Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελβετία
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Στους καταρράκτες πιστεύω ότι μπορείς να τους επισκεφτείς όλο το χρόνο.Εμείς πήγαμε γύρω στις 20 μαρτίου.Είχε σχετικά καλό καιρό χωρίς πολύ κρύο και το πιο συμαντικό ήταν ότι δεν έβρεχε.Το άσχημο ήταν ότι δεν είχε καραβάκια για βόλτα.Μάλλον τον Μάρτιο δεν πραγματοποιούνται βόλτες.
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για να επισκεφθεί κάποιος τους Καταρράκτες του Ρήνου. Το τοπίο είναι μαγευτικό και σου προκαλεί δέος. Περισσότερο εντυπωσιακό είναι το μέρος την άνοιξη επειδή τα νερά είναι περισσότερα και η δύναμη της πτώσης μεγαλύτερη.
  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Βρίσκεται στα βόρεια της Ελβετίας δίπλα στην πόλη Σαφχάουζεν.Είναι στα σύνορα με την Γερμανία.
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Ανήκουν στην Ελβετία (Βόρεια Ελβετία) και τους εκμεταλλεύεται το ελβετικό χωριό Schaffhausen, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία. Είναι οι μεγαλύτεροι καταρράκτες της Ευρώπης και εάν δεν έχεις δει πχ. τον Νιαγάρα, είναι εντυπωσιακοί.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Εμείς είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο και πήγαμε εκδρομή μονοήμερη από την Λουκέρνη.Είναι περίπου 110χλμ.και περίπου 50χλμ από την Ζυρίχη.Το βρίσκεις εύκολα αφού οι πινακίδες για το συγκεκριμένο μέρος βοηθούν.
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Εάν βρίσκεστε στη Ζυρίχη ή τη Βασιλεία μπορείτε να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή στους καταρράκτες. Απέχουν από τη Ζυρίχη περίπου μια ώρα και λίγο περισσότερο από τη Βασιλεία. Είναι ευκολότερο να πάτε από τη Ζυρίχη με τρένο και από τη Βασιλεία οδικώς. Σημειώστε ότι το ελβετικό οδικό δίκτυο και η σήμανση είναι εξαιρετικές και δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείτε. Η οδηγική συμπεριφορά δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα μας και γιαυτό είναι πολύ εύκολο και ασφαλές να οδηγήσετε στην Ελβετία. Αν έχετε νοικιάσει αυτοκίνητο είναι προτιμότερο να είστε 4 ή 5 για να μειώσετε τα έξοδα της ενοικίασης. Αν είστε μεγαλύτερη παρέα είναι πολύ εύκολο να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο 6 ή 9 ατόμων. Επίσης στα νοικιασμένα αυτοκίνητα έχετε υπόψη σας ότι είναι προπληρωμένο το ειδικό σήμα - διόδιο για την κυκλοφορία στους ελβετικούς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Εάν πάτε με δικό σας αυτοκίνητο πρέπει να αγοράσετε αυτό το σήμα γιατί μπορεί να σας πιάσουν σε έλεγχο. Και από τις δύο πόλεις ακολουθείτε τις πινακίδες προς Schaffhausen. Το τρένο είναι ο άλλος τρόπος για να πάτε. Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι πολύ καλό με συχνά δρομολόγια, καθαρά τρένα και ακρίβεια στις αναχωρήσεις. Το τοπίο από το τρένο είναι πανέμορφο σε σχέση με τους εθνικούς δρόμους και περνάει από χωριά και λίμνες. Τα εισιτήρια που θα βγάλετε να είναι ημερήσια και με ανοιχτή επιστροφή. Δε θα συναντήσετε πρόβλημα στα γκισέ εισιτηρίων γιατί όλοι μιλάνε αγγλικά ή γαλλικά. Επίσης να ξέρετε ότι τα εισιτήρια είναι φθηνότερα τα Σ/Κ και για τους άνω των 65 ετών. Προμηθευτείτε το βιβλιαράκι με τα δρομολόγια από το γκισέ εισιτηρίων και σχεδιάστε το ταξίδι σας, ειδικά αν δεν σας αρέσει να οδηγείτε.
  Χρήμα  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Το επίσημο νόμισμα είναι το Ελβετικό φράγκο.Η αναλογία τότε ήταν περίπου 1ε-1.45ελβ.φρ.Εμείς κάναμε συνάλλαγμα από Ελλάδα.Όταν χρειάστηκε έκανα συνάλλαγμα στη Λουκέρνη,δεν είχε διαφορά η αναλογία με αυτη που είχα κάνει στην Ελλάδα.Συνάλλαγμα έκανα στα SUPER MARKET COOP.Μην το φοβηθείτε επειδή είναι market.Είχε καλές ισοτιμίες.
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Το νόμισμα είναι το ελβετικό φράγκο με αναλογία θεωρητικά 1 ευρώ= 1.5 φράγκα. ΜΗΝ αλλάξετε ευρώ στο αεροδρόμιο μας. Η αναλογία είναι πολύ χαμηλότερη. Προτιμείστε να αλλάξετε χρήματα σε κάποια ελβετική τράπεζα της Ζυρίχης ή της Βασιλείας 1) γιατί θα πάρετε καλύτερη τιμή 1=1.47 περίπου και 2) για να έχετε να λέτε ότι μπήκατε σε μια ελβετική τράπεζα (γιατί για άλλο λόγο, πχ καταθέσεις κλπ. είναι απίθανο να μπείτε σε αυτή τη ζωή σας). Οι τράπεζες είναι ανοιχτές μέχρι το απόγευμα και δε θα δυσκολευτείτε να αλλάξετε χρήματα. ΑΤΜ υπάρχουν παντού, εξάλλου μιλάμε για τη χώρα των τυριών, τραπεζών, ρολογιών και σοκολατών! Γενικά στις συναλλαγές δε δέχονται πολύ εύκολα τα ευρώ κι αν τα δεχτούν τα ρέστα που θα σας δώσουν είναι πάντα σε ελβετικά φράγκα. Πάντως εμείς πληρώσαμε τα εισιτήρια του τρένου σε ευρώ αλλά στην ισοτιμία που ζήτησαν, πχ 42 ευρώ δε δέχτηκαν το κέρμα των 2 ευρώ, οπότε είσαι αναγκασμένος να δώσεις 45 ευρώ και να λάβεις ρέστα σε φράγκα.
  Επικοινωνία  
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Η γλώσσα στη Βόρεια Ελβετία είναι επισήμως τα γερμανικά αλλά κυριαρχεί μια ντόπια διάλεκτος, ένα κράμα ελβετικών και γερμανικών.
  Φυσικά τοπία  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Για να τους θαυμάσεις πρέπει να πας από την νότια πλευρά για να τους έχεις απέναντι σου΄στην όχθη του ποταμού.Εκεί έχει και πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα.η θέα από εκεί είναι φανταστική για τους μεγαλύτερους καταρράκτες τις ευρώπης.Νομίζω οτι η περιγραφή είναι πολυ φτωχή σε σχέση με το θέαμα που αντικρύζεις.Μου έκανε εντύπωση και ένα ρεστοράντ το οποιό βρίσκονταν στον αέρα πάνω από τις όχθες του Ρήνου και από εκεί είχες στο πιάτο τους καταρράκτες.ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Στους Καταρράκτες του Ρήνου φτάνεις χωρίς να μπεις στο χωριό Schaffhausen, ακολουθώντας την ειδική σήμανση που υπάρχει στον εθνικό δρόμο. Υπάρχουν πολλά parking τόσο για πούλμαν όσο και για ΙΧ. Στους χάρτες που υπάρχουν παντού υπό μορφή πινακίδων μπορείτε να δείτε που βρίσκεστε και να διαλέξετε πού θέλετε να πάτε. Έχουν επιλεγεί διάφορα σημεία παρατήρησης των καταρρακτών άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο καλά. Αν περπατήσετε λίγο σε κατηφορικό δρόμο μέσα σε ένα είδος δάσους βρίσκεστε στην όχθη του ποταμού από όπου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα καραβάκι που κάνει βόλτα μέσα στο ποτάμι. Αρχικά σου δίνεται η εντύπωση του επικίνδυνου αλλά δεν είναι καθόλου. Πληρώστε το ακριβό εισιτήριο των 6 φράγκων που κάνει μεγαλύτερη, διπλή και πιο όμορφη διαδρομή. Τα καραβάκια περνάνε κάθε 10 λεπτά και χωράνε πολύ κόσμο μέσα. Η διπλή διαδρομή έχει δύο στάσεις : αρχικά πας πολύ κοντά στον καταρράκτη, βγαίνεις, ανεβαίνεις σε μια ψηλή πλατφόρμα και βλέπεις από ύψος τα νερά να πέφτουν αφρισμένα. Μετά ξαναπαίρνεις το καραβάκι και διασχίζεις ένα τμήμα του ποταμού μέχρι το τουριστικό περίπτερο όπου μπορείς να αγοράσεις αναμνηστικά, να πιείς καφέ ή να φας με θέα τα νερά. Οι φωτογραφίες από τα διάφορα σημεία του ποταμού υστερούν πάρα πολύ σε σχέση με την πραγματικότητα. Είναι αδύνατον να αποδώσουν έστω και λίγο τη μαγεία του τοπίου. Ίσως είναι καλύτερα να κάνετε λήψη με βιντεοκάμερα. Σημειώστε ότι αν ο θόρυβος του νερού κινητοποιήσει την κύστη σας μπορείτε να βρείτε τουαλέτες προς 2 φράγκα (πανάκριβα!!!) αλλά πεντακάθαρες. Μάλιστα εδώ βρήκα το εξής για γέλια : οι γυναίκες έδιναν 2 φράγκα και οι άντρες 1 φράγκο ή 2, εξαρτάται τι ήθελαν να κάνουν!
  Άλλα αξιοθέατα  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Μας έκαναν εντύπωση κάποια σπίτια που βρίσκοταν σε ένα βράχο απέναντι απο τους καταρράκτες,με μεγάλα μπαλκόνια(για Ελβετία που δεν βρίσκεις εύκολα),με κήπο και από έξω ακριβώς στα 5 μέτρα πέρνουσε το τρένο.Είναι περιτό να πώ για την θέα που είχαν τα συγκεκριμένα σπίτια.
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Εάν κάποιος δε θέλει να πάρει τα καραβάκια και να θαυμάσει από κοντά τους καταρράκτες μπορεί να πάει στο τουριστικό περίπτερο περνώντας μέσα από το χωριό Schauffhausen. Με τον τρόπο αυτό βγαίνει από την άλλη μεριά του ποταμού και γλυτώνει τα καραβάκια. Από το περίπτερο μπορεί να περιμένει τους φίλους του πίνοντας καφέ και θαυμάζοντας τα νερά, χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι του μέσα στο αφρισμένο ποτάμι. Αξίζει πάντως, αν φτάσετε μέχρι εδώ, να επισκεφθείτε το χωριό, το οποίο είναι ιδανικό για έναν καφέ και βόλτα στα δρομάκια του. Πανέμορφο ελβετικό χωριό με χαρακτηριστικά αναγεννησιακά σπίτια στην παλιά πόλη και το Ρήνο στη μέση με τις γέφυρες του! Φάτε τα τοπικά σοκολατάκια που λέγονται "γλώσσες γατούλας" και αποτελούν σπεσιαλιτέ.
  Ρομαντισμός  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Νομίζω ότι τέτοια τοπία φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους.Έτσι συνέβη και με εμάς.
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Δεν μπορώ να σας πω ότι οι Καταρράκτες είναι ρομαντικό μέρος. Θες συνέχεια τουαλέτα γιατί ακούς όλα αυτά τα νερά, σε πιάνει δέος μέσα στο αφρισμένο ποτάμι και γενικά το μυαλό σου μόνο σε ρομαντισμό δεν μπορεί να επικεντρωθεί. Το τοπίο είναι ιδανικό για να αισθανθείς μια κουκίδα του Δημιουργού στο Απέραντο Σύμπαν. Αντιθέτως το χωριό του Schaffhausen είναι πολύ όμορφο για μια ρομαντική βόλτα, ειδικά όταν έχεις νοιώσει τη ματαιότητα της ύπαρξης μέσα στα νερά! Μπορεί στα δρομάκια του, τρώγοντας μισό μισό ένα σοκολατάκι "γλώσσας γατούλας" να αναλογιστεί το ταίρι σας πόσο εφήμερα είναι όλα και να σας κάνει την πολυπόθητη εξομολόγηση της αγάπης του!
  Εντός  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Έχει μία πολύ ωραία διαδρομή απέναντι μετά το πάρκινγκ.Είναι λιγάκι ανηφορικά αλλά πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο γιατί η διαδρομή είναι μέσα στα δέντρα και με τον ήχο των καταρρακτών είναι ο ιδανικός συνδιασμός.
  Τι να προσέξετε  
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Να προσέξετε να μην παραπατήσετε πουθενά στην όχθη και πέσετε μέσα στο ποτάμι γιατί δεν ξέρω πού θα σας βρούνε. Πάντως, μιλώντας σοβαρά, δεν είναι επικίνδυνη η βόλτα με τα καραβάκια παρόλο που φτάνουν αρκετά κοντά στους καταρράκτες, μέσα σε σύννεφα νερού. Ούτε βρέχεσαι από τα νερά που πέφτουν.
  Εντυπώσεις  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 06/12/2010
Είναι ένα μέρος σπάνιας φυσικής ομορφιάς.Εάν πάτε για διακοπές στη Ζυρίχη,στη Βασιλεία ή ακόμα και στην Λουκέρνη όπως εμείς,μην σκεφτείτε την απόσταση ούτε το πώς θα πάτε.Θα το μετανοιώσετε.
Προστέθηκε από: taxidiarikopouli, ηλικία 48 στις 07/10/2009
Όμορφο τοπίο, με καλά οργανωμένη πρόσβαση και εύκολη περιήγηση. Πραγματικό αξιοθέατο, δεδομένου ότι είναι οι μεγαλύτεροι καταρράκτες της Ευρώπης.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007