σκάφη.
  Μετακινήσεις  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Δεν χρειάζεται για κανένα λόγο μεταφορικό μέσο. υπάρχει ένα μίνι bus που καλύπτει τα σημεία που θα ήθελε κάποιος επισκέπτης να δει. Ο οδηγός του είναι εξυπηρετικότατος και ευγενικός. Απλά φροντίστε αν είστε σε περίοδο που έχει αρκετό κόσμο να πάτε λίγο νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης, διότι παίρνει κάτω από 20 άτομα και μπορεί να μην χωρέσετε αν γεμίσει. Υπάρχει και ένα ταξί, δεν βάζει ταξίμετρο και χρεώνει "με το κεφάλι".. αποφύγετέ το αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Η Χάλκη είναι ένα πολύ μικρό νησί και υπάρχουν ελάχιστες τοποθεσίες για τις οποίες θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο. Λεοφωρεία και ταξί δεν υπάρχουν αλλά μπορείτε να κάνετε οτοστόπ ή να απευθυνθείτε σε κάποιο ντόπιο που θα σας μεταφέρει με ένα μικρό αντίτιμο. Σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε το αυτοκίνητο μαζί σας και βρίσκεστε στη Ρόδο , τα καϊκια που εκτελούν το δρομολόγιο από την Κάμειρο Σκάλα είναι περιορισμένης χωρητικότητας. Υπάρχουν δυο καϊκια που εναλλάσονται μεταξύ τους , το ένα μπορεί να μεταφέρει μόνο ένα αυτοκίνητο ενώ το δεύτερο πέντε με έξι το πολύ αυτοκίνητα.
  Χρήμα  
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Καλύτερα να έχετε αρκετά χρήματα μαζί σας γιατί μπορείτε να βρεθείτε εξ’απροόπτου. Εχει ένα ATM στο νησί ( νομίζω της Εθνικής τράπεζας ) στο οποίο όμως αν τελειώσουν τα χρήματα μπορεί να περάσει και ένας μήνας για να το γεμίσουν. Πέρασα 10 μήνες ως εκπαιδευτικός στη Χάλκη και αρκετές φορές μου έτυχε να ξεμείνω από λεφτά.
  Επικοινωνία  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Υπάρχει καλό σήμα σε όλο το νησί για όλες τις εταιρείες κινητών. Επίσης τα καφέ στο λιμάνι διαθέτουν ελεύθερο wi-fi internet για όσους χρειάζονται.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Όλες οι εταιρίες έχουν πολύ καλό σήμα. Υποδομή για DSL υπάρχει στο νησί από πέρυσι. Εφημερίδες πέρυσι δεν έρχονταν, εκτός και αν σας φέρει από τη Ρόδο κανένας ντόπιος
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Με λίγο ψάξιμο στο google μπορεί κανεί να βρει αρκετά καλά σπίτια. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος είναι το τουριστικό γραφείο του νησιού (Zifos Travel - 2246045028 - έχει και σελίδα στο διαδίκτυο) το οποίο συνεργάζεται με πολλά σπίτια του νησιού και μπορεί κάποιος να βρεί ακριβώς αυτό που ζητάει. Οι άνθρωποι του γραφείου ειναι πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί και σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Μπορείτε να μείνετε στον Δημοτικό ξενώνα ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios. Οι τιμές είναι πολύ καλές και ξεκινάνε από 40 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο τηλέφωνο 22460-45333.
  Φαγητό  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το αγαπημένο μου είναι "Οι γεύσεις της Διονυσίας" ή αλλιώς "η ομόνια του Νουρή". Καλές τιμές, πολύ ευγενικό προσωπικό και καλή ποιότητα. Ειδικά τα παραδοσιακά ζυμαρικά του νησιού με το τσιγαρισμενο κρεμμυδάκι είναι φτιαγμένο τέλεια. Επίσης τα θαλασσινά είναι φρεσκότατα. Αν προτιμάτε κρέας ρωτήστε τον μαγαζάτορα (ευγενικός και πολύ ωραίος τύπος) αν θα βάλει σούβλα. Αν είστε τυχεροί και βάλει μην το χάσετε! Τα κρέατα είναι ντόπια, παραγωγής του. Η "Μάυρη Θάλασσα" για θαλασσινά είναι πολύ καλή και οι τιμές επίσης.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Το κατάλληλο μέρος για φρέσκο και φτηνό ψάρι. Η καλύτερη ταβέρνα του νησιού ανήκει σε ένα Ρώσο που λέγεται «Ταμάζης». Βρίσκεται στα δεξιά του λιμανιού , έχει απίστευτο φαγητό και πολύ καλές τιμές. Μια επίσης πολύ καλή επιλογή είναι η ψαροταβέρνα «Στέλιος» στην παραλία Πόνταμος φρέσκο ψάρι σε τιμές λίγο τσιμπημένες σε σχέση με τον «Ταμάζη» ( είναι λίγο ακριβότερη λόγω τοποθεσίας ). Εκτός από ψάρια αξίζει να δοκιμάσετε κακαβιά, κατσικάκι στο φούρνο, μυζήθρα και κουλούρια με φρέσκια ντομάτα. Τέλος φοβερά γλυκά έχει ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο παραδίπλα από το σουπερ-μαρκετ «Λαθουράκης» ( παρεμβάλλεται μια άλλη καφετέρια ).
  Παραλίες  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Δεν υπάρχουν πολλές παραλίες. Κατ' αρχήν μπορείτε να κάνετε μπάνιο στο λιμάνι. τανερά είναι πεντακάθαρα. Αν μένετε σε κάποιο από τα πλαϊνά σπίτια του λιμανιου, αυτά συνήθως έχουν σκαλίτσες από τις αυλές τους που οδηγούν απευθείας στη θάλασσα, σαν να είναι η πισίνα σας!! Αλλιώς μπορείτε πάλι να βρείτε πολλά ανοίγματα ανάμεσα σαυτά τα σπίτια και να κάνετε το μπανιο σας. Η πιο κοντινή παραλία είναι ο Πόνταμος, περίπου 10' με ταπόδια από το λιμάνι. Είναι μια μικρή παραλία, ρηχή, με άμμο και ομπρέλες-ξαπλώστρες (τις χρεώνουν 3 ευρώ). Υπάρχει και μια ταβέρνα-καφετέρια στην άκρη της παραλίας. Η άλλη κοντινή παραλία του νησιού είναι η Φτενάγια, με ελάχιστο κομμάτι αμμουδιάς και μια ταβέρνα από πάνω. Η πιο καλή παραλία είναι τα Κάνια. Η απόσταση είναι μεγάλη ώστε να πάει κανείς με τα πόδια. Το μίνι bus πηγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι πεντακάθαρη παραλία με βότσαλο και διαθέτει ομπρέλες-ξαπλώστρες (δωρεάν αυτή τη φορά) και καντίνα. Τα παιδιά που έχουν την καντίνα έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και έχουν στήσει γύρω ένα πολύ καλόγουστο σκηνικό όπου μπορεί κάποιος να φάει αρκετά νόστιμα φαγητά. Επίσης αν κανείς δεν θέλει να γυρίσει με το τελευταίο δρομολόγιο του μίνι bus (στις 4.10), τα παιδιά της καντίνας τον μεταφέρουν όταν γυρίζουν στο λιμάνι. Υπάρχουν και κάποιες άλλες παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες απο την ξηρά και μπορεί κανείς να πάει μόνο με σκάφος. Η μία είναι η Τραχιά και η άλλη η Αλιμιά. Στην Αλιμιά πηγαίνει σχεδόν καθημερινά το σκάφος του Κυριστάνη και μπορεί κάποιος να μείνει εκεί για 4 περίπου ώρες μέχρι να ξαναγυρίσει. Στην Τραχιά (μέτρια παραλία, είχε πολλές πίσες) πηγαίνει το σκάφος "Στέλιος Καζαντζίδης" όπου το κόστος είναι 25 ευρώ για 45 λεπτά μπάνιο..!!! Νομίζω αυτή η εκδρομή είναι το μόνο αρνητικό που συνάντησα στο νησί όπου κάποιος πληρώνει και τελικά κάνει μια βουτιά σε κάτι βραχάκια και ένα 45λεπτο μπάνιο με τη ψυχή στο στόμα.. Πέραν αυτών, η συμπεριφορά του εν λόγω βαρκάρη στους επιβάτες του σκάφους ήταν επειικώς απαράδεκτη, φωνάζοντας και μαλώνοντάς τους!!!
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Η καλύτερη και πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού είναι ο Πόνταμος. Είναι με άμμο, πεντακάθαρη και βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτων με τα πόδια από το λιμάνι. Θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλλες για ηλιοθεραπεία , μια καντίνα ενώ εκεί βρίσκεται και η ψαροταβέρνα «Στέλιος» ( βλέπε φαγητό. ). Μια άλλη καλή παραλία βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του νησιού μετά το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο. Πιο ήσυχη από τον Πόνταμο, με βραχάκια , οργανωμένη και με μια ταβέρνα. Αρκετά πιο μακριά βρίσκεται μια εξίσου φανταστική παραλία (δυστυχώς ούτε και για αυτήν θυμάμαι το όνομα της ) στην τέρμα δεξιά πλευρά του νησιού. Θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο εκτός αν έχετε όρεξη για περπάτημα αφού απέχει από το λιμάνι μιάμιση ώρα με τα πόδια. Δεν είναι οργανωμένη ενώ θα πρέπει να κάνετε τις σχετικές προμήθειες σε νερό κτλπ γιατί εκεί δεν θα βρείτε τίποτα.
  Ελεύθερος χρόνος  
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Αν σας αρέσει το ψάρεμα δεν θα θέλετε να φύγετε. Στον Πόνταμο που κάναμε μπάνιο είδαμε άπειρες τσιπούρες να κυκλοφορούν δίπλα μας!!!!!!!.
  Ψώνια  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Μπορείτε να ψωνίσετε κάποια παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι, ζυμαρικά χειροποίητα, κουλουράκια κ.α.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Για οτιδήποτε θελήσετε το καλύτερο και ποιο οικονομικό σουπερμάρκετ είναι ο «Λαθουράκης». Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι σε ένα ακριτικό νησί όπως η Χάλκη βρήκα σουπερμάρκετ με καλύτερες τιμές από μεγάλεις πόλεις της Ελλάδας όπως η Πάτρα στην οποία μένω.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Το Νημπορειό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με όμορφα νεοκλασσικά σπίτια. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στον Νημπορειό είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με εντυπωσιακό καμπαναριό, το Ρολόι που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο και είναι δωρεά των Χαλκιτών του εξωτερικού και τα κτίρια του Ταχυδρομείου και του Τελωνείου που είχαν κτιστεί από τους Ιταλούς κατά την Ιταλική κατοχή στο νησί.
  Εντός  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Δύο διαδρομές που αξίζουν (και στις δύο πηγαίνει καθημερινά το μίνι bus) είναι οι εξής: -Στο παλιό χωριό, όπου αν κανείς έχει τις αντοχές μπορεί να ανέβει και στο κάστρο που βρίσκεται από πάνω. Υπάρχει μονοπάτι (δυσκολευτήκαμε πολύ να το βρούμε πάντως) και η ανάβαση διαρκεί περίπου 15'-20'. Η θέα πάντως από το κάστρο σε αποζημιώνει. Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε νερό. -Στο μοναστήρι του Άϊ Γιάννη. Η διαδρομή είναι υπέροχη και ο οδηγός του μίνι bus προσφέρει και πολύ καλή ξενάγηση όσο σε πηγαίνει. Το μοναστήρι είναι σε ένα πολύ ωραίο γαλήνιο μέρος και υπέροχη αυλή με πλάτανο όπου μπορεί ο επισκέπτης να πιει καφέ, αναψυκτικό κ.α.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Μια φοβερή διαδρομή είναι να ξεκινήσετε από το λιμάνι και να περπατήσετε προς το Ενετικό κάστρο ( 45 λεπτά ) . Το κάστρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση με φανταστική θέα που θα σας μείνει αξέχαστη, από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στο νησί. Από το κάστρο μπορείτε μετά να συνεχίσετε προς το μοναστήρι του Αη Γιάννη. Μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο αλλά αξίζει και η διαδρομή με τα πόδια συνολικά που είναι γύρω στις 2 ώρες.
  Οικονομία  
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το πλοίο της άγονης γραμμής που πιάνει πρώτα την Κρήτη και μετά πάει στα Δωδεκάνησα και στην Χάλκη. Είναι πολύ πιο οικονομικό από το να πάτε με πλοίο στη Ρόδο και μετά στη Χάλκη όπου μπορεί να γλιτώσετε 2 με 3 ώρες ταξίδι αλλά θα πληρώσετε πολλά παραπάνω. Στο φαγητό καλύτερες τιμές έχει η ταβερνα «Ταμάζης» ( βλέπε φαγητό ) και για ψώνια ο «Λουθαράκης» (βλέπε ψώνια).
  Θα ήθελα να έχει  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Ευκολότερη πρόσβαση. Ήδη για να φτάσει κάποιος από Αθήνα στη Ρόδο έχει δώσει αρκετά χρήματα. Δεν γίνεται να σου κοστίζει το να πας από Χάλκη στο αεροδρόμιο της Ρόδου μέσω Κάμειρου περισσότερα από όσο το αεροπορικό ταξίδι. Εδώ βέβαια η ευθύνη είναι του ΚΤΕΛ Ρόδου. (βλ. την ενότητα "πως να φτάσετε" για περισσότερα)
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στο νησί. Είναι λύπηρο ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να χρειάζεσαι μια ολόκληρη μέρα για να επισκεφτείς ένα από τα πιο όμορφα νησιά της.
  Εντυπώσεις  
Προστέθηκε από: artistilus, ηλικία 44 στις 12/09/2011
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Πρόκειται για όμορφο νησί, γραφικό με πολύ καθαρά νερά. Απευθύνεται κυρίως σε όσους αναζητούν ήσυχες διακοπές σε ένα όμορφο μέρος. Επίσης το φαγητό είναι πολύ καλό και οικονομικό.
Προστέθηκε από: arsenios, ηλικία 48 στις 24/06/2008
Μια πολύ καλή επιλογή για ήσυχες, χαλαρές και οικονομικές διακοπές με πολύ καλό φαγητό και ωραίες παραλίες για μπάνιο. Παντού πας με τα πόδια χωρίς να χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Ακόμα και αν βρεθείτε στη Ρόδο αξίζει να σπαταλήσετε μια μέρα από τις διακοπές σας για να επισκεφτείτε το όμορφο αυτό νησί.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007