Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΠΑΤΡΑ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αχαΐας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Η Πάτρα γενικα έχει ηπιο κλίμα,συγκεκρίμενα το χειμώνα η θερμοκρασία κυμαίνεται γυρω στους 10oC και το καλοκαίρι γύρω στους 33oC.Όμως έχει αρκετή υγρασία και και πολλές βροχές.Κάποιες φορές αν ξεκινήσει η βροχή ξεχνάει να σταματήσει!
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το Καρναβάλι της Πάτρας εκτελείται κάθε χρόνο της περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Ο καιρός την περίοδο αυτή στη δυτική Ελλάδα είναι πολύ περίεργος. Μπορεί να πετύχετε ζέστη, βροχή ή τσουχτερό κρύο, δηλαδή οτιδήποτε. Προσωπικά θυμάμαι χρονιά όπου έβρεχε ασταμάτητα, άλλη χρονιά που το κρύο ήταν έντονο και σε διαπερνούσε και χρονιά που κυκλοφορούσες με το κοντομάνικο στην παρέλαση! Για αυτό πριν ξεκινήσετε, δείτε οπωσδήποτε την πρόγνωση για τον καιρό ώστε να πάτε προετοιμασμένοι.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 2 αξιολογήσεις
Το κλίμα της Πάτρας έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι πόλεις στην Δυτική Ελλάδα. Σχετικά ήπιους χειμώνες με τη θερμοκασία σπάνια να είναι χαμηλότερη από 10 βαθμούς και αρκετή ζέστη το καλοκαίρι (χωρίς πολλούς καύσωνες αφού είναι παραλιακή πόλη). Επίσης βρέχει αρκετά συχνά και έχει μεγάλη υγρασία.
  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Η Πάτρα βρίσκεται στη δυτική Ελλάδα,συγκεκριμένα 216χμ δυτικά της Αθήνας.Ανήκει στο Ν.Αχαϊας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλης της Ελλάδας.
Προστέθηκε από: nick, ηλικία 39 στις 14/10/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Πάτρα βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Πάτρα βρίσκεται στη δυτική Πελοπόνησσο, και απέχει 215χμ από την Αθήνα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με πληθυσμό γύρω στις 250000. Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους "Παναχαϊκό". Το λιμάνι της Πάτρας συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία και αποτελεί το δυτικό πέρασμα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Τέλος ο νομός συνορεύει ανατολικά με το νομό Κορινθίας, νότια με το νομό Αρκαδίας, νοτιοδυτικά με το νομό Ηλείας και βόρεια βρέχεται από τον Πατραϊκό και από τον Κορινθιακό κόλπο.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Αχαΐας
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Μπορείς να φτάσεις οδικώς με το δικό σου μεταφορικό μέσο μεσω των αντίστοιχων εθνικών οδών.Επισης το ΚΤΕΛ Ν.Αχαϊας έχει δρομολόγια για πολλές πόλεις:Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Λάρισα,Λαμία,Πύργο,Καλαμάτα,Τρίπολη,'Αρτα,Ιωάννινα,Ζάκυνθο.Για περισσότερες πληροφορίες:2610 623-886-8.Επίσης και ο ΟΣΕ εκτελεί κάποια δρομολόγια.Ωστόσο τους τελευταίους μηνες έχουν γινει κάποιες περικοπές στα δρομολογια.Για περισσότερες πληροφορίες:2610 639108-9.Επιπλέον υπάρχει και ακτοπλοϊκη σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου:Ζακύνθο,Κεφαλλονιά,Ιθάκη και με την Κέρκυρα μέσω της γραμμής της Ιταλίας.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το σαββατοκύριακο της αποκριάς, τα ΚΤΕΛ Αχαΐας έχουν πολλά έκτατα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σχεδόν ανά μισή ώρα φεύγει και ένα λεωφορείο από τα ΚΤΕΛ Κηφισού για Πάτρα. Η επιστροφή ξεκινάει νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και συνεχίζεται την Καθαρά Δευτέρα με αποκορύφωμα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα βρείτε εισιτήριο ή αν θα πρέπει να κάνετε κάποια κράτηση προηγουμένως. Στην χειρότερη περίπτωση να μη βρείτε στο δρομολόγιο που φεύγει αλλά σε κάποιο από τα αμέσως επόμενα, τα οποία θα έχουν διαφορά μεταξύ τους το πολύ μισή ώρα!
Προστέθηκε από: nick, ηλικία 39 στις 14/10/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Από την Αθήνα μέσω της πολύπαθης και πολύ επικίνδυνης στο κομμάτι Κόρινθος-Πάτρα, εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών. Η απόσταση είναι περίπου 220χλμ και θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο ασφαλούς οδήγησης.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Από Αθήνα υπάρχουν συχνά (καθε μισή ώρα σχεδόν) δρομολόγια για Πάτρα με λεωφορείο. (από το κτελ στον Κηφισσό). Επίσης λεοφωρείο για Πάτρα υπάρχει σίγουρα από Βόλο,Λάρισα,Θεσσαλονίκη,Καλαμάτα και Τρίπολη. Μπορείτε να επισκεφτείτε την Πάτρα και με τρένο , αλλά έχετε υπόψιν σας ότι το ταξίδι διαρκεί αρκετά παραπάνω σε σχέση με το λεοφωρείο.
  Μετακινήσεις  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας έχει 11 γραμμές.Οι τιμές των εισιτηρίων είναι τσιμπημένες.Το ολόκληρο εισιτήριο εχει 0.90Ε για κοντινές διαδρομές και για πιο μακρινές 1.30Ε.Το φοιτητικό 0.70Ε και 1.00Ε αντίστοιχα.Για περισσότερες πληροφορίες:2610453930.Επισης πιατσες με ταξι υπαρχουν σε πολλα σημεια.Τηλεφωνο ραδιοταξι ειναι:18300.Οι υπεραστικές συγκοινωνίες ειναι αρκετά καλές,οπως έχω αναφέρει στην παραπάνω ενότητα. Το κεντρο της Πάτρας ειδικά τις ώρες αιχμής εχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και φυσικά προβλημα με τις θέσεις παρκινγκ.Προσοχή γιατί ο δήμος εχει πολλά παρκομέτρα στο κεντρο και η δημοτική αστυνομια κάνει συχνά την εμφανισή της και βάζει προστιμα.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού η κίνηση στην πόλη είναι κάτι παραπάνω από αυξημένη. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα θυμίζει μποτιλιάρισμα στην Αθήνα! Πολλοί είναι αυτοί που έρχονται με τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα οι δρόμοι να ασφυκτιούν. Την κατάσταση χειροτερεύουν οι καρναβαλιστές που ξεχύνονται στους δρόμους με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να δυσχεραίνεται. Το κέντρο της πόλης από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και από νωρίς το πρωί της Κυριακής είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα. Τα πολλά αυτοκίνητα δημιουργούν ένα επιπλέον πρόβλημα, αυτό του παρκαρίσματος. Όσοι βρεθείτε στην Πάτρα αυτές τις ημέρες θα δείτε τους δρόμους της πόλης να έχουν μετατραπεί σε ένα ατελείωτο παρκινγκ. Η πόλη έχει τις καθημερινές σοβαρό πρόβλημα στο παρκάρισμα, οπότε φαντάζεστε τι γίνεται στο Καρναβάλι! Στους δρόμους γύρω από το κέντρο δεν βρίσκεις ούτε παράνομα να παρκάρεις! Αν πάτε με το αυτοκίνητο σας θα σας συμβούλευα να ψάξετε να παρκάρετε νωρίς και εκτός κέντρου για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και πιο εύκολα θα βρείτε να παρκάρετε και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να παρκάρετε σε κάποιον από δρόμους του κέντρου, αφού μετά το πέρας της παρέλασης όλοι ξεχύνονται στους δρόμους χορεύοντας και πίνοντας…Έχετε υπόψη σας ότι η Πάτρα δεν είναι κάποια μεγάλη πόλη που να μη μπορείς να την περπατήσεις. Υπάρχει βέβαια και η λύση του ταξί αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Τις ώρες που όλοι κατεβαίνουν στο κέντρο για την παρέλαση ή μετά το τέλος της, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο, να βρείτε ταξί. Αλλά και να βρείτε θα κινείστε τόσο αργά που θα πείτε καλύτερα με τα πόδια! Μετά όμως το πέρας της παρέλασης και όσο η ώρα περνάει και ο κόσμος μοιράζεται στα μαγαζιά της πόλης για να συνεχίσει τη διασκέδαση, η κίνηση στους δρόμους γίνεται πιο άνετη. Μια κεντρική πιάτσα ταξί είναι στην Πλατεία Όλγας. Συνέχεια περνάνε ταξί από το σημείο αυτό.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Στην πόλη της Πάτρας μπορείς εύκολα να μετακινειθείς άνετα με τα αστικά λεωφορεία όπου τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά. Η τιμή του ολόκληρου εισιτηρίου είναι 0,80 ευρώ. Για φοιτητές και μαθητές υπάρχει μειωμένο εισιτήριο. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά , σπάνια θα περιμένετε στη στάση του λεοφωρείο παραπάνω από 20 λεπτά. Αν έρθεις με αυτοκίνητο στην Πάτρα , σου προτείνω να αποφύγεις να το χρησιμοποιήσεις τις ώρες αιχμής (όταν είναι άνοιχτα τα μαγαζιά). Το κέντρο της πόλης έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και οι θέσεις παρκαρίσματος είναι δυσεύρετες. Για το λόγο αυτό ο δήμος της Πάτρας έχει βάλει παρκόμετρο (από Δευτέρα εώς Σάββατο μέχρι το μεσημέρι , Τρίτη Πεμπτη και Παρασκευή απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 9) στο κέντρο της πόλης χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα. Τέλος αν χρειαστείτε ραδιοταξί καλέστε στα 13800 και 2610346700
  Χρήμα  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Υπάρχουν πολλά καταστήματα τραπεζών και σε πολλά σημεια συναντάς ΑΤΜ.Αρα όποτε και να ξεμείνεις απο χρήματα,κάπου 8α υπαρχει ενα ΑΤΜ.Γενικα η ζωή στην Πάτρα δεν ειναι απαραίτητα ακριβή.Υπαρχουν και οικονομικές επιλογές.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Φροντίστε να έχετε μετρητά πάνω σας και μην επαναπαύεστε στα ΑΤΜ. Ο λόγος είναι ότι λόγω των πολλών επισκεπτών, πολλά ΑΤΜ στην πόλη, ιδίως αυτά που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, ξεμένουν από χρήματα. Αυτό συνήθως γίνεται την Κυριακή το βράδυ και με την Καθαρά Δευτέρα αργία, η επανατροφοδότησή τους με χρήματα δεν γίνεται νωρίτερα από την Τρίτη…Αυτό τώρα που οι περισσότεροι έχουν ακούσει είναι ότι την περίοδο του Καρναβαλιού οι τιμές ανεβαίνουν. Εν μέρει αυτό είναι αλήθεια αλλά μην φανταστείτε κάτι το υπερβολικό. Η οικονομική κρίση τους έχει κάνει όλους να είναι πιο λογικοί στο τι ζητάνε. Μια μπύρα στα 4-6 ευρώ δεν νομίζω ότι είναι ακριβή για το σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού.
  Υγεία  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Η Πάτρα εχει το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Πατρών που είναι στο Ρίο,το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα,το οποίο όμως είχε υποστεί μεγάλες ζημιές σε μεγάλο μερος του απο το σεισμό τον Ιούνιο του 2008 και κάποιες πτερυγες δεν λειτουργούν ακόμα,οπότε τα αναλογα περιστατικά τα εξυπηρετει το νοσοκομείο του Ρίου,με αποτέλεσμα να επικρατεί μεγάλος συνωστισμός σε αυτό.Επίσης υπάρχουν και το Nοσοκομείο Παίδων και το Nοσοκομείο Nοσημάτων Θώρακος.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Πάτρα έχει δυο μεγάλα νοσοκομεία, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ριο και τον Αγιο Ανδρέα. Και τα δυο νοσοκομεία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ειδικά το πανεπιστημιακό στο Ριο μπορεί άνετα να συγκριθεί με τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Όλα τα έκτακτα περιστατικά στην Πελοπόννησο προωθούνται στο νοσοκομείο του Ρίου.
  Επικοινωνία  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εχουν κάλυψη σε όλη την πόλη.Επίσης και οι γραμμές για ιντερνετ έχουν πλέον αναβαθμιστεί και πέρα από τον ΟΤΕ,πλέον και οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν εγκαταστήσει ιδιόκτητα δίκτυα στην πόλη.
  Ενημέρωση  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Η πόλη διαθέτει Info Center,στην οδό Όθονως Αμαλίας 6.Εκεί ο επισκέπτης και όχι μόνο μπορει να μαθει πληροφορίες για την πόλη.Από εκει μπορεί να νοικιάσει και ποδήλατο και να κανει μια βόλτα στην πόλη.Προσοχή βέβαια γιατί τους ποδηλατες δεν τους υπολογίζουν και πολύ οι οδηγοί των αυτοκινήτων,παρόλο που υπαρχουν χαραγμένοι ποδηλατορομοι στον κεντρικο δρομο,οι οδηγοι πατούν πανω.
  Ιστορία  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Δεν γνωρίζω και πολλά για την ιστορία της πόλης.Αυτο που έχω ακούσει ειναι για τη νεοτερη ιστορία της,ότι είχε πολυ καλή οικονομία,εξαιτίας του εμπορικού λιμανιού της.Ακόμα στην Πάτρα νομίζω είχε φτιαχτεί το πρώτο τραμ της Ελλάδος.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Αχαΐα πρωτοκατοικήθηκε την Παλαιολιθική Εποχή, όπως έδειξαν οι ανασκαφές στο ΒΔ τμήμα της περιοχής κοντά στον Άραξο. Πρώτοι κάτοικοί της θεωρούνται οι , Ίωνες. Κατοικημένη ήταν και στα Μυκηναϊκά Χρόνια, στο τέλος των οποίων, με την εισβολή των Δωριέων (1100 π.Χ.), Αχαιοί από διάφορες περιοχές της Αργολίδας εγκαταστάθηκαν εδώ και ίδρυσαν δώδεκα σημαντικές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν το Αίγιο και η Πάτρα. Η περιοχή ονομάστηκε Αχαΐα, ενώ οι παλαιότεροι κάτοικοί της μετανάστευσαν στην Αττική και από κει στις ακτές της Μικράς Ασίας, η οποία από αυτούς ονομάστηκε Ιωνία. Παρ' όλο που οι Αχαιοί πήραν μέρος στην ίδρυση αποικιών στην Κάτω Ιταλία (700 π.Χ.) δεν συμμετείχαν στις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις και τα πολιτικά γεγονότα του 5ου π.Χ. αι. Το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της περιοχής αποτελεί η ίδρυση της Αχαϊκής Συμπολιτείας το 280 π.Χ., η αναδιοργάνωση δηλαδή της ομοσπονδίας των αχαϊκών πόλεων με αφορμή την εγκατάσταση σ’ αυτές μακεδονικών φρουρών. Εσωτερικές διαφορές, καθώς και η μεροληπτική στάση της Ρώμης υπέρ της Σπάρτης, είχαν αποτέλεσμα να διαλυθεί η Συμπολιτεία και η Αχαΐα, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, να υποταχθεί στους Ρωμαίους (146 π.Χ.). Από τα σημαντικότερα γεγονότα των ύστερων Ρωμαϊκών Χρόνων αποτελεί η διάδοση του χριστιανισμού στην περιοχή και το μαρτύριο του Απόστολου Ανδρέα (68 μ.Χ.) στην Πάτρα, όπου και δίδαξε. Τη Βυζαντινή Εποχή η Αχαΐα ήταν πλούσια και εύφορη, γι' αυτό δέχτηκε επανειλημμένες βαρβαρικές επιδρομές (Σλάβων Αράβων κ.ά.). Το 1205 περιήλθε στους Φράγκους και χωρίστηκε σε βαρονίες, που ανήκαν στο Πριγκιπάτο της Αχαΐας ή του Μορέως. Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης κατακτήθηκε από τους Τούρκους (1460), οι οποίοι παρέμειναν (εκτός από μικρά διαστήματα που την περιοχή κατείχαν οι Βενετοί) μέχρι την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, στην οποία η Αχαΐα πρωτοστάτησε. Στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, κοντά στα Καλάβρυτα, υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης, ενώ το κάστρο της Πάτρας ήταν από τα πρώτα που πολιόρκησαν οι επαναστατημένοι Έλληνες. Η Πάτρα απελευθερώθηκε το 1828 από το γαλλικό απελευθερωτικό στράτευμα με επικεφαλής το στρατηγό Μεζόν και έκτοτε η περιοχή ακολούθησε τις τύχες της υπόλοιπης Ελλάδας. Μεγάλες καταστροφές γνώρισε και στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 43 στις 25/08/2012
Μείναμε στο Porto Rio το οποίο βρίσκεται έξω από το Ρίο στην παλιό δρόμο που συνδέει το Ρίο με την Πάτρα. Θεωρείτε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία των Πατρών και κατά την γνώμη μου όχι άδικα. Το δωμάτιο ήταν αρκετά άνετο, ανακαινισμένο ( αν και φαίνεται ότι το ξενοδοχείο είναι λίγο παλιό ), με τηλεόραση LCD, μικρό ψυγείο και air – condition (το οποίο όμως είχε το μειονέκτημα ότι δεν μπορούσες να το ρυθμίσεις σε θερμοκρασία με αποτέλεσμα να κάνει αρκετό κρύο). Το ξενοδοχείο έχει δικιά του παραλία στην οποία έρχονται και επισκέπτες από την Πάτρα αν και η θάλασσα στο σημείο αυτό δεν είναι και πολύ καθαρή. Έχει ακόμα μια μεγάλη πισίνα, μια μικρή πισίνα για παιδιά, μια αξιόλογη παιδική χαρά. και μεγάλο χώρο για πάρκινγκ. Με ξένισε μόνο ότι στο καφέ δίπλα πισίνα ο καφές κόστιζε 3.5 ευρώ ακόμα και για τους πελάτες του ξενοδοχείου.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Τα πιο γνωστά και καλά ξενοδοχεία βρίσκονται στο κεντρο της πόλης.Συγκεκριμένα επί της Αγίου Νικολάου και επί της Αγίου Ανδρέου τα περισσότερα.Βέβαια κάποιος μπορεί να μείνει λίγο έξω απο την Πάτρα,στο Ρίο,που ειναι 10-15 λεπτα απο τη Πατρα.Το καλοκαίρι μπορεί να μείνει και σε μικρά ξενοδοχεία που υπαρχουν στα περίχωρα έξω από τη Πάτρα,οπως Αγιο Βασίλειο,Ψαθόπυργο,Ροδινή,Λαμπίρι κλπ.Υπάρχει και καμπινγκ για όσους θέλουν εναλλακτικό τουρισμο.Συγκεκριμένα στο χωριό Λαμπίρι το καμπινγκ του Τσόλη.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Στην Πάτρα υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, τα οποία όμως είναι σχετικά ακριβά σε σύγκριση με άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Οι τιμές κυμαίνονται περίπου μεταξύ 60 και 120 ευρώ. Ένα καλό ξενοδοχείο που προτείνω σε όσους επισκεφθούν την Πάτρα είναι το Τζάκι(παραλία Προαστείου). Γύρω στα 90 ευρώ κοστίζει το δίκλινο, τα δωμάτια είναι καθαρά, άνετα με πολλές ανέσεις, ενώ κάποια από αυτά έχουν καταπληκτική θέα στη θάλασσα και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Το ξενοδοχείο διαθέτει και πολύ καλό εστιατόριο. Μία οικονομικότερη λύση και πιο κοντά στο κέντρο είναι το ξενοδοχείο Δελφίνι (περιοχή Μαρίνα), με τιμή γύρω στα 55 ευρώ το δίκλινο. Τα δωμάτια είναι καθαρά και διαθέτουν τηλεόραση, ψυγείο και κλιματιστικό. Κάποια από τα δωμάτια έχουν θέα θάλασσα. Φυσικά υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και στο κέντρο της πόλης. (π.χ.στην Αγίου Νικολάου). Τέλος αν θέλεις να επισκεφτείς την Πάτρα την περίοδο του Καρναβαλιού , φρόντισε να κλείσεις από νωρίς δωμάτιο.
  Φαγητό  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 43 στις 25/08/2012
Έχω επισκεφτεί πολλές φορές την Πάτρα η οποία έχει πολλές διαφορετικές περιοχές όπου θα βρείτε μέρη για φαγητό όπως τα Βραχνέικα, το Ρίο, η πλατεία Τριών Ναυάρχων, κ,α,. Πάντως στα περισσότερα εστιατόρια που έχω πάει για φαγητό δεν έχω ενθουσιαστεί ενώ ο μέσος όρος για ένα άτομο είναι δεκαπέντε με είκοσι ευρώ. Ξεχώρισα μόνο τον Ναύτικο με πολύ νόστιμα κρεατικά , μεγάλες μερίδες και λογικές τιμές στην παραλία του Ρίου και το Φαγιούμ κοντά στο Αρχαίο Ωδείο που αν και είναι λίγο ακριβό ( 25 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες δείπνο ) έχει πολύ νόστιμα πιάτα και χαλαρό και όμορφο περιβάλλον. Στα αρνητικά του ο εξαερισμός που για ένα μαγαζί τέτοιου επιπέδου ήταν απαράδεκτος – τα ρούχα μας μύριζαν τσιγαρίλα για κανα δυο μέρες μετά.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Εχει πάρα πολλές επιλογές για όλα τα γούστα.Ταβέρνες,πιτσαρίες,ψησταριές μπορείς να βρεις στην Τριών Ναυάρχων,μια πολύ όμορφη πεζοδρομημένη οδο με δέντρα,κάτω απο τα Ψηλά Αλώνια.Επίσης στην περιοχή του Κάστρου εχει ταβέρνες-μεζεδοπωλεία με γευστικούς μεζέδες,ιδανικό στεκι για φοιτητές.Επίσης μπορείς να βρεις ταβέρνες που έχουν και μουσική στις γύρω οδούς κατω απο τα σκαλια της Αγίου Νικολάου.Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει ασιατικη κουζίνα,υπαρχουν 2-3 εστιατορια στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.Για ενα χαλαρό μεσημεριανό μεζέ ή ποικιλία μπορείς να καθίσεις στη πλατεία Ολγας.Το καλοκαίρι η καλύτερη επιλογή ειναι τα εστιατόρια-ταβερνες στο Ρίο ή στα Βραχνέικα(ειναι 15 λεπτα εξω απο την Πατρα,οταν πας προς Πύργο).Κάποιες καλες ταβέρνες υπαρχουν και εξω απο την Πατρα στην περιοχη του Γλαύκου.Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις αυτό ακριβώς που θες!
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Θα βρείτε πολλές επιλογές για πρόχειρο φαγητό στο κέντρο της πόλης. Σουβλάκια, σάντουιτς, πιτσαρίες και κρέπες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να χορτάσουν τους πεινασμένους καρναβαλιστές! Να είστε μόνο λίγο υπομονετικοί στην εξυπηρέτηση καθώς πολλές φορές λόγω κόσμου παρουσιάζονται κάποια προβλήματα. Επίσης να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε και στην ουρά για να παραγγείλετε ή να βρείτε ένα τραπέζι να καθίσετε. Βλέπετε ο κόσμος είναι πολύς…Αν τώρα θέλετε κάτι περισσότερο από πρόχειρο φαγητό, τότε θα πρέπει να απομακρυνθείτε από το κέντρο της πόλης και να κατευθυνθείτε προς τον πεζόδρομο των Τριών Ναυάρχων, όπου θα βρείτε πολλά εστιατόρια και ταβέρνες.
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 37 στις 12/04/2008
Μια καλή επογή για πρόχειρο αλλά καλό φαγητό, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, είναι οι ποικιλίες του ούζο ή της μπύρας που προσφέρονται στα διάφορα καφενεία ή καφετέριες σε όλες τις πλατείες της πόλης. Οι τιμές είναι καλές και οι ποικιλίες χορταστικές.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία εστιατορίων στην Πάτρα,από το κέντρο μέχρι την πλατεία Τριων Ναυάρχων κάτω από τα Ψηλά Αλώνια, και προς την περιοχή του Ρίου, ή στα Βραχναίικα (στην νότια πλευρά της Πάτρας, γύρω στα 10 λεπτά με αυτοκίνητο) . Προσωπικά προτείνω τα παρακάτω : Ναύτικος στο Ριο ( πολύ καλο φάγητο με βάση το κρέας, ευχάριστο περιβάλλον , γύρω στα 15 ευρώ το άτομο ), Beer Society στο κέντρο ( όλα τα πιάτα είναι πολύ γευστικά ειδικά η σαλάτα ζυμαρικών, 20-25 ευρώ το άτομο – έχει ακριβήνει τώρα τελευταία, λειτουργεί και σαν μπαράκι το βράδυ με ηλικίες γύρω στα 30 ), BaraRara στην πλατεία Ψηλά Αλώνια ( 20 ευρώ το άτομο επίσης λειτουργεί και σαν μπαράκι ) και το Μεζεδοτεχνείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (πιο οικονομική λύση , μέχρι 15 ευρώ το άτομο αλλά και με πολύ καλό φαγητό). Επίσης αν προτιμάς ψαροταβέρνα πήγαινε στην περιοχή Μαρίνα ή αλλιώς Πελεκάνος και δοκίμασε τις ψαροταβέρνες Ναυτάκια και Ναυπηγείο (10-15 ευρώ). Τέλος το πιο φτηνό μαγαζί της Πάτρας ίσως είναι το ψητοπωλείο "Το Γεύμα που Μαγεύει". Βρίσκεται κάτω από το Βασιλόπουλο, στο πρότο δρόμο αριστερά καθώς κατεβαίνεις την Αμερικής. Από περιβάλλον δεν λέει και πολλά, μπορεί και τα ρούχα σου να μυρίσουν λίγο τσίκνα αλλά θα φας πολύ ωραίο κοτόπουλο παϊδάκι και θα πληρώσεις όχι παραπάνω από 10 ευρώ.
  Διασκέδαση  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 43 στις 25/08/2012
Σας προτείνω για καφέ ή για χαλαρό ποτό: 1) «Πάροδος» στο κέντρο με φοβερό καφέ ο οποίος κοστίζει 1 ευρώ λιγότερο από τα διπλανά καφέ στην Αγίου Νικολάου ( καλύτερα να τα αποφύγετε ) και 2) «Cielo» στην Μαρίνα με εξίσου καλό καφέ – ειδικά ο freddo espresso. Αν καθίσετε στον «Λάγιο» στην Μαρίνα προς θεού μην παραγγείλετε καφέ – ακόμα και ο φραπές δεν πίνετε.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Κάποιος μπορεί να απολαυσει τον καφέ του στις καφετεριες στον πεζοδρομο της Αγίου Νικολάου,στη πλατεία των Υψηλών Αλωνίων,στη κεντρικη πλατεια της πολης στην πλατεία Γεωργίου Α'(εδώ συχνάζουν και μεγαλυτερες ηλικίες ατόμων),στη μαρίνα της πόλης βλεποντας τη θαλασσα,στο πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου(ακρως φοιτητικές καφετέριες).Και σε καποια στενακια μπορεις να βρεις μικρα,αλλα ψαγμενα καφέ.Οι περισσοτερες απο τις καφετεριες το βραδυ γινονται μπαρακια ή κλαμπάκια.Βεβαια υπαρχουν και πιο μεγαλα κλαμπ,που καποιες μερες εχουν βραδιες ελληνικες,rnd κλπ.Και για τους πιο γλεντζεδες υπαρχουν και μπουζουκια.Επιπλεον τα τελευταια χρονια γινονται σε καποια χωρους βραδιες latin,tango με μεγαλη συμμετοχη ατομων.Αν καποιος θελει να παρακολουθησει θεατρικη παρασταση,η Πάτρα εχει το Δημοτικο Θεατρο και αλλα 2-3 μικρα θεατρα που κατα καιρους γινονται παραστασεις.Για σινεμά μπορει να παει στον πολυχώρο της VESO MARE,οπου περα τα Ster Cinema,εχει bowling,Goody's και καποια καφε.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Καρναβαλική περίοδος στην Πάτρα ξεκινάει κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου και ανεξάρτητα από την έναρξη του Τριωδίου. Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Πλατεία Γεωργίου και κηρύσσεται από το δήμαρχο της πόλης σε μια φαντασμαγορική και γιορτινή ατμόσφαιρα. Πυροτεχνήματα, μουσική και χορός προϊδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει στο Καρναβάλι που μόλις ξεκινά. Με το τέλος της τελετής όλοι κατευθύνονται στα μπαράκια και τα κλαμπ της πόλης για να συνεχίσουν τη διασκέδαση! Επόμενος σταθμός της καρναβαλικής περιόδου είναι η Τσικνοπέμπτη. Την ημέρα αυτή στην πόλη όλοι ψήνουν! Όπου και να πας θα δεις ψησταριές. Ακόμα και τα περίπτερα βγάζουν έξω τη ψησταριά και το τσικνίζουν! Το ψήσιμο ξεκινά νωρίς το πρωί και συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ. Η μέρα αυτή είναι ένα είδος ανεπίσημης ημιαργίας για όλους στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι και τα σχολεία υπολειτουργούν και το ρίχνουν στο τσίκνισμα!!! Το βράδυ όσοι έχουν ακόμα χώρο στο στομάχι τους, επιλέγουν κάποιο από τα εστιατόρια και τις ταβέρνες της πόλης. Ένα από τα πιο γνωστά σημεία είναι ο πεζόδρομος των Τριών Ναυάρχων όπου αν ο καιρός το επιτρέπει, ο πεζόδρομος γεμίζει με τραπεζάκια δημιουργώντας ένα μοναδικό κλίμα παρέας και κεφιού. Μετά το φαγητό οι περισσότεροι θα κατευθυνθούν για ένα ποτό, έστω και αν πολλοί την Παρασκευή εργάζονται. Η καρναβαλική περίοδος κορυφώνεται το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς με τις μεγάλες παρελάσεις. Υπήρχε χρονιά (τουλάχιστον μια) στο πρόσφατο παρελθόν που έγιναν διάφοροι πειραματισμοί με τις παρελάσεις και συγκεκριμένα τη Νυχτερινή Ποδαράτη να γίνεται το προτελευταίο σαββατοκύριακο και το τελευταίο να γίνεται μόνο η Μεγάλη Παρέλαση με τα άρματα το μεσημέρι της Κυριακής. Στόχος των διοργανωτών ήταν να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στην πόλη για μεγαλύτερο διάστημα. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν η χειρότερη Νυχτερινή Ποδαράτη που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Πάτρα. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μικρή και οι επισκέπτες στην πόλη λίγοι. Τα γκρουπ που παρέλασαν ήταν πολύ μικρά σε μια παρέλαση που έχανε πολύ σε κέφι και ρυθμό. Αλλά και το τελευταίο σαββατοκύριακο τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Όλοι έψαχναν κάτι να κάνουν το βράδυ του Σαββάτου ενώ πολλοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν για την τροποποίηση αυτή και περίμεναν να ξεκινήσει η παρέλαση! Ευτυχώς οι διοργανωτές κατάλαβαν το λάθος τους και τις επόμενες χρονιές επανέφεραν τον αρχικό προγραμματισμό, όπου και οι δύο παρελάσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο σαββατοκύριακο: η Νυχτερινή Ποδαράτη το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή το μεσημέρι η παρέλαση με τα άρματα. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην παρέλαση θα πρέπει να ενταχθείτε σε κάποιο γκρουπ και να προμηθευτείτε την ανάλογη στολή. Όλα τα γκρουπ που συμμετέχουν στο Καρναβάλι νοικιάζουν χώρους στο κέντρο της πόλης ένα με ενάμιση μήνα πριν όπου λειτουργούν τα λεγόμενα «στέκια» τους. Εκεί μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και να παραγγείλετε τη στολή. Φυσικά όλα αυτά επί πληρωμή. Μια μέση τιμή για τις στολές είναι 40-60 ευρώ. Όσο πιο περίεργη και περίτεχνη η στολή τόσο πιο υψηλή θα είναι η τιμή της. Και που ξέρω εγώ θα μου πείτε που δεν μένω στην Πάτρα σε ποιο γκρουπ να μπω και αν θα μου αρέσει η στολή; Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι που έρχονται από άλλες πόλεις για να πάρουν μέρος στην παρέλαση, βλέπουν τη στολή τελευταία στιγμή, όταν πλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν τους αρέσει ή αν δεν τους κάθεται καλά. Συνήθως κάποιος φίλος τους που μένει στην Πάτρα τους έχει γράψει στο γκρουπ και έχει παραγγείλει για αυτούς τη στολή. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ο Δήμος διοργανώνει αρκετά πριν το τελευταίο σαββατοκύριακο έκθεση με τις στολές των γκρουπ που θα λάβουν μέρος στο Καρναβάλι. Η έκθεση αυτή αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δείτε σε ένα χώρο συγκεντρωμένες όλες τις στολές του φετινού καρναβαλιού. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε ποια θεωρείτε ότι σας ταιριάζει και σας εκφράζει καλύτερα. Η έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά και παραμένει ανοικτή σχεδόν μέχρι το τέλος της καρναβαλικής περιόδου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε κάθε χρόνο που διεξάγεται και πότε ξεκινάει, καθώς ο Δήμος συχνά-πυκνά αλλάζει τον προγραμματισμό και το χώρο που φιλοξενείται. Με τη στολή στα χέρια είστε πλέον έτοιμοι για τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου. Φροντίστε να ενημερωθείτε για την ώρα που ξεκινάει το γκρουπ σας και το σημείο αφετηρίας. Η αφετηρία θα βρίσκεται κάπου στο τέλος της οδού Κορίνθου, ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ακριβώς το σημείο (την κάθετη οδό) γιατί αλλιώς θα βρεθείτε να ψάχνετε ανάμεσα στα υπόλοιπα γκρουπ. Καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά σας αντικείμενα όπως κινητό και χρήματα. Οτιδήποτε άλλο θα σας είναι εμπόδιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα δείτε διάφορους φωτογράφους να σας τραβούν φωτογραφίες και να σας μοιράζουν την κάρτα τους για να μπορείτε να τους βρείτε τις επόμενες ημέρες. Πάρτε τις κάρτες που σας δίνουν, όμως να ξέρετε ότι δεν είναι και τόσο φθηνοί στις τιμές τους. Η παρέλαση κορυφώνεται στην Πλατεία Γεωργίου όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι θεατές. Μετά την πλατεία η παρέλαση συνεχίζει στην Κορίνθου για να τελειώσει στο σημείο που δεν θα υπάρχουν άλλοι θεατές. Τότε όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν το δρόμο της επιστροφής προς το κέντρο της πόλης για να συνεχίσουν τη διασκέδαση στο δρόμο, στα μπαράκια και τα κλαμπ της πόλης. Υπάρχουν δρόμοι που πεζός δεν μπορείς να περάσεις από τον κόσμο! Ένας τέτοιος δρόμος παλιότερα ήταν η οδός Γεωργοκωστοπούλου όπου για να ανεβείς τα σκαλοπάτια ήθελες κυριολεκτικά ώρες! Τα τελευταία χρόνια τη σκυτάλη έχουν πάρει ο πεζόδρομος της Ραδινού, μεταξύ Μαιζώνος και Ρήγα Φεραίου και η γωνία Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου. Στην αλλαγή αυτή συντέλεσαν σε μεγάλο βαθμό τα πολλά καινούρια μπαράκια που άνοιξαν στις οδούς αυτές. Μερικά που ξεχωρίζουν είναι το Εντός-Εκτός και το Cibo-Cibo στην Αγίου Νικολάου και το Navona στη Ραδινού. Βασικά να ξέρετε ότι όλα τα μπαράκια της πόλης το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής μετατρέπονται σε μικρά κλαμπ. Δύο επίσης πολύ καλά μπαράκια (Art café και Beer Society) με πολύ και όμορφο κόσμο θα βρείτε στην Πάρωδο (κάθετη στη Ρήγα Φεραίου στο ύψος της Πλατείας Γεωργίου). Επίσης στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, στο κάτω μέρος της πλατείας, θα βρείτε το Distinto, ένα σχετικά νέο μπαράκι στην πόλη όπου η μουσική «βαράει» δυνατά. Στα κλαμπ την πρώτη θέση εξακολουθεί να κατέχει χρόνια τώρα το Oggi στη Γεωργοκωστοπούλου. Να ξέρετε ότι αν σε κάποιο μπαράκι κάνει πάρτυ κάποιο γκρουπ, τότε μάλλον θα πρέπει να πληρώσετε είσοδο. Γενικά, όλα τα γκρουπ μετά την παρέλαση έχουν κλείσει κάποιο χώρο για το πάρτυ τους. Αν είστε μέλος του γκρουπ θα έχετε δωρεάν είσοδο. Για αυτό ρωτήστε στο γκρουπ σας που έχει κανονίσει να κάνει το πάρτυ του! Οι περισσότεροι ξενυχτούν το βράδυ του Σαββάτου και με λίγες ώρες ύπνο το πρωί της Κυριακής ή και καθόλου, παίρνουν μέρος στη Μεγάλη Παρέλαση με τα άρματα το μεσημέρι της Κυριακής. Η παρέλαση αυτή είναι το αποκορύφωμα του Πατρινού Καρναβαλιού και μετά το πέρας της, ακολουθεί η Τελετή Λήξης. Η Τελετή Λήξης γίνεται στο λιμάνι της πόλης, στο μόλο της Αγίου Νικολάου, συνοδεία μουσικής και φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που κάνουν τη νύχτα ημέρα. Ο Δήμαρχος της Πόλης ευχαριστεί όσους έλαβαν μέρος στο Καρναβάλι της πόλης, κηρύσσει την Λήξη και ταυτόχρονα ανακοινώνει το θέμα της επόμενης καρναβαλικής περιόδου! Μετά και την Τελετή Λήξης πολλοί παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο της επιστροφής. Η κούραση σε πολλούς δεν κρύβεται, όπως όμως δεν κρύβεται και η χαρά από τη συμμετοχή τους στο Πατρινό Καρναβάλι. Όσοι αντέχουν μένουν και γεμίζουν για μια ακόμα φορά τα μπαράκια και τα κλαμπ, αρνούμενοι να δεχτούν ότι το Καρναβάλι τελείωσε για φέτος! Τα μπαρ και τα κλαμπ κλείνουν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οπότε και οι τελευταίοι καρναβαλιστές παίρνουν το δρόμο της επιστροφής, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Αν τύχει και περάσετε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας από τα ΚΤΕΛ του Νομού Αχαΐας, θα νομίσετε ότι το Καρναβάλι συνεχίζεται ακόμη! Θα δείτε πολλούς επισκέπτες του καρναβαλιού να αποχωρούν με κέφι από την πόλη φορώντας ακόμα τα καρναβαλικά τους αξεσουάρ (καπέλα, είδη μεταμφίεσης κτλ)!
Προστέθηκε από: nick, ηλικία 39 στις 14/10/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η διασκέδαση στην Πάτρα και κυρίως στο κομμάτι του καφέ-χαλαρό ποτό ήταν εγκλωβισμένη για πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης και στο γειτονικό Ρίο. Τα τελευταία όμως χρόνια μετά την αναμόρφωση της περιοχής της μαρίνας (δίπλα στο λιμάνι της πόλης) από το λιμενικό ταμείο, έχουν ανοίξει κατά μήκος της μαρίνας μια σειρά από καφέ-μπαρ. Η περιοχή προσφέρει μοναδική θέα στα αγκυροβολημένα σκάφη αλλά και στον Πατραϊκό κόλπο με φόντο τον ορεινό όγκο της Βαράσοβας στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία. Το λιμενικό ταμείο έκανε πραγματικά αγνώριστη την περιοχή με παγκάκια, όμορφα πεζοδρόμια, χώρους πρασίνου και οριοθέτηση των θέσεων παρκινγκ. Το αποτέλεσμα; Κόσμος κάθε ηλικίας επιλέγει τη μαρίνα για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Γονείς που έρχονται με τα παιδιά τους για μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς στην παιδική χαρά που λειτουργεί στο χώρο αλλά και πολύς νέος κόσμος που θέλει να πιεί τον καφέ ή το ποτό του στα καφέ-μπαρ. Πότε είναι καλύτερα να πάτε; Η καλύτερη ώρα για εμένα είναι αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ. Αργά το απόγευμα για να μπορέσετε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στον Πατραϊκό. Η εικόνα του ήλιου να χάνεται στη θάλασσα και τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός είναι το κάτι άλλο! Νωρίς το βράδυ για να πιείτε ένα χαλαρό ποτό ή να ξεκινήσετε όμορφα τη βραδιά σας παρέα με πολύ καλή μουσική και όμορφο κόσμο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επισκεφτείτε τη μαρίνα κάποια άλλη στιγμή της ημέρας. Τα πρωινά ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ηρεμία. Τα πρωινά όμως του σαββατοκύριακου πάρα πολλοί επιλέγουν να πιούν τον καφέ τους στη μαρίνα διαβάζοντας την εφημερίδα τους, γεγονός που δυσκολεύει την εξεύρεση κάποιου ελεύθερου τραπεζιού, ιδίως από τις 12:00 και μετά που ξεκινάει και η κατεξοχήν ώρα του καφέ. Γενικά να ξέρετε ότι τα σαββατοκύριακα επικρατεί ένας συνωστισμός και μια φασαρία στην περιοχή. Από τα καφέ-μπαρ που σήμερα λειτουργούν ξεχωρίζουν το «Pas mal», το «W» και το «Cielo». Το «Pas Mal» είναι από τα πρώτα που ανοίξανε στην περιοχή και σήμερα κρατάει τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ. Τα βράδια από ένα σημείο και μετά η μουσική δυναμώνει, τα φώτα χαμηλώνουν και το ποτό παίρνει τη θέση του καφέ. Το ίδιο συμβαίνει πολλά μεσημέρια σαββατοκύριακου μέχρι νωρίς το απόγευμα, ιδίως όταν ο καιρός είναι καλός και σε προδιαθέτει για θάλασσα. Γενικά είναι ένα από τα στέκια της πόλης με πολύ καλό κόσμο. Το «W» αν και δεν βλέπει κατευθείαν στη μαρίνα καθώς βρίσκεται στην απέναντι μεριά του δρόμου, συγκεντρώνει επίσης πολύ κόσμο ημέρα και νύχτα. Ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο διάκοσμό του που η αλήθεια είναι ότι απέχει πολύ από τα υπόλοιπα καταστήματα του είδους στην πόλη. Στα συν είναι ότι διαθέτει και φαγητό στο στυλ των bar-restaurant της Αθήνας. Το «Cielo» τώρα αποτελεί επιλογή για εκείνους που θέλουν πιο ήρεμα πράγματα, να μπορούν να κουβεντιάσουν άνετα ή να ρομαντζάρουν! Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα: είναι τόσο μικρό που εάν βρεις τραπέζι με το που θα μπεις είσαι πολύ τυχερός. Άφησα τελευταίο το «Θεατράκι», μια από τις πιο παλιές προτάσεις της περιοχής που είναι και το μοναδικό που έχει τραπέζια έξω, δίπλα στη θάλασσα. Εδώ δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε να καθίσετε καθώς είναι διώροφο και έχει επιπλέον πολλά τραπέζια έξω που λειτουργούν χειμώνα-καλοκαίρι χάρις στη τέντα και στις εξωτερικές σόμπες. Τα τελευταία ωστόσο χρόνια η κίνηση στο «Θεατράκι» έχει πέσει, κυρίως λόγο των πρόσθετων επιλογών που υπάρχουν στην περιοχή.
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 37 στις 12/04/2008
Το σήμα κατατεθέν της νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα είναι το "χάραμα", το καιλοκαιρινό και το χειμερίνο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη, αλλά είναι κάτι το διαφορετρικό. είναι νυχτερινό κέντρο με ζωντανή μουσική που περιλαμβάνει όλα τα είδη της λαϊκής μουσικής αλλά και πολλά έντεχνα. Μαζεύει κόσμο από όλες τις ηλικίες και κάνει τρελό κέφι.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Πάτρα είναι αρκετά ζωντανή πόλη λόγω και των πολλών φοιτητών που ζουν εδώ. Έχει πολλά καφέ, μπαράκια κ εστιατόρια, κυρίως στο κέντρο: πεζόδρομος Αγίου Νικολάου, πλατεία Γεωργίου, οδός Γεροκωστοπούλου (όπου συνήθως συχνάζουν φοιτητές ) και στην πλατεία Ψηλά αλώνια. Μία από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες περιοχές είναι η Μαρίνα με αρκετά καφέ δίπλα στη θάλασσα. Γνωστά είναι τα « W», «Cielo», «Pas Mal», «το Θεατράκι». Αν πάτε στην Πάτρα καλοκαίρι τότε αξίζει να πάτε στο Ρίο ή στα Βραχναίικα όπου κ έχει πολλά μαγαζιά δίπλα στη θάλασσα για φαγητό ή ποτό. Σε περίπτωση που σου αρέσει η ξέφρενη διασκέδαση τότε επισκέψου την Πάτρα την περίοδο του καρναβαλιού. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, το καρναβάλι της Πάτρας είναι πασίγνωστο και η πόλη στην κυριολεξία αλλάζει πρόσωπο.
  Παραλίες  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Οι παραλιες που ειναι διπλα στην πολη δεν ειναι και τοσο καταλληλες για μπανιο.Οποτε ολοι βγαινουν εξω απο την πολη.Γνωστες παραλιες πολυ κοντα στην Πατρα που πας με το αστικο λεωφορειο ειναι του Ριου και του Αγίου Βασιλειου,οι οποιες ομως δεν ειναι και τοσο καθαρες.Αν εχεις μεταφορικο μεσο το καλυτερο ειναι να πας προς τις παραλιες που ειναι απο τη πλευρα του Αιγιου.Απεχουν το πολυ 30 λεπτα απο την Πατρα.Αυτες ειναι:Ροδινή,Παναγοπούλα,Λαμπίρι,Σελιανίτικα,Λόγγος(με πέτρα).Και μια αλλη παραλια(αμμώδης),η οποια ειναι απο την αλλη πλευρα,προς το Πυργο ειναι η Καλογρια(απεχει 45χμ,περιπου καμια ωρα απο Πατρα).Σε ολες τις παραλιες υπαρχουν καφετεριες,σνακ μπαρ,beach bar.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Αν και η Πάτρα είναι παραλιακή πόλη, οι παραλίες κοντά στην πόλη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση πάντα με τις παραλίες που υπάρχουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι πιο κοντινές παραλίες είναι στο Ριο και στον Αγιο Βασίλη (αμέσως μετά το Ριο). Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες παραλίες κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού προς Κόρινθο καθώς και στην εθνική οδό προς Πύργο. Μια πολύ καλή παραλία περίπου 40km στον δρόμο προς Πύργο είναι η «Καλογριά» την οποία όμως καλό είναι να την αποφύγεις το Σαββατοκύριακο γιατί επικρατεί συνωστισμός. Επίσης σε εκείνη την περιοχή έχω ακούσει και για μια πραγματικά όμορφη παραλία που ονομάζεται «Γιανισκάρη», η οποία όμως έχει πολύ άσχημο δρόμο (αν έχεις τζιπ ή δεν σε νοιάζει για το αυτοκίνητο σου πρέπει να αξίζει τον κόπο). Τέλος πολύ καλες παραλίες αλλά σχετικά μακριά είναι στην περιοχή της Κυλλήνης (εθνική οδό προς Πύργο, μια με μιαμιση ώρα ταξίδι με το αυτοκίνητο)
  Παιδιά  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Μια απο τις πλατειες ,η οποια υστερα απο την αναπλαση της,ειναι ιδανικη για παιδια,ειναι η πλατεια Υψηλών Αλωνίων.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά έχουν τη δική τους δυναμική συμμετοχή στο Πατρινό Καρναβάλι. Το Καρναβάλι των Μικρών ή Καρναβάλι των Παιδιών όπως πλέον ονομάζεται, περιλαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του καρναβαλικής περιόδου σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά όπως μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, Κυνήγι Θησαυρού, παιχνίδια και ειδικούς διαγωνισμούς. Ολοκληρώνεται κάθε χρόνο την Κυριακή του Ασώτου με τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στην οποία συμμετέχουν μόνο παιδιά, ντυμένα με πολύχρωμες καρναβαλικές στολές. Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση έχει γίνει πολύ εντυπωσιακή, με τη συμμετοχή πολλών αρμάτων σχεδιασμένα αποκλειστικά για τα παιδιά και εμπνευσμένα από τα παιδικά παραμύθια. Τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση μέσα στα γκρουπ που έχουν φτιάξει για αυτό το σκοπό τα σχολεία της πόλης, διάφοροι σύλλογοι, φροντιστήρια και σχολές χορού. Σε κάθε γκρουπ υπάρχει συνεχής επίβλεψη από μεγάλους που έχουν αναλάβει την οργάνωση και τη συνοδεία του γκρουπ στην παρέλαση, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε από θέμα ασφάλειας. Ωστόσο πολλοί γονείς επιλέγουν να συνοδεύσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στην παρέλαση, ντυμένοι βέβαια και ίδιοι με την στολή του γκρουπ. Θα δείτε γονείς με το καρότσι και το μωρό μέσα ντυμένο καρναβαλικά!
  Πολιτισμός  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες γινονται διαφορες εκδηλωσεις,στο καστρο,στο αρχαιο ωδειο και στα σταδια της πολης.Φυσικά το πατρινό καρναβάλι!
  Ελεύθερος χρόνος  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Αν θελει καποιος να ασχοληθει με καποια δραστηριοτητα εχει πολλες επιλογες.Μπορει να γραφτει σε καποιο απο τους χορευτικους συλλογους παραδοσιακων χορων ή σε καποια σχολή χορου.Επισης υπάρχουν και πολιστικες ομαδες του Πανεπιστημίου Πατρών,οπου οι φοιτητες μπορουν δωρεαν να μαθουν χορο,μουσικη και εικαστικα.Αν παλι καποιος θελει να κανει καποιο αθλημα ο δημος Πατρεων παρεχει διαφορα προγραμματα γυμναστικης δωρεαν για όλες τις ηλικίες.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Αν σου αρέσει το σκι τότε μπορείς να επισκεφθείς το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα. Απέχει γύρω στα 75 λεπτα από την Πάτρα και μπορείς να συνδυάσεις το σκι με μια ευχάριστη εκδρομη στο γραφικό χωριό των Καλαβρύτων.
  Ψώνια  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Εχει πολλά καταστηματα με ρουχα,παπουτσια,ηλεκτρικα ειδη και ηλεκτρονικά.Ακόμα ολες οι μεγαλες αλυσιδες πολυκαταστημάτων εχουν υποκαταστήματα στην Πάτρα,οπως τα Πρακτικερ,Carrefour,Alex pak.Δεν υστερει σε τίποτα.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Σε όλο το κέντρο και καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου υπάρχουν πολλοί μικροπωλητές που προσφέρουν κάθε είδους καρναβαλικό αξεσουάρ (καπέλα, σπρέι, γυαλιά, περούκες, μάσκες, σφυρίχτρες κτλ). Στην οδό Ερμού θα βρείτε τους περισσότερους συγκεντρωμένους.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Πάτρα έχει μια από τις καλύτερες αγορές στην Ελλάδα εκτός από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά είναι στο κέντρο της πόλης και ειδικά στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Ρήγα Φεραίου, στη Μαιζώνος και στην Κορίνθου. Από μαγαζία με stock , ξέρω μόνο ένα με ρούχα Nautica που βρίσκεται στην είσοδο της Πάτρας από Αθήνα στο αριστερό σας χέρι.
  Φυσικά τοπία  
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η διαδρομή προς τα Καλάβρυτα είναι αρκετά όμορφη αν και είναι εμφανή τα σημάδια από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Μια πολύ όμορφη διαδρομή είναι αν ακολουθήσεις την εθνική όδο Πάτρα-Τρίπολης γνωστή και ως 111. Γύρω στα 50 χιλιόμετρα από την Πάτρα υπάρχει το δάσος της Φολόης που είναι πραγματικά φανταστικό ειδικά την άνοιξη ή το φθινόπωρο που τα φύλλα των δέντρων αλλάζουν χρώμα.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
-Ρωμαϊκό Ωδείο(Aρχαιο Ωδείο):Οικοδομήθηκε το 160 μ.Χ., και φιλοξενεί τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις Στον περιβάλλοντα χώρο του εκτίθενται σαρκοφάγοι και ψηφιδωτά. Βρίσκεται στην Γερμανού & Σωτηριάδου.Είσοδος ελεύθερη. Καθημερινά εκτός Δευτέρας 08.00-15.00.Τηλεφωνο:2610220829 -Κάστρο:Οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό περίπου το 551 μ.Χ.Κυριαρχήθηκε από τους Φράγκους, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τους Ενετούς και τους Τούρκους. Βρίσκετα στην Άνω πόλη.Είσοδος ελεύθερη.Καθημερινά εκτός Δευτέρας(08.00-17.00).Τηλεφωνο:2610623390. -Το Χαμάμ:Τουρκικό θερμόλουτρο, κτίσθηκε το 1500 και λειτουργεί έκτοτε. Μπουκαούρη 29.Τηλέφωνο:2610274627 -Δημοτικά Σφαγεία: Τα πέτρινα κτίσματα των Δημοτικών Σφαγείων λειτουργούσαν έως το 1998. Σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης για την μετατροπή του χώρου σε χώρο για διαφορες εκδηλώσεις.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάτρας στο πάνω μέρος της πόλης. Χτίστηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό στο δεύτερο μισό του 6ου αιώνα μ.χ για να προστατέψει τους κατοίκους της πόλης. Είναι ανοιχτό από 8π.μ. εώς 6μ.μ όλες τις ημέρες εκτός Δευτέρας. Το ρωμαικό ωδείο της Πάτρας που μπορεί να χωρέσει μέχρι και 2300 θεατές και φιλοξενεί κατα καιρούς πολλες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.
  Εκκλησίες και Μονές  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
-Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα:Είνα ο πολιούχος της πόλης.Γιορτάζει στις 30 Νοεμβρίου.Στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα φυλάσσονται τμήμα από το σταυρό στον οποίο μαρτύρησε ο Απόστολος και η κάρα του.Είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στα Βαλκάνια.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα που είναι και ο πολιούχος της πόλης. Η εκκλησία θεωρείται η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
-Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο:Τα εκθέματα αφορούν την ιστορία της Πάτρας από την προϊστορική εποχή έως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους .Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες που ξεδιπλώνονται στις αντίστοιχες αίθουσες του Μουσείου. Πρόκειται, για την αίθουσα του Ιδιωτικού Βίου, την αίθουσα της Νεκρόπολης και την αίθουσα του Δημόσιου Βίου. Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών και Αμερικής Τηλέφωνο: 2610420645. Ανοικτό καθημερινά ( εκτός Δευτέρας) 08.30- 15.00 .
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το αρχαιλογικό μουσείο της Πάτρας που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως αν και σύντομα όλα τα εκθέματα θα μετακομίσουν σε ένα κτίριο στην είσοδο της Πάτρας από Αθήνα.
  Πινακοθήκες  
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το μουσείο λαικής τέχνης που ιδρύθηκε το 1977 και φιλοξενεί πολλές εκθέσεις έργων καθώς και διαλέξεις. Περιέχει επίσης μια σημαντική συλλογή από φωτογραφίες καθώς και μια βιβλιοθήκη.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
-Τα κτίρια της Αχαϊα Κλάους:H Αχαΐα Κλάους είναι το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που χτίστηκε στα 1861.Στους χώρους του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το καταπράσινο περιβάλλον, τα ιστορικά κτίρια, τα ξυλόγλυπτα βαρέλια παλαίωσης από το 1873 της φημισμένης Μαυροδάφνης, καθώς επίσης μπορεί να δοκιμάσει μερικά από τα εκλεκτά κρασιά της Αχαΐα Κλάους.Για να παει ο επισκέπτης πρέπει να πάρει το δρόμο προς Γλαύκο και λίγο μετά από το Carrefour θα δει μια ταμπέλα που γράφει «Προς Αχάια Κλάους».Οι χώροι ειναι ανοιχτοί για το κοινό, ορισμένες ώρες, όλον το χρόνο.Τηλέφωνο:2610325051. Αξίζει οπωσδήποτε μια επισκεψη!!
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 37 στις 25/07/2010
Όσοι επισκεφτείτε την πόλη της Πάτρας μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την επιχείρηση οινοποιίας ACHAIA CLAUSS. Βρίσκετε σε μια μαγευτική τοποθεσία με θέα όλη την Πάτρα. Εκτός από την φανταστική θέα και τα όμορφα πέτρινα κτίρια που θα δείτε, ενδιαφέρον παρουσιάζει και οι εγκαταστάσεις της παλιά οινοποιίας που τώρα πια λειτουργεί σαν μουσείο. Αφού περιηγηθείτε στο μουσείο μπορείτε να δοκιμάσετε την μαυροδάφνη που θα σας κεράσουν στο ατμοσφαιρικό μπαρ του μουσείου. Τις περισσότερες μέρες παρέχεται από το μουσείο δωρεάν ξενάγηση για αυτό καλύτερα πριν πάτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους (2610388100) για τις ημέρες και ώρες που είναι διαθέσιμη η ξενάγηση ( εμείς πήγαμε Κυριακή που δεν ήταν διαθέσιμη ) . Για να επισκεφτείτε την ACHAIA CLAUSS στην περιμετρική της Πάτρας βγαίνετε στην έξοδο του Γλαύκου. Στην διασταύρωση που θα συναντήσετε στρίβετε αριστερά (δεξιά πάει προς Πάτρα) και σε πέντε λεπτά θα έχετε φτάσει ( ακολουθήστε τις πινακίδες προς ACHAIA CLAUSS ) .
  Ρομαντισμός  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Μια ρομαντική βόλτα είναι στη μαρίνα της Πάτρας,ειδικά το απόγευμα που δύει ο ηλιος και στο μώλο της Αγίου Νικολάου. Επισης πολυ ρομαντικα και με καταπληκτική θέα ειναι στο Δασύλλιο.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Περπατήστε το απόγευμα στην περιοχή της Μαρίνας ( δίπλα στο λιμάνι με κατεύθυνση προς το Ριο ) και απολαύστε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.
  Εντός  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Μια ωραία βόλτα ειναι από τη μαρίνα της Πάτρας και παραλιακά μέχρι τη Πλαζ.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Κατέβα στην Αγίου Νικολάου για ψώνια, πιες τον κάφε σου στην πλατεία Γεωργίου και για μεσημεριανό πήγαινε στα Ψηλά Αλώνια.Το απογευματάκι πήγαινε στο Δασύλλιο και πιες τον καφέ σου στη καφετέρια που υπάρχει εκεί, απολαμβάνωντας την θέα σε όλην την Πάτρα.
  Εκτός  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 43 στις 25/08/2012
Τα Καλάβρυτα απέχουν 1 ώρα , η Αρχαία Ολυμπία 1 ώρα και 25 λεπτά, ο Καϊάφας και η Ζαχάρω 1 και 40 λεπτά. Από παραλίες αυτές είναι προς Κόρινθο είναι κρύες και δεν μου άρεσαν. Στον δρόμο προς Πύργο η καλύτερη με διαφορά είναι η «Καλόγρια» η οποία απέχει 40 λεπτά. Είναι μεγάλη παραλία, με άμμο, σχετικά ζεστή, νοικιάζεις ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά τον Αύγουστο έχει υπερβολικό κόσμο.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
---Μια κλασσικη εκδρομη που ολοι την εχουν κανει,ειναι στα Καλαβρυτα.Εκει μπορείς να παρεις τον οδοντωτο και να κάνεις τη διαδρομή μέχρι το Διακοπτό.Ακόμα μπορεις να επισκεφτεις τα αξιοθεατα της ευρυτερης περιοχής.Την Αγία Λαύρα,το Μεγα Σπηλαιο,το σπήλαιο των λιμνών.Επισης τη λίμνη Ζαχλωρού και το Πλανητέρο(ενα δάσος με υπεραινώβια πλατάνια ,οπου απο εκει ξεκινουν και οι πηγες του Αροάνιου ποταμού). ----Μια αλλη ωραια εξορμηση ειναι διαδρομές στα γύρω βουνα από την Πάτρα,τις οποιες τις διοργανώνουν οι ορειβατικοι συλλογοι:Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών,Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας. ---Ωραία απόδραση είναι στη Ναύπακτο,που πλέον μετα την κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου,είναι πολύ κοντά
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Εκτός από τα Καλάβρυτα και το δάσος της Φολόης που έχω αναφέρει σε άλλες ενότητες, μπορείς να επισκεφθείς και το χωριό Καλέντζι, γενέτειρα του Γεωργίου Παπανδρέου. Είναι ένα ορεινό χωρίο με πολλές πηγές, χτισμένο στα έλατα. Στο Καλέντζι αξίζουν προσοχής το σπίτι που μεγάλωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου , το μικρό φαράγγι "Πόρος" και το μοναστήρι των Αγίων Πάντων 6χλμ από το χώριο. Για να πας στο Καλέντζι ( 49χλμ ) ακολούθησε την εθνική οδό Πάτρας - Τρίπολης και πρόσεχε για τις σχετικές ενδείξεις.
  Τι να προσέξετε  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Ιδιαίτερη προσοχή θέλει κατα τη διαρκεια του καρναβαλιού,που γενικά επικρατει χαμός στην πόλη.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 2 αξιολογήσεις
Στον πολύ κόσμο επικρατεί η άποψη ότι τα τελευταία χρόνια το Καρναβάλι της Πάτρας έχει κατά ένα μέρος «χαλάσει». Δεν είναι το Καρναβάλι του παρελθόντος όπου μπορούσες να συμμετάσχεις χωρίς κανένα φόβο. Όλοι θα θυμάστε τις εικόνες των καταστροφών και βανδαλισμών πριν από μερικά χρόνια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Πλατεία Γεωργίου από ομάδες νεαρών. Σπασμένες βιτρίνες, καμένοι κάδοι κτλ. Οι αρχές της πόλης και οι διοργανωτές του Καρναβαλιού μετά τα επεισόδια εκείνα προσπάθησαν να πάρουν κάποια μέτρα για να διαφυλάξουν το θεσμό και να αποφύγουν παρόμοιες εικόνες στο μέλλον. Έτσι μεταξύ άλλων απαγορεύτηκε η πώληση μαυροδάφνης από τον οποιοδήποτε στο δρόμο και εντάθηκε η αστυνόμευση. Ειδικά για τη μαυροδάφνη, ο καθένας μπορούσε να στήσει ένα πάγκο και να την πουλάει χύμα στο δρόμο χωρίς κανέναν έλεγχο, ακόμα και σε ανήλικους! Τα μέτρα αυτά έφεραν κάποιο αποτέλεσμα καθώς επεισόδια τέτοιας έκτασης δεν ξανάγιναν, σε καμία όμως περίπτωση δεν επανέφεραν το Καρναβάλι στο σημείο που βρισκόταν πριν από χρόνια από πλευράς ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του και ένα νέο φαινόμενο, αυτό των περιφερόμενων αλλοδαπών. Η Πάτρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι έρχονται στην Πάτρα με σκοπό να μεταβούν στην Ιταλία. Μένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς και το τριήμερο του καρναβαλιού μπερδεύονται μέσα στον κόσμο που διασκεδάζει στους δρόμους. Και δεν είναι λίγα τα περιστατικά παρενόχλησης που έχουν σημειωθεί… Γενικά, καλό είναι να είστε προσεκτικοί που κινείστε και τι κάνετε. Ειδικά για τις γυναικοπαρέες, μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι παντού τριγύρω υπάρχει κόσμος. Όσο περνάει η ώρα το βράδυ ο κόσμος λιγοστεύει και καλό είναι να αποφεύγετε απόμερους δρόμους. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε φασαρίες είναι να μη δίνετε σημασία γιατί ποτέ δεν ξέρεις τη συνέχεια! Άλλο ένα πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η μαυροδάφνη. Η μαυροδάφνη είναι το επίσημο ποτό του Καρναβαλιού της Πάτρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα γλυκό κρασί που πίνετε πολύ εύκολα, αλλά που ακόμα πιο εύκολα «χτυπάει» στο κεφάλι, ιδίως όποιον δεν έχει ξαναδοκιμάσει ή που δεν είναι συνηθισμένος. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δοκιμάζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους μαυροδάφνη στο Καρναβάλι... Για αυτό προσπαθήστε να κρατήσετε ένα μέτρο και μην αρχίσετε να πίνετε χωρίς να έχετε φάει πρώτα κάτι. Τα περιστατικά μεθυσμένων από μαυροδάφνη που μεταφέρονται στα νοσοκομεία της πόλης το τριήμερο του Καρναβαλιού είναι πολλά…
Προστέθηκε από: nick, ηλικία 39 στις 14/10/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Προσέξτε που θα παρκάρετε αν πάτε στη μαρίνα, ιδίως τις ώρες αιχμής όπως το σαββατοκύριακο. Οι χώροι που μπορείς να παρκάρεις είναι οριοθετημένοι και το λιμενικό περιπολεί συνεχώς κόβοντας κλήσεις σε όλους παρκάρουν παράνομα. Αν δεν βρείτε να παρκάρετε μέσα στο χώρο της μαρίνας, βγείτε έξω και παρκάρετε σε κάποιο από τους παράπλευρους στον παραλιακό δρόμους. Παρκάροντας παράνομα στη μαρίνα δυσκολεύετε τη ζωή όλων λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου. Η Πάτρα δεν είναι καμία μεγάλη πόλη να χρειάζεται να περπατήσετε πολύ…
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Αν προτιμάς την ησυχία μην επισκεφτείς την Πάτρα στο Καρναβάλι, πραγματικά θα το μετανιώσεις. Επίσης το κυκλοφοριακό και το parking αποτελούν τα δυο σημαντικότερα προβλήματα της Πάτρας στη σημερινή εποχή.
  Οικολογία  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Γενικά ειναι καθαρή πόλη.Καθε βράδυ ο δήμος μαζεύει τα σκουπίδια και περνάει σκούπα που καθαρίζει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.Το κυκλοφοριακό πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει,γι'αυτο ειναι προτιμότερο να μην κατεβαίνουν οι κατοικοι με τα αυτοκίνητά τους στο κεντρο.
Προστέθηκε από: nick, ηλικία 39 στις 14/10/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το λιμενικό ταμείο ανέλαβε όχι μόνο την αναμόρφωση της περιοχής της μαρίνας αλλά και τη μετέπειτα συντήρησή της. Το αποτέλεσμα είναι ένας καθαρός και προσεγμένος χώρος όπου δύσκολα θα βρεις πεταμένα σκουπίδια δεξιά και αριστερά και γενικότερα εικόνα εγκατάλειψης. Φυσικά όλα αυτά δεν αξίζουν τίποτα αν όλοι εμείς που επισκεπτόμαστε την περιοχή δεν τη σεβόμαστε…
  ΑΜΕΑ  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Για τα ΑΜΕΑ οι παροχές είνα λιγες και πολλές φορές οι συμπολίτες μας δε σεβονται καθόλου τα ΑΜΕΑ.Παρατηρείται συχνά να παρκάρουν μπροστα στις ράμπες των πεζοδρομίων ή στις θεσεις που ειναι για ΑΜΕΑ.
  Μην χάσετε  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Οπωσδήποτε βόλτα και καφεδάκι στη μαρίνα της Πάτρας!
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Το καρναβάλι της Πάτρας αν σου αρέσει ο χορός, το ποτό και το ξεφάντωμα. Τη θέα στην γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου το βράδυ που η γέφυρα είναι φωτισμένη.
  Θα ήθελα να έχει  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 43 στις 25/08/2012
Να μην επιτρέπονταν τα αυτοκίνητα στην Μαρίνα – ένας ωραίος χώρος για βόλτα δίπλα στην θάλασσα είναι γεμάτος με αυτοκίνητα. Επίσης οι Πατρινοί οδηγοί να σέβονται τους πεζούς και ειδικά τις οικογένειες. Παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, σε ράμπες οπουδήποτε – τέτοια γαϊδουριά δεν έχω ξαναδεί σε πόλη.
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Θα ήθελα να έχει ασφαλείς ποδηλατοδρόμους σε όλη τη πόλη.Επίσης να βελτιωθεί η αστική συγκοινωνία της πόλης,οσων αφορά τα δρομολόγια,τα λεωφορεία και τις τιμές των εισιτηρίων.Και να έχει περισσότερες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.Επίσης περισσοτερα καφέ και μπαράκια με πιο ιδιαιτέρο στυλ,που να γινονται εύκολα νεανικά στέκια.
Προστέθηκε από: nick, ηλικία 39 στις 14/10/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η Πάτρα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που προσπαθούν να μπουν παράνομα στο λιμάνι και με κάποιο πλοίο της γραμμής να φύγουν για Ιταλία. Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές να βλέπεις ομάδες προσφύγων να κινούνται στο χώρο τη μαρίνας στο δρόμο προς το λιμάνι. Δεν πειράζουν κανένα, ζουν το δικό τους δράμα και θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μέριμνα για αυτούς.
Προστέθηκε από: anrew, ηλικία 43 στις 03/12/2007
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Μεγαλύτερους δρόμους, πιο πολλές θέσεις παρκαρίσματος και μεγαλύτερος σεβασμός στους πεζούς (όπως και σε κάθε ελληνική πόλη).
  Εντυπώσεις  
Προστέθηκε από: katie, ηλικία 33 στις 13/10/2010
Η Πάτρα είναι μια ωραία πόλη,φοιτητούπολη θα έλεγα.Ωστόσο και σαν επισκέπτης αν έρθει καποιος θα μείνει ικανοποιημένος απο την παραμονή του σε αυτή.
Προστέθηκε από: thanos, ηλικία 41 στις 09/02/2009
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Τα τελευταία χρόνια το Πατρινό Καρναβάλι έχει δεχτεί πολλά πλήγματα. Από τη μια είναι η αίσθηση ότι έχει χάσει μέρος της μαγείας που είχε σε παλιότερες εποχές και από την άλλη, ο έντονος ανταγωνισμός που δέχεται από άλλες περιοχές της Ελλάδας που θέλουν να διαφημίσουν το δικό τους Καρναβάλι. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Προσωπικά πιστεύω ότι το Καρναβάλι της Πάτρας συνεχίζει να είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Σίγουρα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα αλλά η απόσταση που το χωρίζει από οποιοδήποτε άλλο δεν καλύπτεται έτσι εύκολα, όσο και αν κάποιοι άλλοι Δήμοι θα το ήθελαν πολύ. Δεν παύει να αποτελεί το μεγαλύτερο, παλιότερο και πιο εντυπωσιακό Καρναβάλι στην Ελλάδα που δεν αφήνει στο τέλος κανένα επισκέπτη παραπονεμένο!
Προστέθηκε από: nick, ηλικία 39 στις 14/10/2008
  Μέσος όρος από 1 αξιολογήσεις
Η περιοχή της μαρίνας έδωσε στους κατοίκους της πόλης τη χαρά της βόλτας στην παραλία. Δυστυχώς η Πάτρα αν και παραλιακή πόλη διαθέτει ελάχιστους χώρους πρόσβασης στη θάλασσα για τους κατοίκους της. Για πολλά χρόνια το μοναδικό σημείο ήταν ο Μόλος της Αγίου Νικολάου και ίσως λίγο ο Φάρος. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια το λιμενικό ταμείο κάνει ότι μπορεί χαρίζοντας σταδιακά μερικούς, έστω περιορισμένους χώρους, δίπλα στη θάλασσα. Ελπίζω η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007