Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Μεσσηνίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 42 στις 04/08/2010
Βρίσκεται στην Πελοπόννησο, πολύ κοντά στην Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Χαραυγή του δήμου Βουφράδος.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Μεσσηνίας
Προστέθηκε από: guest στις 19/08/2011
το πολυλιμνιο δεν βρισκεται στο δρομο για κορωνη, αλλα στον δρομο για πυλο, και αφου περασεις τον ριζομυλο και άλλα χωρια, φτανεις στην καζαρμα οπου εκει στριβεις αριστερα για χαραυγη!!!
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 42 στις 04/08/2010
Για να φτάσει κάποιος ακολουθεί το δρόμο που συνδέει την Καλαμάτα με την Κορώνη. Φτάνοντας στο χωριό Ριζόμυλος ακολουθείτε την πινακίδα που δείχνει προς Χαραυγή. Στη Χαραυγή υπάρχει νέα πινακίδα που σηματοδοτεί το οργανωμένο μονοπάτι που θα σας φέρει μετά από μερικά λεπτά χαλαρού περπατήματος στο Πολυλίμνιο. Από την Καλαμάτα κάποιος θα χρειαστεί 20-25 λεπτά να φτάσει.
  Ελεύθερος χρόνος  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 42 στις 04/08/2010
Αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε την περιοχή, φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας αρκετό ελεύθερο χρόνο. Μην πάτε βιαστικοί γιατί σίγουρα θα το μετανιώσετε. Πολλοί το καλοκαίρι κολυμπούν στα νερά των λιμνών ενώ οι πιο τολμηροί βουτούν από τα γύρω βράχια! Επίσης, άνετα μπορείτε να διοργανώσετε ένα μικρό «πικ νικ» σε κάποιο από τα ξύλινα παγκάκια ή στη σκιά κάποιου δέντρου στις όχθες των λιμνών. Και αν έχετε περισσότερο χρόνο μπορείτε να ακολουθήσετε τη ροή των νερών πηγαίνοντας από λίμνη σε λίμνη, σε μια μοναδική διαδρομή 3 περίπου χιλιομέτρων!
  Φυσικά τοπία  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 42 στις 04/08/2010
Πρόκειται για ένα τοπίο απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς που όπως φανερώνει το όνομά του, αποτελείται από μια σειρά μικρών λιμνών και καταρρακτών που σχηματίζονται στο φαράγγι από τα νερά του Μεσοποτάμου. Συνολικά μπορεί κάποιος να μετρήσει 15 λίμνες, κάθε μια από τις οποίες φέρει το δικό της ιδιαίτερο όνομα. Πολύ γνωστή είναι η Καδούλα που πήρε το όνομά της από το σχήμα καρδιάς με το οποίο μοιάζει. Το όλο τοπίο είναι «πνιγμένο» στη βλάστηση και άνετα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τη διαδρομή που σε πηγαίνει από λίμνη σε λίμνη περνώντας μέσα από μικρά φαράγγια. Τους χειμερινούς μήνες και την Άνοιξη ίσως να συναντήσετε δυσκολίες λόγω των φουσκωμένων νερών που σε πολλά σημεία καλύπτουν τα περάσματα.
  Τι να προσέξετε  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 42 στις 04/08/2010
Ένα τέτοιο μέρος απαιτεί τον αντίστοιχο σεβασμό από τους επισκέπτες του. Κρατήστε τα σκουπίδια μακριά και προσέξτε με τα τσιγάρα το καλοκαίρι. Μην περιμένετε από κάποιον άλλο να μαζέψει τα σκουπίδια που εσείς δεν φροντίσατε να μαζέψετε. Η φύση μας δίνει απλόχερα τις ομορφιές της, ας την προστατεύσουμε!!! Αν αποφασίσετε να κολυμπήσετε και πολύ περισσότερο να κάνετε βουτιές από τα βράχια, χρειάζεται προσοχή στο σημείο που θα βουτήξετε. Ελέγξτε καλού-κακού πρώτα το βάθος πριν το επιχειρήσετε!
  Εντυπώσεις  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 42 στις 04/08/2010
Ένα πραγματικά μοναδικό και ελάχιστα γνωστό μέρος, από εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις ότι η Ελλάδα έχει αστείρευτες κρυμμένες μορφιές. Η περιοχή άρχισε να γίνεται γνωστή τα τελευταία χρονιά και ευτυχώς μέχρι σήμερα διατηρεί στο ακέραιο το παρθένο του τοπίου. Οι ανθρώπινές παρεμβάσεις είναι ελάχιστες όπως ξύλινα γεφυράκια και παγκάκια και δένουν απόλυτα με το χώρο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007