Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΕΡΕΤΡΙΑ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Ευβοίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Η Ερέτρια ανήκει στο πανέμορφο νησί της Εύβοιας οπότε η καταλληλότερη εποχή να το επισκεφτείς είναι αναμφισβήτητα η άνοιξη και το καλοκαίρι. Το κλίμα είναι ήπιο και μόνο τον Αύγουστο έχει λίγο περισσότερο αέρα εξαιτίας των μελτεμιών.
  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Η Ερέτρια ανήκει στο νησί της Εύβοιας, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας. Απέχει από τη Χαλκίδα (πρωτεύουσα της Εύβοιας) περίπου 20 λεπτά με το αμάξι και 25-30 λεπτά με το λεωφορείο των κτελ.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Εύβοιας
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Από Αθήνα η Ερέτρια απέχει 1,5 ώρα με το αμάξι υπό κανονικές συνθήκες. Τα σαββ.κα λόγω κίνησης ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα στο δρόμο. Από το σταθμό Λιοσίων ξεκινάνε λεωφορεία των κτελ σχεδόν κάθε μισή ώρα τις καθημερινές. Υπάρχει η δυνατότητα να βρεθείτε εκεί και με τρένο. Ελέγξτε μόνο να μην γίνονται έργα στις γραμμές εκείνη την περίοδο. Επίσης από Ωρωπό μπορείται να πάρετε το φέρυ μποτ και να βρεθείται μέσα σε 15 με 20 λεπτά στο λιμάνι της Ερέτριας. Τακτικά δρομολόγια.
  Χρήμα  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Στην Ερέτρια υπάρχουνΑΤΜ's από Εθνική, Αγροτική και άλλες τράπεζες. Οι τιμές είναι πολύ καλές και το μπάνιο στις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ!
  Υγεία  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Υπάρχει ένα ιατρικό κέντρο στην Ερέτρια αλλά το νοσοκομείο της Χαλκίδας απέχει μόλις 20 με 30 λεπτά. Φαρμακεία υπάρχουν αρκετά στην Ερέτρια.
  Επικοινωνία  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Υπάρχει ταχυδρομείο, internet cafe, καλή κάλυψη δικτύων κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι μιλάνε αγγλικά.
  Ιστορία  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Τον 8ο π.Χ. αιώνα, η Ερέτρια και η γειτονική Χαλκίδα, υπήρξαν οι πιο ακμάζουσες πόλεις της Εύβοιας. Η Ερέτρια έλεγχε την Άνδρο, την Τήνο, την Κέα, στις Κυκλάδες. Επίσης κατείχε και τμήμα των απέναντι ακτών της Βοιωτίας. Οι Ερετριείς ίδρυσαν και αποικίες στην Νότια Ιταλία από κοινού με τους Χαλκιδείς: τις Πιθηκούσσες και την Κύμη. Όμως στα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ. η Ερέτρια και η Χαλκίδα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, αναμέτρηση που διήρκεσε αρκετές δεκαετίες. Ο ιστορικός Θουκυδίδης μας δίνει λεπτομέρειες από αυτή την διαμάχη που έμεινε γνωστή ως Λιλάντιος Πόλεμος, από το όνομα μιας μικρής πεδιάδας κοντά στην Ερέτρια. Οι Ερετριείς τελικά ηττήθηκαν και έχασαν πολλές από τις κτήσεις τους. Η Ερέτρια συνέχισε τον αποικισμό περιοχών στο βόρειο Αιγαίο Πέλαγος, στην Ιταλία και την Σικελία. Το 499 π.Χ. με την Ιωνική Επανάσταση, υποστήριξαν μαζί με την Αθήνα τις πόλεις της Ιωνίας στην εξέγερσή τους κατά των Περσών. Μετά την αποτυχία της επανάστασης, ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος Α', θέλοντας να εκδικηθεί για αυτή την ενέργεια, πολιόρκησε και κατέστρεψε την πόλη κατά την Περσική εκστρατεία του Δάτη και του Αρταφέρνη το 490 π.χ.. Κατά την καταστροφή της πόλης δεν έγιναν σεβαστοί ούτε οι ναοί της, καταστράφηκε ακόμη και ο μεγαλοπρεπείς ναός του Απόλλωνα. Η Ερέτρια κτίστηκε ξανά και έλαβε μέρος και στην Μάχη των Πλαταιών με 600 οπλίτες (479 π.Χ.). Τον 5ο αιώνα π.Χ. ήταν μέρος της Α' Αθηναϊκής Συμμαχίας. Το 446 π.Χ. όμως αποστάτησε από την συμμαχία, αλλά τελικά επανήλθε. Κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο οι Ερετριείς ήταν σύμμαχοι των Αθηναίων κατά των Σπαρτιατών. Το 411 π.Χ. έλαβε μέρος η λεγόμενη μάχη της Ερέτριας στην περιοχή, μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, μετά την μάχη όλες οι πόλεις της Εύβοιας επαναστάτησαν κατά του Αθηναϊκού ζυγού. Μετά την νίκη της Σπάρτης, το 404 π.Χ., η Αθήνα σταδιακά επανέκαμψε και εγκαθίδρυσε και πάλι ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή της Εύβοιας, η οποία ήταν πλούσια σε σιτηρά. Οι Ερετριείς επαναστάτησαν και πάλι το 349 π.Χ.. Το 343 π.Χ. ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας είχε την πόλη υπό τον έλεγχό του, αλλά το 341 π.Χ. ο Αθηναίος στρατηγός Δημοσθένης, την υπέταξε. Μετά την Μάχη της Χαιρώνειας (338 π.Χ.), όπου ο Φίλιππος νίκησε των συνασπισμένο στρατό Αθηναίων και Θηβαίων, σήμανε και το οριστικό τέλος της Ερέτριας ως σημαντική πόλη-κράτος. Η πόλη εξακολουθούσε να υφίσταται ως μικρή επαρχιακή κωμόπολη. Το 198 π.Χ. λεηλςτήθηκε από τους Ρωμαίους και το 87 π.Χ. καταστράφηκε κατά την διάρκεια των Μιθριδατικών Πολέμων και τελικά ερημώθηκε. Η σύγχρονη κωμόπολη ιδρύθηκε το 1824, μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, και είναι τουριστικό παραθαλάσσιο θέρετρο. Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από τον 19ο αιώνα από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, έφεραν στο φως μεγάλη ποικιλία πολύτιμων ευρημάτων αρχαίας εποχής. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο βόρειο άκρο της σύγχρονης πόλης. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 44 στις 28/12/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Μείναμε στο Negroponte resort, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Ερέτριας που συνδυάζει πολυτέλεια σε προσιτή τιμή. Πληρώσαμε 170 ευρώ ( δυο ενήλικες και ένα παιδί ) τη βραδιά για δεκαήμερη διαμονή από 15 Αυγούστου και μετά. Το ξενοδοχείο ήταν ιδανικό τόσο για νέα ζευγάρια αλλά και για οικογένειες. Τα δωμάτια ήταν πολύ άνετα και καθαρά με ωραία θέα και προσεγμένο περιβάλλον. Το φαγητό ήταν πολύ καλό και το πρωινό πολύ πλούσιο. Το ξενοδοχείο είχε δική του παραλία, υδρομασάζ στην πισίνα και παιδική χαρά και παιδότοπο με επίβλεψη. Στα αρνητικά ήταν η θάλασσα ( καθαρή αλλά με πολλές πέτρες και με πολλά φύκια ) και η έλλειψη προσωπικού από το δεκαπενταύγουστο και μετά.
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Πληθώρα καταλλυμάτων και πραγματικά υπέροχα ξενοδοχεία!
  Φαγητό  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 37 στις 26/06/2010
Συγνωμη Emily αλλα εσυ ανεφερες σχεδον ολα τα μαγαζια χωρις να το ελεγξεις μαλλον καλα. Το Budas παει για κλεισιμο μεχρι και ο Μποτρινι πηγε να σωσει την κατασταση αλλα δεν... Για ποτακι συμφωνω σε teatro\ωκυαλο Οσο για κρεπα/πιτσα/μακαροναδες/βαφλες και οτι καλυτερο εχεις φαει συνιστο το Gema. Ειναι απλα τελειο και συναγωνιζεται πολυ καλα μαγαζια και εκτος ευβοιας. Να ξερουμε και τι λεμε...Ρεμετζο κ Λα κουμπανα σουπερ επισης.
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Υπάρχουν παραθαλάσσια ταβερνάκια με καλό φαγητό και φρέσκα θαλασσινά. Ενδεικτικά αναφέρω το "La Cubana", "La Palmariva","Remezzo", "Valkanos". Εκτός από τα φρέσκα θαλασσινά δοκιμάστε το παραδοσιακό τους τηγανόψωμο. Το "Fat Indian" είναι μια κλασσική και καλή επιλογή για φαγητό τύπου κρέπα, μακαρονάδες και παγωτά. Πολύ καλές τιμές και νόστιμο φαγητό!!!!! Το συνιστώ.
  Διασκέδαση  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Για καφέ, παγωτό, βάφλες και γενικά ωραία γλυκά πηγαίνετε στο ”Budas”, για ποτάκι στο "Helios", για ένα χαλαρό καφεδάκι στο "Theatro", παγωτό στη Δωδώνη και παγωμένη μπύρα στον Ωκύαλλο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Νεγροπόντε Resort Eretria για ποτό και καφεδάκι. Σε γενικές γραμμές η Ερέτρια δεν διαθέτει clubs παρα μόνο ήσυχα bars και καφετέριες. Πάντως έχεις κάπου να πας και αν βαρεθείς η Χαλκίδα απέχει μόλις 20 λεπτά.
  Πολιτισμός  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Κάθε Ιούλιο γιορτάζουν τη Ναυτική Εβδομάδα και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε μουσική και τραγούδι γίνονται κάθε καλοκαίρι.
  Ψώνια  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Υπάρχουν 3 με 4 μεγάλα Super Markets και μικρά μαγαζάκια με είδη ένδυσης και υπόδησης. Μαγαζιά τουριστικών ειδών υπάρχουν στο κέντρο της πόλης αλλά και μέσα στα στενάκια. Κάθε σάββατο έχε λαική αγορά με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια, ολα τοπικά. Προτιμήστε τα σούπερ μαρκετς με μεγάλα ονόματα για καλύτερες τιμές.
  Φυσικά τοπία  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Αναμφισβήτητα το Νησί των Ονείρων το οποίο συνδέεται με μια πεζογέφυρα με την Ερέτρια αποτελεί ένα εκπληκτικό τοπίο για βόλτα, μπάνιο, αλλά και για να μείνεις στα οργανωμένα bungalows που υπάρχουν στο πεζονήσι.
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Το Μουσείο Ερέτριας αποτελεί ένα από τα σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία του ελληνικού χώρου, στο οποίο παρουσιάζονται ευρήματα από διάφορες εποχές. Εξέχουσα θέση σ' αυτά κατέχουν τα γλυπτά του ναού του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, και ιδιαίτερα το σύμπλεγμα του Θησέα με την αμαζόνα Αντιόπη. Το Μουσείο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το χώρο, γεγονός που βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του. Το κτίριο του Μουσείου ανήκει στο ελληνικό κράτος, ενώ η επέκτασή του με μια δεύτερη μεγάλη αίθουσα χρηματοδοτήθηκε από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή. Info: http://www.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3329
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Πρέπει να επισκεφτείτε το σπίτι του Κάναρη. Ο Κανάρης έκτισε το 1847 το σπίτι του στην Ερέτρια. Είναι ένα διώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα στο οποίο κατοίκησε έως το 1864, τότε που έγινε για δεύτερη φορά, πρωθυπουργός και αντιβασιλιάς της χώρας. Το οικοδόμημα αυτό σώζεται μέχρι σήμερα, ανήκει σε ιδιώτη και γίνονται προσπάθειες από τον Δήμο της Ερέτριας να περιέλθει στην πολιτιστική του κληρονομιά και να αναλάβει την συντήρησή του. Info: http://www.dimos-eretrias.gr/eretria/site/custom_page.asp?RID=22&MID=3
  Θα ήθελα να έχει  
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Θα ήθελα να έχει περισσότερη ποικιλία μαγαζιών και περισσότερο εκπαιδευμένο προσωπικό σε καφετέριες για παράδειγμα.
  Εντυπώσεις  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 44 στις 28/12/2009
Ένας όμορφος προορισμός κοντά στην Αθήνα ιδανικός για ήσυχες και χαλαρές διακοπές. Η περιοχή διαθέτει επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, όμορφα ταβερνάκια στα γύρω χωριά και αξιόλογη νυχτερινή διασκέδαση στην κοντινή Χαλκίδα. Ένα πολύ καλό οδηγό για την Ερέτρια έχει γράψει ο χρήστης Emily – ακολουθήστε το παρακάτω link http://www.travelplorer.gr/ViewTravelGuide.jsp?param=ΕΡΕΤΡΙΑ&guide_id=464
Προστέθηκε από: Emily, ηλικία 39 στις 22/03/2009
Σε κοντΙνή απόσταση από Αθήνα, θα γίνετε και εσείς fans.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007