Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΣΙΕΝΑ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ιταλία
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Εμείς πήγαμε τέλη Σεπτεβρίου και ο καιρός που συναντήσαμε ήταν πάρα πολύ καλός.Θεωρώ ότι ο Σεπτέβρης είναι πολύ καλός μήνας για επίσκεψη όπως και η Ανοίξη πρός το τέλος Απριλίου,αρχές Μαίου.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Η καλύτερη εποχή για να πάτε στην Σιένα είναι η άνοιξη, καθώς και οι μήνες Ιούνιος και αρχές Ιουλίου. Αυτή την εποχή όλα είναι ανθισμένα και καταπράσινα και η θερμοκρασία είναι ιδανική για να κάνετε βόλτες τόσο στην πόλη, όσο και στην ύπαιθρο. Τον Αύγουστο είναι επίσης καλή εποχή, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για υψηλές θερμοκρασίες. Γενικά οι βροχοπτώσεις είναι λίγες στην Σιένα, αλλά καλού κακού το φθινόπωρο και ειδικά τον Νοέμβριο να έχετε μαζί σας ομπρέλλα.
  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία με 60.000 περίπου κατοίκους.Βρίσκεται πολύ κοντά σε σημαντικές πόλεις και αξιοθέατα όπως η Φλωρεντία(70χλμ),Περούτζια(100χλμ),Πίζα(160χλμ)και βέβαια την πρωτεύουσα Ρώμη λίγο νότια και πιό μακριά(250χλμ).
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Η Σιένα βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, στην περιοχή της Τοσκάνης. Είναι κτισμένη σε κομβικό σημείο της χώρας και απέχει ελάχιστα από πολλές μεγάλες ιταλικές πόλεις, όπως η Περούτζια, η Φλωρεντία, η Μπολόνια και φυσικά η πρωτεύουσα Ρώμη. Το έδαφος της ευρύτερης περιοχής της Σιένα είναι λοφώδες, με μικρές πεδιάδες, στο οποίο παράγεται το πασίγνωστο παγκοσμίως κρασί της Τοσκάνης. Η ύπαιθρος άλλωστε της Τοσκάνης είναι ευρέως φωτογραφημένη και διαφημισμένη. Ποιος δεν έχει δει καρποστάλ της Τοσκάνης με μικρούς λόφους με λουλούδια, αμπέλια, ελιές και μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς;
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Η Σιένα δεν έχει αεροδρόμιο.Όσοι θέλουνε να πάνε πρέπει να πάνε αεροπορικώς στη Ρώμη και από εκεί με τρένο μέχρι την Σιένα ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο.Η άλλη λύση είναι από το Μιλάνο όπως κάναμε εμείς με την easy jet με 150,00ε 2άτομα πάνε έλα και στην συνέχεια νοικιάσαμε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο για 7μέρες με 155,00ε.Η απόσταση από το Μιλάνο είναι περίπου 350χλμ.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Η Σιένα δεν διαθέτει αεροδρόμιο και επομένως ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην περιοχή είναι με αυτοκίνητο. Από την Ρώμη η απόσταση είναι περίπου 250 χλμ και θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες. Ξεκινώντας από το κέντρο της Ρώμης θα πάρετε τον αυτοκινητόδρομο Α1 προς Φλωρεντία και θα βγείτε στην έξοδο Valdichiana-Bettolle-Sinalunga. Μετά θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες για Σιένα στους κυκλικούς κόμβους που θα βρείτε μπροστά σας και θα σας οδηγήσουν στον βοηθητικό αυτοκινητόδρομο και κατόπιν στον Ε78 για Σιένα. Ο δρόμος είναι πανεύκολος και υπάρχουν παντού ταμπέλες. Από Φλωρεντία τα πράγματα είναι ευκολότερα καθώς η απόσταση από το κέντρο της Φλωρεντίας μέχρι την Σιένα είναι περίπου 75 χλμ και θα κάνετε κάπου 1,5 ώρα για να φτάσετε, αρκεί να ακολουθήσετε από την Φλωρεντία τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί απευθείας στην Σιένα.
  Μετακινήσεις  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Στη Σιένα δεν θα χρειαστείτε καθόλου μέσο μεταφοράς.Έτσι και αλλιώς στο ιστορικό κέντρο δεν μπαίνουν αυτοκίνητα.Όσοι πάτε με αυτοκίνητο σας προτείνουμε για πάρκινγκ το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Σιένας.Είναι ασφαλές ανοιχτό πάρκινγκ,σε νορμάλ τιμή και πολύ κοντά με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο (5 λεπτά).Θα δείτε και το γήπεδο το οποίο η τοποθεσία που βρίσκεται και η κατασκευή του είναι πανέμορφη.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Μέσα στην Σιένα δεν θα χρειαστείτε κάποιο μεταφορικό μέσο. Το παραδοσιακό κέντρο της πόλης είναι πυκνοδομημένο και επομένως όλα τα αξιοθέατα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους. Επίσης επειδή υπάρχουν αρκετά σκαλιά και κλίσεις στους δρόμους, το ποδήλατο δεν νομίζω ότι είναι μια καλη επιλογή. Πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι στην Σιένα θα περπατήσετε, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε. Σας συμβουλεύω όμως να αφήσετε την πόλη, έστω για μια μέρα και να γνωρίσετε την ύπαιθρο της περιοχής της Τοσκάνης. Είναι μαγευτική!!!
  Χρήμα  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Ευρωπαική Ένωση βέβαια η Ιταλία οπότε όλες οι συναλλαγές σας γίνονται με ευρώ.Κανένα πρόβλημα δεν θα έχετε ούτε με την χρήση πιστωτικών καρτών.
  Ιστορία  
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Η Σιένα σύμφωνα με τον θρύλο ιδρύθηκε από τον Senius, τον γιό του Ρέμου (Ο Ρέμος και ο Ρωμήλος ίδρυσαν σύμφωνα με τον μύθο την Ρώμη) και από αυτόν πήρε και το όνομά της. Στην ρωμαική αυτοκρατορία η πόλη δεν είχε ιδιαίτερη ανάπτυξη καθώς δεν βρισκόταν κοντά στους κεντρικούς ρωμαικούς δρόμους που ένωναν την αυτοκρατορία. Μόνο όταν καταλήφτηκε από τους Λομβαρδούς και κατασκευάστηκαν νέοι δρόμοι που ένωναν την Λομβαρδία με την Ρώμη, μπόρεσε η Σιένα να εκμεταλλευτεί το εμπόριο και την κίνηση των πιστών προς την Ρώμη. Η πόλη παραδόθηκε το 774 μ.Χ. στους Φράγκους και ξεκίνηση η εποχή της φεουδοκρατίας. Τον 12ο αιώνα η πόλη ευημέρηση ως πόλη-κράτος καθώς διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στο εμπόριο μαλλιών και στον δανεισμό χρημάτων, ενώ τον 13ο αιώνα κατασκευάστηκαν το Duomo και η πλατεία Piazza del Campo.Ακολούθησαν αρκετοί πόλεμοι με την Φλωρεντία και άλλες γειτονικές πόλεις με αποτέλεσμα η επίδραση της πόλης να εξασθενίσει σταδιακά. Τον 19ο αιώνα η περιοχή ενωποιήθηκε στο βασίλειο της Ιταλίας.
  Φαγητό  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Γύρω από την Πιάτσα Ντελ Κάμπο έχει πάρα πολλά εστιατόρια και σε νορμάλ από ότι είδαμε τιμές.Πάντως αν θέλετε προτιμήστε να μαγαζιά που βρίσκονται στα στενά σοκάκια της που είναι πιό γραφικά και λίγο πιό φτηνά.Να δοκιμάστετε οπωσδήποτε παραδοσιακό κρασί της περοχής για το οποίο φημίζεται.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Σίγουρα θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια στην Σιένα, αν και σας συμβουλεύω να αφήσετε αυτά που βρίσκονται στην Piazza del Campo και να κατευθυνθείτε προς τα σοκάκια για αναζήτηση καλού φαγητού. Πολύ καλό εστιατόριο είναι το Al Marsili, που βρίσκεται ανάμεσα στο Duomo και την Piazza del Campo, στην οδό Via del Castoro. Σερβίρει παραδοσιακά πιάτα Τοσκάνης, όπως την μπριζόλα bistecca alla fiorentina (εξαιρετική) και τις σούπες ribollita και pappa al pomodoro (δεν τις δοκιμάσαμε γιατί είχε αρκετή ζέστη και δεν μας τραβούσε η σούπα).
  Παιδιά  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Πραγματικά το κέντρο της είναι ότι ακριβώς πρέπει για μικρά παιδιά.Δεν μπαίνουν αυτοκίνητα για να υπάρχει κίνδυνος και στην Πιάτσα ντέλ Κάμπο μπορούν να τρέξουν ανέμελα στην μεγάλη πλατεία.
  Πολιτισμός  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Η σημαντικότερη γιορτή της Σιένας και από της πιό διάσημες της Ιταλίας είναι το Πάλιο(μεγάλο μαντήλι).Είναι ιπποδρομίες με άλογα χωρίς σέλα και διαρκούν μόνο 90 δευτερόλεπτα γύρω από την Πιάτσα ντελ Κάμπο.Ο νικητής κερδίζει ένα Πάλιο δηλαδή ένα μεγάλο μαντήλι.Η γιορτή γίνεται 2 φορές το χρόνο στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Η πόλη της Σιένα είναι γνωστή στην Ιταλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη για το φεστιβάλ "Il Palio". Το Πάλιο γίνεται δύο φορές κάθε χρόνο, στις 2 Ιουλίου και 16 Αυγούστου και είναι παραδοσιακός αγώνας ιπποδρομιών. Γίνεται στην κεντρική πλατεία Piazza del Campo, η είσοδος είναι ελεύθερη και πραγματικά η Σιένα βουλιάζει από τον κόσμο που συρέει για τους αγώνες. Είναι ένα θέαμα που αξίζει να δείτε, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για υψηλές τιμές στα ξενοδοχεία εκείνες τις περιόδους. Οι δρόμοι και οι εξωτερικές λάμπες στολίζονται με σημαίες και λάβαρα και γενικά στην πόλη επικρατεί ένα μεσαιωνικό κλίμα. Οι ιπποδρομίες διεξάγονται από τις δεκαεπτά Contrade (δηλαδή από τις δεκαεπτά συνοικίες της πόλης που είχαν δημιουργηθεί στον μεσαίωνα για την άμυνα της πόλης) και το τρόπαιο είναι ένα χρωματισμένο λάβαρο (το Palio), το οποίο απεικονίζει την Παρθένο Μαρία. Κάθε χρόνο φτιάχνεται και ένα διαφορετικό Palio, από το 1650 μ.Χ. όπου και γίνονται οι αγώνες. Στο μουσείο Contrade μπορείτε να δείτε τα λάβαρα παλαιών αγώνων.
  Ψώνια  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Να αγοράσετε σίγουρα κόκκινο τοπικό κρασί.Το κρασί της Τοσκάνης είναι από τα καλύτερα κρασιά.Επίσης μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρ της περιοχής όπως σπαθιά και πανοπλίες που είναι τα must της Σιένας.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Στην Σιένα και φυσικά σε όλη την Τοσκάνη θα ψωνίσετε απαραίτητα τοπικό κρασί. Το κόκκινο κρασί της Τοσκάνης είναι γευστικότατο και ωριμάζει στα υπόγεια των τοπικών οινοποιίων μέσα σε δρύινα βαρέλια. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μικρα βαζάκια με τοπικό ελαιόλαδο ή καλλυντικά από λάδι ελιάς. Προσωπικά πιστεύω πως τα καλύτερα σουβενίρ της περιοχής είναι τα μεσαιωνικά αντίγραφα. Σπαθιά, πανοπλίες και λάβαρα σίγουρα θα διακοσμήσουν υπέροχα το σπίτι σας. Αν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις τότε μπορείτε να αγοράσετε λίγο τοπικό τυρί Pecorino.
  Εκκλησίες και Μονές  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Το DUOMO της Σιένας είναι από τους πιό σημαντικούς της Ιταλίας.Λέγεται ότι αν είχε ολοκληρωθεί το κλίτος της θα ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου.Τα αξιοθέατα της είναι η επιβλητική είσοδος,η κολυμπήθρα που βρίσκεται στο βαπτιστήριο,η βιβλιοθήκη του Πάπα Πίου του ΄Β,το μουσείο του καθεδρικού του ναού και το κωδωνοστάσιο.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Ο καθεδρικός ναός της πόλης (Duomo) είναι επίσης καταπληκτικός και φαίνεται και αυτός από παντού. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1215 και 1263 μ.Χ. και είναι διακοσμημένος εξωτερικά και εσωτερικά με μάρμαρα τριών χρωμάτων. Στο εσωτερικό υπάρχει λευκό και πρασινο-μαύρο μάρμαρο, ενώ στις εξωτερικές προσόψεις υπάρχει και κόκκινο μάρμαρο. Γύρω από τον ναό έχει διαμορφωθεί μια μικρή πλατεία, η οποία επικοινωνεί με την κεντρική πλατεία Piazza del Campo με πεζοδρόμους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ανατολικό κλίτος της εκκλησίας το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και φαίνονται μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι αυτού. Στο εσωτερικό του ναού ξεχωρίζουν ο άμβωνας, το ψηφιδωτό δάπεδο και τα όμορφα βιτρό.
  Μουσεία  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Το μοναδικό μουσείο είναι του καθεδρικού του ναού.
  Πινακοθήκες  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Υπάρχει η εθνική πινακοθήκη και φιλοξενεί συλλογή πινάκων της σχολής της Σιένας.
  Άλλα αξιοθέατα  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Το πιό γνωστό αξιοθέατο της είναι η Πιάτσα ντελ Κάμπο η διάσημη πλατεία με την κατηφορική κλίση της και τα κόκκινα τούβλα που έχει το δάπεδο της.Άλλα αξιοθέατα της πλατείας είναι το Παλάτσο Πούμπλικο(δημαρχείο) και το 100μέτρα ύψος κωδωνοστάσιο της που το ανέβαινεις με τα πόδια(αφού πληρώσεις) και η κρήνη Φόντε Γκάια που το νερό της προέρχεται από ένα υδραγωγείο 500 περίπου ετών.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Το πιο γνωστό μνημείο της Σιένα είναι η κεντρική πλατεία της, η Piazza del Campo. Πρόκειται για μια μεσαιωνική πλατεία σε σχήμα κοχυλιού, η οποία δεν είναι επίπεδη, αλλά έχει έντονη κατηφορική κλίση προς την πλευρά του δημαρχείου. Η πλατεία είναι περιτριγυρισμένη από παλαιά ανακαινισμένα κτίρια, τα οποία έχουν πλέον όλα στο ισόγειο καφετέριες, εστιατόρια και άλλα καταστήματα. Στην μία πλευρά της πλατείας βρίσκεται και το δημαρχείο της πόλης, το Palazzo Pubblico, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1297 μ.Χ. Το 1344 μ.Χ. προστέθηκε σε αυτό και ένας πύργος, ο Torre del Mangia, ο οποίος έχει ύψος 102μ. και φαίνεται από παντού. Στην άλλη πλευρά της πλατείας βρίσκεται ένα συντριβάνι. Σίγουρα θα περάσετε πολλές ώρες στην πλατεία.
  Ρομαντισμός  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Η βραδυνή βόλτα στα σοκάκια της πραγματικά σε πηγαίνουν σε εποχές με βασιλιάδες,ιππότες και άλογα στολισμένα.Νομίζεις οτί ξαφνικά κάτι από τα παραπάνω θα ξεπροβάλει μπροστά σας από το επόμενο δρομάκι.
  Εκτός  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Μπορείτε να πάτε αυθυμερόν και μία βόλτα μέχρι τα αξιοθέατα της Πίζας που απέχει 160χλμ.Επίσης μπορείτε να πεταχτείτε και μέχρι το γραφικό Σαν Τζιμινιάνο με τους 13 πύργους του και την πανέμορφη Πιάτσα ντελ Τσιτσέρνα.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην Σιένα με μία βόλτα στην ύπαιθρο της Τοσκάνης. Δείτε οπωσδήποτε τον παραδοσιακό οικισμό Monteriggioni, καθώς απέχει από την Σιένα μόνο 15 χλμ. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό στην κορυφή ενός λόφου, ο οποίος περιβάλεται περιμετρικά από ψηλά μεσαιωνικά τοίχοι. Στο κέντρο του οικισμού υπάρχει μια μικρή πλατεία με πηγάδι, εκκλησία και καταστήματα με σουβενίρ. Υπάρχουν ακόμα εστιατόρια και μερικά ξενοδοχεία. Η ατμόσφαιρα του οικισμου είναι υπέροχη. Πολύ κοντά βρίσκεται επίσης και ο οικισμός San Gimignano, ο οποίος είναι πασίγνωστος για τα σπίτια με τους ψηλούς πύργους του. Όλοι οι πύργοι είναι ανακαινισμένοι και η βόλτα στα στενά δρομάκια του οικισμού θα σας μείνει αξέχαστη.
  Τι να προσέξετε  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Πολύ ασφαλής πόλη δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην παραμονή σας.
  Εντυπώσεις  
Προστέθηκε από: ΚΕΛΕΣΟΣ, ηλικία 43 στις 03/03/2011
Πανέμορφη πόλη τελείως διαφορετική από τις πόλεις που συναντάμε συνήθως.Πόλη την οποία δεν την έχει πιάσει ο χρόνος έχοντας μείνει στα μεσαιωνικά χρόνια.Νομίζω ότι 2 ημέρες είναι αρκετές για να την απολαύσεις.
Προστέθηκε από: christossaroglou, ηλικία 39 στις 23/11/2010
Άριστες! Η Σιένα είναι πραγματικά μια πανέμορφη πόλη. Τα μεσαιωνικά στοιχεία της σε γυρνούν πίσω στο χρόνο και σε ταξιδεύουν. Σίγουρα θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή στην πόλη και αυτή την φορά θα βρούμε ένα ξενοδοχείο στην ύπαιθρο της περιοχής για να ζήσουμε από κοντά και την φύση της Τοσκάνης. Γενικά πιστεύω πως αν βρεθείτε στην Φλωρεντία πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον μια ημέρα στην Σιένα και τους μικρούς οικισμούς Monteriggioni και San Giminiano.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007